Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2023 01 14

Ženia metė darbą farmacijoje ir sutikusi meilę tapo vyndare Prancūzijoje: „Čia jaučiuosi puikiai“

Turbūt ne veltui Prancūzija yra laikoma šalimi, kur ore tvyro meilė. Tuo įsitikino ir Ženia Vasiljeva, kelerius metus Lietuvoje dirbusi farmacijoje, o tuomet nusprendusi pailsėti ir pakeliauti po Pietų Prancūziją. Norėdama pagilinti žinias apie vyną, moteris susitiko su prancūzu Thibaud, turinčiu vynuogyną ir gaminančiu vyną. Prieš 9 metus užgimusi pažintis tęsiasi iki šiol – pora kartu rūpinasi ūkiu, daro vyną, o visai neseniai net pelnė geriausių jaunųjų vyndarių Prancūzijoje apdovanojimą.
Ženia Vasiljeva su vyru Thibaud'u
Ženia Vasiljeva su vyru Thibaud / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Dėl meilės persikėlė gyventi į Prancūziją

Iš Vilniaus kilusi Ženia studijas baigė Kaune, po kurių kelerius metus darbavosi farmacijos srityje. Visgi gyvenimui nuvedus į Škotiją, netrukus moteris nusprendė padaryti pertrauką nuo darbų ir pakeliauti po Pietų Prancūziją.

„Norėjau susipažinti su kraštovaizdžiu, kultūra, gastronomija, – prisimena Ž.Vasiljeva. – Per šią kelionę susitikau su Thibaud.“

Lukas Balandis / BNS nuotr./Ženia Vasiljeva su vyru Thibaud
Lukas Balandis / BNS nuotr./Ženia Vasiljeva su vyru Thibaud

Į kelionę Ženia patraukė 2014-aisiais, o dar prieš metus Thibaud buvo perėmęs senelio vynuogynus. Likimas viską taip sudėliojo, kad būtent dėl vyno pora ir susitiko.

„Priklausiau asociacijai, per kurią Ženia su manimi susisiekė sakydama, jog nori pasisemti žinių, įgyti praktikos vynuogyne. Neturėjau tikslo su kuo nors susipažinti, bet taip jau nutiko, – šypsosi Thibaud. – Susitikę pirmą kartą, jautėmės gerai. Kelias savaites pabuvome kartu, o vėliau Ženia pas mane vėl sugrįžo.“

Kaip teigia Ženia, tuo metu Thibaud jau buvo įsipareigojęs dirbti vynuogyne, todėl atvykti pas ją į Škotiją negalėjo. Persikėlusi gyventi į Langedoką, moteris iš pradžių aktyviai mokėsi prancūzų kalbos, o tuomet ėmėsi darbuotis kartu vynuogyne.

„Ji čia pradėjo tikrai nuo nulio – užsiėmė tokiais techniniais dalykais, kaip traktoriaus vairavimas“, – juokiasi Thibaud.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius