Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Būti kartu ar sukti skirtingais keliais: 10 klausimų, kurie padės apsispręsti

Daugelis moterų vis tikisi, kad jų mylimasis galiausiai pasikeis: išmoks kasdien žarstyti komplimentus, nustos nepagarbiai elgtis, kels mažiau skandalų ir galiausiai taps išsvajotu jaunikiu ant balto žirgo, paskui kurį sekti norėsis visą gyvenimą...
Išsiskyrimas
Išsiskyrimas / „Fotolia“ nuotr.

Deja, realybė kitokia. Žmonės keičiasi labai retai, o pagrindinės problemos, dažniausiai išryškėjusios dar santykių pradžioje, vėliau tik didėja ir niekur nedingsta. Net jei iš pradžių ir pavyksta užmerkti akis ir nekreipti į jas dėmesio, žinokite, galiausiai ateis diena, kai suprasite ir sau sušuksite – „Gana, su juo/ja daugiau jau nebegaliu“.

Vis dėlto jei ši diena dar neatėjo ir kol kas tik svarstote, ar jums su mylimuoju išties pakeliui, užduokite šiuos atvirus klausimus sau ir nė kiek nemeluodami visiškai nuoširdžiai sau į juos atsakykite, galbūt jie padės apsispręsti, ar nevertėtų ieškoti geresnio ir patikimesnio gyvenimo palydovo.

Ar jis/ji pažadina tik pačias geriausias jūsų savybes?

Žmogus, su kuriuo žadate praleisti savo gyvenimą, turėtų pažadinti tik gerąsias jūsų savybes ir mokėti paskatinti jus atskleisti jam savo silpnybes. Jis turi mokėti priversti jus pasijusti ne tik pačia geriausia savo versija, bet ir pačia tikriausia versija.

Jei reikėtų apibūdinti save tik penkiomis gerosiomis savybėmis, kokios jos būtų? Sugalvokite jas ir pamąstykite, ar visas šias savybes jumyse moka pažadinti ir jūsų mylimas žmogus.

Ar jis/ji verčia jus pasijusti geresniu žmogumi?

Kai santykiuose mylimieji vienas kitą priima tokius, kokie jie yra, vienas kitam ir visiems aplinkiniams jie natūraliai tampa daug geresni, ir atvirkščiai – jei santykiuose kuri nors pusė yra nevertinama ir nesuprasta, tuomet toks ryšys pasmerktas pražūčiai, mat galiausiai nevertinamas žmogus gali pamiršti tikrąjį save.

Jei pajuntate, kad pastaruoju metu neturite savo gyvenimo, kad vis dažniau atidedate susitikimus su draugais vien tam, kad galėtumėte pabūti su savo mylimuoju ar mylimąja, derėtų susimąstyti, ar dar nepamiršote savo poreikių.

Ar su juo/ja paprasti dalykai dažnai virsta nepaprastais?

Kiekvienas žmogus tobulą pasimatymą supranta skirtingai – vieniems tai romantiškas pasisėdėjimas nepaprasto grožio paplūdimyje kurioje nors Havajų saloje, kitiems – didžiausią džiaugsmą teikia paprastas pasivaikščiojimas susikabinus rankomis po gražų parką.

Kad ir kaip ten būtų, kiekvieną dieną Havajų salose nesėdėsite, todėl derėtų paklausti savęs, kaip jūs jaučiatės su savo mylimuoju ar mylimąja atlikdami visiškai kasdienes ir įprastas veiklas: eidami į parduotuvę, kartu gamindami valgyti ar tiesiog plaudami indus? Galbūt klausimas ir skamba juokingai, tačiau žvelgiant į visą gyvenimo kartu perspektyvą, jis yra labai svarbus – juk norėtumėte gyventi su žmogumi, su kuriuo smagu net ir atliekant buitinius darbus.

Ar jis/ji verčia jus jaustis saugiai?

Būdami su savo mylimu žmogumi turėtumėte jaustis lyg su juo/ja būtumėte saugiausias pasaulyje, nes kartu galite pasikalbėti, išsipasakoti ir pasidalinti visais jus supančiais nemalonumais.

Mylintis žmogus mokės išklausyti, suprasti ir patarti, jis neteis, nepirš savo nuomonės, tik padės jums priimti tinkamiausią sprendimą ar tiesiog pasiūlys jums petį, ant kurio galėsite graudžiai išsiverkti. Jis padės jums siekti savo svajonių ir niekada nemenkis jūsų savivertės sakydamas, kad jūsų ambicijos gerokai per aukštos.

Fotolia nuotr./Pora
Fotolia nuotr./Pora

Ar jis/ji jus prajuokina?

Tai bene vienas pačių svarbiausių klausimų. Gyvenimas yra gerokai per trumpas, kad visą jį praleistumėte nusiteikę per daug rimtai, todėl labai svarbu šalia turėti žmogų, kuris mokėtų net ir pačiomis sunkiausiomis akimirkomis jūsų veide įžiebti šypseną. Ar jis/ji moka tai padaryti?

Ar jums patinka su juo/ja kalbėtis?

Mes dažniausiai taip stipriai susikoncentruojame ties savo kelionės tikslu, kad neretai pamirštame, kiek reikėjo įdėti pastangų, kad pasiektume jos finišą. Būti kalno viršūnėje galbūt ir smagu, tačiau daug svarbiau yra žinoti, ar siekiant ir kopiant į tą viršūnę buvo apie ką pasikalbėti.

Juk norėtumėte visą gyvenimą praleisti su žmogumi, su kuriuo nereikėtų ieškoti žodžio kišenėje ir su kuriuo galėtumėte kalbėtis absoliučiai apie viską.

Jis/ji kuria ar ramina jumyse audras?

Žmonės per dažnai įstringa santykiuose, kurie jų gyvenime kuria gerokai daugiau chaoso nei ramybės, juk tam chaosui suvaldyti reikia nepaprastai daug jėgų ir nervų, kurie tik gadina jūsų sveikatą.

Gyvenimas jau ir taip sunkus, tad kam reikia jį dar labiau apsunkinti? Jei manote, kad santykiai pasidarė pernelyg sunkūs, kad jiems palaikyti išeikvojate gerokai per daug savo energijos, galbūt laikas susimąstyti ir viską nutraukti, galiausiai tai išeis į naudą jums abiems.

Ar gerbiate vienas kitą?

Pagarba yra viena didžiausių tvirtų santykių vertybė, ji neleidžia pajuokti mylimo žmogaus, neleidžia jo įžeisti ir nuvilti, tik gerbdami vienas kitą galėsite būti išties laimingi.

Ar pykstatės skirtingai?

Kiekvienas žmogus turi savą būdą išreikšti emocijas ir labai svarbu, kad santykiuose pora šias emocijas reikštų vienodai. Jei mylimieji pykstasi visiškai skirtingai (vienas užsiplieskia kaip degtukas, o kitas verčiau patyli ir nieko nesako), galiausiai santykiai nesusiklostys, kadangi vienas iš mylimųjų pasijus visiškai nesuprastas ir neįvertintas.

Ar dėl jo/jos keliate sau iššūkius?

Poros santykiuose dažnai pernelyg anksti pasijunta tiesiog patogiai ir nustoja judėti į priekį. Susimąstykite, ar vis dar norite stengtis dėl jos arba jo? Ar dar norite, būti jam/jai gražus ar graži, ar dar norite užsiimti nauja veikla, kad įvertintumėte vienas kito įgūdžius ir kartu išmoktumėte naujų dalykų?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius