-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 29

Violeta Mičiulienė. Kada išeis įstatymas, kad išėjus į pensiją reikalingas santechniko diplomas?

Rūsys buvo nuostabi vieta slėptis. Kai neparuoši pamokos užduočių, gyveni šalia mokyklos ir turi rūsio raktą. Tiesiog atsliūkini, kad niekas nematytų, į rūsį, atsisėdi ir skaitai knygą. „Grafas Montekristas“ man buvo įdomiau už vandens judėjimą priešinga kryptimi amoniako dujų srautui. Nors grafas, uždarytas vienutėje, judėjo daug mažiau nei amoniako dujos, aš jį skaičiau dvi paras iš eilės. Net nedrįsdama naktį užmigti, o chemijos vadovėlį vargu ar esu skaičiusi kokį pusvalandį.
Violeta Mičiulienė
Violeta Mičiulienė / „Turiu fotoaparatą“ nuotr.

O štai tada jau likimas, sėkmė ir gebėjimas taip meluoti, kad nepagautų, jog neskaitei chemijos, o naktį praleidai su Montekristu. Nepagautų nemokant ir neparašytų prasto pažymio. Nes tėčiui visai neįdomu buvo, kas sutrukdė mokytis. Ar muštynės pas kaimynus, ar lūžusi koja, ar kieme nusileidusi ateivių lėkštė.

Mokytis nesimokant. Gauti geresnį pažymį už blogesnes žinias. Paprastas kaip žemė mokinio tikslas. Pats baisiausias dalykas būdavo, kai viena mokytoja po kontrolinio liepdavo patiems save įvertinti. Pavydėdavau draugams, kurie drąsiai sau trigubai pakeldavo pažymį. Iškart. Be apmąstymų. Aš negalėdavau. Ir vis per tą sąžinę. Tai kaip svečiui dedi cukraus daugiau, kad nepagalvotų, jog esi šykštus, o pats svečiuose įsikrauni kelias cukraus kruopelytes, kad nepagalvotų apie tave, jog esi gobšuolis.

Kai mokykla buvo baigta ir murzinom šventinės suknios padalkom išlydėjau saulę, nustebusi supratau, kad tai, kas baigėsi, turi vėl prasidėti.

Visada sumažindavau savo pažymį. Dėl sąžinės. O mokytojas sąžinės neturėdavo – tiek ir parašydavo.

Kai mokykla buvo baigta ir murzinom šventinės suknios padalkom išlydėjau saulę, nustebusi supratau, kad tai, kas baigėsi, turi vėl prasidėti. Miestas, jūra, gražūs draugai, nuotykiai, meilės ir... mokslai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius