Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar žinote, kiek moterų simuliuoja orgazmą?

Santykiuose itin svarbus pasitikėjimas savimi, todėl orgazmo simuliacija dažniausiai sukelia daug klausimų. Dėl kokių priežasčių moterys apsimetinėja?
Moteris po antklode
Moteris po antklode / Fotolia nuotr.

Pasak psichologijos daktarės ir seksualumo tyrinėtojos Emily Nagoski, priežasčių yra labai daug, pavyzdžiui, moterys myli vyrą ir nenori jo skaudinti, bijo prisipažinti, kad nepasiekia orgazmo arba tai jai yra nemaloni tema, tačiau bet kuriuo atveju sveikuose santykiuose šią problemą spręsti būtina, rašoma lifehacker.ru.

Kiek moterų simuliuoja orgazmą

Tyrime, kuris buvo atliekamas nuo 1986-ųjų iki 2010-ųjų paaiškėjo, kad orgazmą simuliuoja nuo 50 iki 67 proc. moterų. Pasak specialistės Erin Cooper, toks poelgis siejamas ir su tuo, kad, moters manymu, jos orgazmas padidina ir vyro pasitenkinimą. O kokios dar priežastys susijusios su simuliacija?

  • Noras apginti partnerio jausmus;
  • Noras užbaigti meilės aktą;
  • Noras išvengti negatyvių asociacijų savo seksualumo atžvilgiu;
  • Noras labiau susijaudinti.

E.Cooper pastebi, kai kurie aspektai yra susiję su sekso vengimu, o kiti – su didesniu susijaudinimu. Beje, pasak Kanados mokslininkų, vyrai taip pat simuliuoja orgazmą – tyrimo metu tokių buvo net ketvirtadalis.

Kaip išspręsti orgazmo simuliacijos problemą?

Neskubėkite ir nespauskite savo partnerės

Nereikėtų primygtinai terorizuoti savo mylimos moters ir nuolat klausinėti, ar ji neapsimetinėja. Jūsų tikslas – sukurti pasitikėjimo kupiną atmosferą, kad partnerė galėtų papasakoti apie savo jausmus. Ir apskritai, neeikvokite laiko konspiracinėms istorijoms, verčiau tiesiog pasikalbėkite.

Kalbėkite ir aptarkite detales

Paklauskite, kas labiausiai patinka jūsų partnerei, net jeigu jums ne itin jauku apie tai kalbėtis. Jeigu partnerė simuliuoja orgazmą, vadinasi, susiduriate su kažkokia problema, todėl turite partnere pasirūpinti ir palaikyti. Paaiškinkite, kad jums jos malonumas yra svarbus ir kad esate pasirengę ją išklausyti, norite sužinoti, kas jai patinka ir atvirkščiai, ko trūksta.

Kur slypi orgazmo paslaptis?

Daugelis neįvykusių orgazmų yra susiję su klitorio užmiršimu, be to, tik nedidelis procentas moterų orgazmą patiria vaginaliniu būdu. Todėl reikėtų į tai atkreipti dėmesį, kai kalba eina apie moters orgazmą.

Svarbus patarimas ir moterims: svarbu yra žinoti kiekvieną savo kūno centimetrą. Kai daugiau žinote apie save, tuo labiau suprantate, kas jus užveda. Po tokio savęs tyrinėjimo tiksliai žinosite, kur ir kaip paprašyti partnerio jus liesti, kad jo prisilietimai keltų malonumą.

„Tai tikrai intymi akimirka“, – sako specialistė Laura Berman. Jei jums nepatogu, kad partneris iš arti apžiūrinėtų jūsų intymias vietas, pabandykite savo ranka nukreipti jo ranką ten, kur reikia.

Nepamirškite komplimentų

Su orgazmo imitacija glaudžiai susiję ir psichologiniai faktoriai, ir klaidingi įsitikinimai, kad kitos moterys visada patiria orgazmą vaginaliniu būdu ar kad yra „normalūs“ ir „teisingi“ orgazmai.

Išbaidykite šias mylimosios baimes, sakydami komplimentus ir padėdami partnerei priimti savo kūną ir savo unikalų seksualumą. Dažnai malonumą užgožia tokie jausmai kaip jaudulys dėl savo išvaizdos, todėl vertėtų mylimajai padėti įveikti neigiamas emocijas ir sugebėti pamilti savo kūną.

Kaip susijaudina moteris

Didžiausi moters orgazmo priešai – psichologinė įtampa ir laukimas. Psichologijos daktarė ir knygų autorė Emily Nagoski sako, jog jeigu nepavyksta pasiekti orgazmo, reikia paleisti situaciją ir jo nebelaukti. Ir šiuo atveju svarbu suprasti vieną paprastą tiesą – seksas turi būti malonus, tačiau nebūtinai baigtis orgazmu.

Tad vyrui derėtų pasakyti apie tai savo partnerei, kadangi tokios mintys gali padėti atsipalaiduoti ir nusiraminti sekso metu, išsivaduoti iš lūkesčių. O tokia savijauta, dvelkianti ramybe ir harmonija, yra svarbi seksualiniam pasitenkinimui.

Neegzistuoja teisingas seksas ar teisingas orgazmas – visi jie skirtingi ir kiekvienas kartas unikalus, todėl pagrindinis ir svarbiausias būdas susidoroti su orgazmo bėdomis yra turėti tikslą. Ir tikslas – tai ne orgazmas, o malonumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius