-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar jūsų partneris tikrai jums tinka? 9 ženklai, kurie padės pasitikrinti

Santykiai yra sunkus darbas. Praėjus pradiniam susižavėjimo laikotarpiui, dažnai vadinamam medaus mėnesiu, prasideda realybė. Tik tada pradedate geriau suprasti, kas tas žmogus yra ir ar jis jums tinkamas.
Pasimatymas
Pasimatymas / 123RF.com nuotr.

Vis dėlto šiuos požymius gali būti sunku atpažinti, ypač jei niekada anksčiau nebuvote užmezgę ilgalaikių santykių. Kiek turėtumėte būti pasirengę paaukoti dėl kito asmens? Ar svarbu, jei jūsų interesai nesutampa? O ką daryti, jeigu gana dažnai ginčijatės?

„The Independent“ pasikalbėjo su santykių ekspertais tam, jog nustatytų devynis požymius, rodančius, kad asmuo, su kuriuo susitikinėjate, jums tinka.

123RF.com nuotr./Pora kelionėje
123RF.com nuotr./Pora kelionėje

1. Sugebate rasti kompromisą

Sėkmingų santykių raktas yra kompromisai, įsitikinusi Kate Moyle, santykių psichoterapeutė ir tinklalaidės „The Sexual Wellness Sessions“ vedėja.

„Visada bus kova tarp individualių poreikių, todėl neturėtume tikėtis, kad dėl visko bus idealiai susitarta“, – sako K.Moyle.

Tai, kaip sugebate rasti kompromisą ir derėtis su partneriu, turėtų būti pagrindinis rodiklis, atspindintis, kaip gerai sutariate. Jei dėl ko nors susiginčijus nesunkiai randate aukso vidurį, žinokite, kad jūsų partneris yra tinkamas.

2. Partneris padeda gerai jaustis

Anot pasimatymų trenerio Jameso Preece'o, tinkamas žmogus suteikia galimybę būti savimi ir pasitikinčiu savimi žmogumi.

„Antra pusė jus nuramins, sakys komplimentus ir leis suprasti, koks nuostabus esate“, – aiškina jis.

Atsisveikinkite su partneriais, kurie verčia jus nuolat abejoti savo mintimis ir išvaizda – tai aiškus raudonas ženklas, kad kažkas negerai. Geras partneris nori, jog būtumėte laimingas ir neabejotumėte savimi.

„Jei ir jūs pradėsite tuo tikėti, tuomet niekada nereikės niekuo abejoti“, – priduria J.Preece'as.

3. Antra pusė yra gera klausytoja

Geras partneris atidžiai klausysis visko, ką norite pasakyti, kad ir kaip nuobodu tai atrodytų.

„Gali būti, kad didžiąją vakaro dalį klausysitės jo kalbų apie kolegų darbe trūkumus, bet jam svarbu jaustis išgirstam, – sako K.Moyle. – Gebėjimas išgirsti vienas kitą net jei diskusijos turinys nėra mums asmeniškai įdomus, rodo, kad tas žmogus yra vertas mūsų laiko ir dėmesio.“

123RF.com nuotr./Laiminga pora
123RF.com nuotr./Laiminga pora

4. Turite panašias vertybes

Nebūtina, kad jūsų ir potencialaus ilgalaikio partnerio interesai sutaptų. Tiesą sakant, kartais padeda, kai jie būna visiškai skirtingi – taip turėsite apie ką pasikalbėti.

Tačiau J.Preece'as pabrėžia, kad norint ilgalaikių santykių su žmogumi, turite įsitikinti, jog abu einate viena kryptimi – siekiate tų pačių gyvenimo tikslų ir puoselėjate panašias pagrindines vertybes.

„Jūs esate komanda, – sako jis. – Tam reikia, kad abu sutartumėte dėl to, kas jums svarbu gyvenime.“

Tai gali būti jūsų požiūris į vaikus, namus arba tai, kaip pasirenkate gyventi. Kad ir kas tai būtų, jei svarbu jums, turėtų būti svarbu ir partneriui.

5. Kai nesutariate, mokate diskutuoti

Ginčai nebūtinai yra blogas dalykas santykiuose. Tiesą sakant, tai, kaip juos sprendžiate, gali lemti jūsų partnerystės ilgaamžiškumą, sako K.Moyle.

„Diskusija nebūtinai turi būti ginčas, – aiškina ji. – Jei žmogus tinkamas, pavyks išsakyti skirtingas nuomones taip, kad santykiai dėl to nenukentėtų. Turėtumėte išmokti priimti vienas kito požiūrį, net jei jis nesutampa su jūsų asmeninėmis perspektyvomis.“

Diskusija nebūtinai turi būti ginčas.

Anot K.Moyle, tai rodo, kad vertinate vienas kitą kaip asmenybę. Be to, yra gera praktika gebėti aptarti gyvenimo iššūkius ir situacijas, kurios iškils.

6. Nebijote pasakyti, ką galvojate

Kai bendraujate su tinkamu žmogumi, neturėtų būti jokio smerkimo, sako J.Preece'as.

„Turėtumėte jausti laisvę būti savimi ir parodyti visas savo asmenybės puses, – aiškina jis. – Jei jums kas nors šauna į galvą, verčiau greitai išsakykite mintis, užuot laikę jas savyje. Jei tai sakote žmogui, kuris jums tinka, jis galės išklausyti ir padėti.“

7. Partneris jums skiria visą savo dėmesį

Nėra nieko blogiau, nei kalbėtis su žmogumi ir pastebėti, kad jis žiūrinėja nuotraukas instagrame. Anot K.Moyle, tinkamas partneris to nedarys.

„Jie visapusiškai bus su jumis, o tai yra svarbi žmogiškojo ryšio dalis ir parodo, kiek tas žmogus mus vertina, – aiškina ji. – Mūsų dėmesį dažnai blaško įvairūs įrenginiai ir į juos ateinantys pranešimai, tačiau dėmesys vaidina svarbų vaidmenį užmezgant prasmingus santykius.“

123RF.com nuotr./Pora žiūri televizorių
123RF.com nuotr./Pora žiūri televizorių

8. Partnerį mėgsta jūsų šeima ir draugai

Galbūt tai skamba akivaizdžiai, bet jei jūsų artimieji puikiai sutaria su žmogumi, su kuriuo susitikinėjate, tai įprastai yra geras ženklas.

„Normalu, kad artimieji jus saugo ir iš pradžių įtariai vertina žmones, su kuriais pradedate susitikinėti. Tačiau jeigu jie yra didžiausi jūsų partnerio gerbėjai, žinokite, kad pasirinkote gerą žmogų“, – tikina J.Preece'as.

9. Jus džiugina mažais dalykais

Kad gestas būtų romantiškas, jis nebūtinai turi būti didingas. Tiesą sakant, kartais būtent maži ir subtilūs poelgiai yra svarbiausi.

„Nebūtina išleisti daug pinigų ar išlepinti partnerį, kad jis žinotų, jog apie jį galvojate, – teigia K.Moyle. – Tai gali būti puodelis arbatos lovoje ryte, vakarienės gaminimas, kai žino, kad turėjote ilgą dieną, arba meilios žinutės.“

Netgi paprasčiausias rankos ištiesimas link jūsiškės gali būti reikšmingas gestas. Jei susitikinėjate su žmogumi, kuris taip elgiasi, tai dažniausiai yra geras ženklas, nurodantis, kad jam labai rūpite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius