Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Idealus partnerių amžius

Sakoma, moteriai gyvenime iš viso reikia trijų gyvūnų. Sabalo ant kaklo, jaguaro garaže ir tigro lovoje. Na... dėl pirmųjų dviejų viskas aišku. O štai, ką reiškia pasakymas „tigras“, galima ne juokais susiginčyti...
Laiminga pora
Pora / Fotolia nuotr.

Kaip išsirinkti vyrą, kuris būtų tigras ne tik lovoje, bet ir kitose gyvenimo srityse? Vienintelio ir šimtu procentų sėkmingo recepto, savaime suprantama, nėra. Tačiau apie tinkamą partnerių amžių psichologijos ekspertai turi ne vieną teoriją. Vieni mokslininkai teigia, kad optimalus sutuoktinių amžiaus skirtumas būtų toks: moteris 18 metų, vyras 23 metų, toliau didėjančia tvarka 19 ir 25 metai, 20 ir 27 metai ir t. t.

Kita teorija skelbia, esą vyro amžių reikia dalyti perpus ir pridėti septynerius metus. Toks žmonos amžius būtų idealiausias. Kitaip tariant, dvidešimtmečiui vaikinui tiktų septyniolikmetė, o trisdešimtmečiui – dvidešimt dvejų metų mergina.

Neseniai Didžiosios Britanijos mokslininkai išgvildeno dar vieną teoriją. Išanalizavę apie dešimt tūkstančių porų, jie priėjo prie išvados, kad vyresnėms moterims geriau tinka jauni vaikinai, o jaunoms merginoms vyresni vyrai. Kaip tai paaiškinti? Pasak mokslininkų, hormonų pokyčiai, arba vadinamosios biologinės žirklės, lemia, kad pagal seksualinį aktyvumą geriausiai dera 20 metų vyras ir 40-metė moteris. Biologinės žirklės taip pat gali lemti tvirtą jaunos merginos ir vyresnio vyro sąjungą. Mat tokio amžiaus merginos paprastai trokšta švelnumo, globos ir supratimo, o ne aistringo sekso. Tai gali suteikti tik vyresnis partneris.

Pagal šią teoriją išeitų, kad jaunystėje moteriai tigras yra vyresnis džentelmenas, o perkopus per keturiasdešimtmetį juo tampa vos apsiplunksnavęs jauniklis. Vadovaujantis tokiais principais, partnerio paieška gerokai susiaurėja palikdama ir mažiau šansų susirasti idealų parterį. Ypač turint galvoje neseniai britų ekonomisto P. Backuso atliktus paskaičiavimus, kad mūsų galimybės susirasti visais atžvilgiais tinkančią idealią antrąją pusę yra lygios 1 iš 285 tūkstančių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius