Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar tiesa, kad seksualinio gyvenimo aukso amžius prasideda 40-ies?

Visuomenėje priimta manyti, kad bėgant metams seksas tampa nereikšmingas ir mažiau malonus. Tačiau, kaip parodė kanadiečių atliktas tyrimas, 40 metų yra ta riba, nuo kurios prasideda geriausias seksualinis gyvenimas, rašo indianexpress.com.
Pora miegamajame
Pora miegamajame / 123RF.com nuotr.
Temos: 3 Seksas Santykiai Pora

Dauguma patenkinti savo seksualiniu gyvenimu

Remiantis tyrimu, kurį atliko prezervatyvus gaminanti bendrovė „Trojan“ su Kanados sekso informacijos ir švietimo taryba (SIECCAN), sulaukus 40 metų toli gražu ne prarandamas libido, o seksualinis gyvenimas gali tapti nuotaikingesnis ir įdomesnis. Kitaip tariant, mokslininkai nustatė, kad su amžiumi seksualinis malonumas nemažėja.

Tyrimo išvados pagrįstos 2400 kanadiečių, kurių amžius siekė nuo 40 iki 59 metų, apklausa, skirta jų seksualinei sveikatai, laimei ir malonumui, seksualiniam elgesiui ir nuostatoms išsiaiškinti.

Susituokusiems žmonėms seksas yra toks pat malonus kaip ir jų vienišiems kolegoms.

„Visuomenėje manoma, kad senstant seksas tampa ne toks svarbus, mažiau malonus ir retesnis, – indianexpress.com cituoja Kanados Guelfo universiteto seksualumo ir santykių tyrinėtoją Robin Milhausen.

– Tyrimo rezultatai rodo, kad dauguma vidutinio amžiaus kanadiečių iš tiesų gyvena pasitenkinimą teikiantį ir aktyvų seksualinį gyvenimą.“

65 proc. respondentų teigė, kad pastarasis jų intymus pasibuvimas su partneriu(-e) buvo labai malonus. Didžioji dauguma tyrimo dalyvių tvirtino, kad dabartiniais savo santykiais yra patenkinti.

Tyrimas taip pat atskleidė, kad sendami žmonės labiau linkę į nuotykius. Daugiau kaip pusė apklaustųjų (63 proc.) teigė, kad yra labiau suinteresuoti išbandyti naujus dalykus, jog padidintų malonumą, nei buvo prieš dešimtmetį.

„Susituokusiems žmonėms seksas yra toks pat malonus kaip ir jų vienišiems kolegoms, o susituokę vyrai teigė, kad pastarąjį kartą, kai mylėjosi su savo partnere, jautė daugiau malonumo nei vieniši vyrai“, – apie tyrimo išvadas kalbėjo R.Milhausen.

Kas gali turėti įtakos vyresniame amžiuje?

Minėto tyrimo išvados sako, kad sulaukus 40-ies tarsi prasideda intymaus gyvenimo aukso amžius, vis dėlto bėgant metams atsiranda daugiau veiksnių, kurie turi įtakos lytiniam potraukiui. Tiesa, tai nebūtinai reiškia, kad jis ims smarkiai mažėti ar seksas taps nebeaktualus.

Portalo webmd.com straipsnyje „How Sex Drive Changes Through the Years“ (liet. „Kaip lytinis potraukis keičiasi bėgant metams“) kalbama apie tai, kad daugelis 30–40 metų vyrų ir toliau jaučia stiprų lytinį potraukį, nors sulaukus 35-erių testosterono po truputį ima mažėti.

Paprastai jis sumažėja maždaug apie procentą per metus, tačiau kai kuriems vyrams šis procesas vyksta greičiau. Tai gali turėti įtakos lytiniam potraukiui. Daugeliui vyrų prisideda ir patiriamas stresas dėl darbo, šeimos, kitų įsipareigojimų, visa tai gali paveikti ir vyro susidomėjimą seksu.

Fotolia nuotr./Nesutarimai lovoje
Fotolia nuotr./Nesutarimai lovoje

O štai kalbant apie moteris, sakoma, kad šiuo etapu jos patiria stipriausią lytinį potraukį. Vienas tyrimas parodė, kad moterys nuo 27 iki 45 metų turėjo daugiau ir didesnių seksualinių fantazijų nei jaunesnės ar vyresnės moterys. Jos taip pat turėjo daugiau lytinių santykių.

Teigiama, kad vyrams, sulaukusiems 50-ies ir daugiau metų, jei fizinė ir psichinė sveikata gera, nėra jokios priežasties baimintis, kad ims nebesimėgauti savo seksualiniu gyvenimu. Tačiau su amžiumi erekcijos disfunkcija pasireiškia vis dažniau, o tam įtakos turi ne pats amžius, o sveikatos problemos, kurios bėgant metams tampa vis dažnesnės, pavyzdžiui, širdies ligos, diabetas, didelis cholesterolio kiekis, nutukimas ir visa tai gydantys vaistai.

Kai kurias 50-ies sulaukusias moteris tokios priežastys kaip užauginti vaikai, mažesnis nerimas dėl pastojimo gali paskatinti labiau domėtis seksu. Tačiau artėjant menopauzės laikotarpiui estrogenų kiekis sumažėja, o tai gali šiek tiek atvėsinti moterų libido ir sukelti makšties sausumą. Karščio bangos, nerimas, svorio padidėjimas ir miego problemos taip pat gali sumažinti nusiteikimą.

Tiek vyrams, susiduriantiems su erekcijos sutrikimu, tiek moterims, dėl menopauzės patiriančioms nesklandumų seksualiniame gyvenime, siūloma pasikonsultuoti su gydytojais, kokių priemonių imtis, kokį gydymą būtų galima taikyti ir mėginti šias problemas išspręsti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius