Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

6 priežastys, kodėl vyrai suka „į kairę“

Neištikimybė – tragedija? Ar tik mažas nukrypimas „į kairę“? Geriausiu atveju ji baigiasi nedideliu sąžinės graužimu (netyčia slystelėjau...), blogiausiu – buvusių santykių griūtimi ir įžeistosios pusės draugų ir artimųjų neapykanta.
Jis ir Ji
Jis ir Ji / Fotolia nuotr.

Taigi, kodėl kartais vyrai taip rizikuoja? Ir slepiasi už teorijų, kad reikia kuo daugiau sėklos pabarstyti ir kuo daugiau savo genų žmonijai palikti, bet tai buvo aktualu gal tik prieš 50 000 metų. Kodėl kai kurie vyrai tiesiog negali gyventi neužsukę į svetimas lovas?

 

1. Negauna sekso tiek, kiek nori

 

Turbūt visi sutinkame, kad, sulaukus tam tikro amžiaus, patogu turėti nuolatinį partnerį reguliariam seksui, nes tai svarbi kiekvieno gyvenimo dalis. Bet kartais puoselėjami draugiški ar romantiški jausmai žmogui, su kuriuo lytinis gyvenimas, deja, nenusiseka. Jūsų bendri tikslai, jūs panašiai žvelgiate į gyvenimą, esate emociškai artimi, tačiau miegamajame viskas taip sklandžiai nesiklosto. Ir tai abu vargina. Vyrai paprastai vengia rimtų pokalbių, ypač apie intymiąją sritį, tad paprasčiau pasukti į šalį.

 

2. Buvo apgauti

 

Tai itin skaudina -niolikmečius, kurie būna beprotiškai įsimylėję juos apgaudinėjančias partneres. Vyras taikosi su viskuo, kad tik jos neprarastų, be to, yra per silpnas, kad priimtų ryžtingus sprendimus. Tokios kančios palieka gilius randus ateičiai, nors kartais tikimasi, kad viskas kaip nors išsispręs. „Apgavo mane – apgausiu tave“ irgi nėra geriausias sprendimas, nes niekada kito skaudinimas nesumažina mūsų pačių skausmo.

 

3. Nori žinoti, kad „vis dar turi JĮ“

 

Kiekvienas turi giliai įsišaknijusį poreikį jaustis ne tik svarbiam, bet ir geidžiamam, patraukliam. Štai kodėl tiek vyrai (kartais), tiek moterys (visada) gražinasi nors trumpam išlėkdami iš namų apsipirkti. Flirtas su priešingos lyties asmeniu visada „pakrauna“, nes įrodo mūsų žavesį. O vyrams tai ne mažiau svarbu nei moterims. Nepasitikintis savimi stipriosios lyties atstovas jaučiasi nesaugiai ir nuolat ieško savo patrauklumo įrodymų, kurių vis nepakanka net apsilankius ne viename svetimos damos miegamajame.

 

4. Negali pasakyti „ne“

 

Tiesą pasakius, juk ne kasdien apie vyriškį sukasi kokia iš koto verčianti gražuolė, kuri, sukdama ant piršto garbanas ir mirksėdama akimis siųstų nedviprasmiškus signalus. Na, bet kiekvienam vyrui kokiame nors gyvenimo etape tokia proga tikrai buvo pasitaikiusi. Ar atsispirs jis vilionėms, priklausys ir nuo jo statuso, ir nuo nuostatų. Daugelis, prisiminę savo praeitį, pasakytų, kad tuomet neturėjo jokio šanso atsispirti pagundai, nes ji buvo per daug graži, o jis per daug malonus, kad atsakytų...

 

5. Jiems atrodo, kad partnerė nebe tokia patraukli

 

Ilgai kartu gyvenantys žmonės dažnai savo santykių jau nebepuoselėja taip, kaip anksčiau. Ji priaugo -niolika kilogramų, pradėjo rūkyti ar išgėrinėti ir nustojo gražintis. Tapo tokia naminė ir nuspėjama. Kai kurie vyrai to nė nepastebi, nes myli savo žmonas ne už išvaizdą, bet kiti, prabudę kokį niūrų rytą, staiga pamato, kad ta susiraukusi būtybė, besišlaistanti po kambarius su nudrengtais naktiniais marškiniais, nė iš tolo neprimena lieknos žavios merginos, kuriai jis kadaise pasakė „Aš tave myliu“. Taigi pats paprasčiausias žingsnis daugeliui – susirasti jaunesnę dublerę.

 

6. Meilė kažkur išgaravo

 

Meilė (arba bent jau švelnūs, draugiški jausmai) seksą pakylėja į aukštumas. Daugelis vyrų, daug vėliau, kai meilės nebelieka, susitikę savo eks ir susigundę su jomis pasimylėti, dažniausiai nusivilia. Nes tai, ką kadaise patyrė su ta moterimi, nė iš tolo nepanašu į tą tuštumą, kuri atsivėrė dabar. Taip ir su vienos nakties nuotykiais. Prarastų jausmų tik seksu nepakeisi – tai prastas pakaitalas, nors vyrams maga išbandyti jį.

 

Vyrai sugalvoja nemažai priežasčių, kad pateisintų savo neištikimybę, net nuo savęs slėpdami faktą, kad nuklydo ten, kur galbūt nė nesiruošė nuklysti. Jei jaučiate, kad jūsų vyras gali jus apgaudinėti, pagalvokite, dėl kokios priežasties? Galbūt problemą galima išspręsti jau dabar. O jei  ne – geriau nutraukti santykius ir nebegyventi melo liūne.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius