Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 mitai apie seksualinį potraukį: kuo verta tikėti?

Kas sukelia nenumaldomą geismą? Kaip sako ekspertai – „tai sudėtinga“. Išties, libido yra sudėtingas reikalas.
Seksuali pora
Seksuali pora / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Seksas Libido

Štai tikinama, kad vyrai seksualinį piką pasiekia jaunystėje, o moterys – 30–40 metų, rašoma prevention.com. Kaip sako dr. Susan Davis, moterys nuo 27 iki 45 iš tikrųjų dažniau mėgaujasi seksu nei jaunesnės moterys, todėl yra tiesos, kad trisdešimtmečių potraukis seksui šokteli į viršų.

Kas tam daro didžiausią įtaką? Štai pasak Teksaso universiteto tyrimo, trisdešimtmetės yra labiau pasitikinčios savimi, savo kūnu, taip pat vyrai, su kuriais jos užsiima seksu, – kompetentingi ir gali patenkinti.

Be to, testosteronas vaidina rimtą vaidmenį – nuo jo priklauso vyrų ir moterų seksualinis potraukis, o vyrams jis metams bėgant menksta.

Štai penki mitai apie seksualinį potraukį, į kuriuos galite atsižvelgti.

Austrės sukelia nenumaldomą aistrą

Deja, nėra jokių įrodymų, kad vadinamieji afrodiziakai, šiuo atveju, austrės, užkuria geismo ugnį, teigia dr. Debra Herbenick iš Indianos universiteto Kinsey instituto.

Žinoma, romantiška vakarienė jūrų gėrybių restorane gali paskatinti jus vienas kitu pasidžiaugti, tačiau taip nutiks tikrai ne dėl moliuskų.

Kontraceptikai užmuša seksualinį potraukį

Nors S.Davis iškelia mintį, kad kontraceptikai galimai turi įtakos seksualinio potraukio sumažėjimui, tačiau kitas tyrimas „Journal of Sexual Medicine“ atskleidžia, jog kai kurios moterys kaip tik tampa aistringesnės vartodamos hormoninius kontraceptikus.

Po menopauzės moterų libido staigiai krinta žemyn

Vėlgi, nors dalis moterų skundžiasi, kad potraukis seksui po menopauzės sumažėjo, tačiau 50 proc. damų tikino, kad jis nepasikeitė, palyginti su tuo, koks jis buvo prieš menopauzę, atskleidžia Rutgerso medicinos mokykla.

Jeigu neužsiimate seksu, jūsų libido žemas

Iš tikrųjų su tuo sutinka ir D.Herbenick, ir S.Davis, laimingi santykiai, sutarimas su partneriu yra susiję su padidėjusiu sekso potraukiu. Beje, tas pats galioja ir santykiams su nauju partneriu jūsų gyvenime. Viso to išvada paprasta – libido tiesiogiai susijęs su jūsų santykių statusu.

Norite padidinti savo seksualinį potraukį?

Surasti naują ir džiuginantį partnerį nėra vienintelė išeitis. Tikinama, kad sveikas gyvenimo būdas susijęs ir su sveiku sekso potraukiu. Taigi, reguliarus sportas, mankšta, miegas – visa tai reiškia, kad jūs ne tik geriau jausitės, bet ir džiaugsitės puikiu seksualiniu potraukiu. „Viduržemio jūros dieta ir joga taip pat skatina geresnes seksualines funkcijas ir žadina potraukį“, – pabrėžia D.Herbenick.

TAIP PAT SKAITYKITE: Viduržemio jūros dieta

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius