Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Draugas iš užsienio melavo, kad išsiskyrė su buvusiąja“. Santykių ekspertų komentaras

Ką daryti, kai patinkantis žmogus prigaunamas meluojantis? O jei dar melas ne toks ir baltas, o susijęs su ankstesne draugyste... Ar verta pasitikėti juo toliau? Į šiuos mūsų portalo skaitytojos klausimus atsako santykių ekspertai.
Sudaužyta širdis
Sudaužyta širdis / „Shuterstock“ nuotr.

Sveiki,

su dabartiniu savo vaikinu susipažinau prieš keletą mėnesių Prancūzijoje, komandiruotėje. Nuo to laiko jis rodė man ypatingą dėmėsį. Po savaitės jis jau atvyko į Vilnių, kartu praleidome nepaprastą savaitę.

Prieš jam išvykstant, išprašiau papasakoti apie paskutinę jo merginą. Sužinojau, kad su savo mergina jis išsiskyrė vos tik grįžęs į Belgiją iš komandiruotės Prancūzijoje. Jis teigė, kad jų santykiai ir taip ilgą laiką buvo blogi, o aš komandiruotėje jį apkerėjau.

Aš, žinoma, verkiau ir nepatikėjau, kad su ta mergina jis išsiskyrė, buvau tikra, jog ji ten su juo gyvena, tačiau paklausiau mamos patarimo ir pažiūrėjau į viską iš jo pusės – galbūt taip ir buvo, kaip jis sakė.

Praėjo pusantro mėnesio (mūsų santykių per atstumą ). Ir vieną dieną mums kalbant „Skype“, ekrane pamačiau blondinę, kuri nedrąsiai įėjo į jo kambarį (jo tėvų namuose). Jis staiga nutilo ir tiesiog pasakė, kad susiskambinsim vėliau. Praėjo beveik valanda. Kai perskambino, jis buvo susijaudinęs ir pasakė, kad tai jo mamos draugė atėjo jo pakviesti. Patikėjau, nors kirbėjo abejonių.

Praėjo dar kelios savaitės. Kartu su savo drauge jo „Facebook“ profilyje radome daugiausia komentarų prie jo nuotraukų palikusią blondinę. Ji dirbo toje pačioje organizacijoje, kaip ir jis, gyveno šalia jo ir taip, tai buvo jo buvusioji. Tai sužinojau, kai visiškai jį prispaudžiau prie sienos. 

Mes kalbėjome, kodėl jis melavo, kad jo buvusioji buvo jo mamos draugė, taip pat jam sakiau, kad, ko gero, netinkamas momentas mums bendrauti, nes jų santykiai akivaizdu nėra baigti (ji pas jį atvažiuoja, o aš nieko nežinau nei kur, nei kada).

Tačiau jis sakė, kad aš jį įskaudinčiau, o ir man labai sunku jį paleisti, tačiau negaliu juo patikėti, nes jis man melavo... Kaip geriausia būtų pasielgti: palikti jį ar stengtis vėl juo pasitikėti?


Atsako santykių ekspertai Silvija ir Šarūnas Mažuoliai.

Sveiki,

santykiai jau ir taip yra gana komplikuota gyvenimo patirtis, o santykiai per atstumą – dar komplikuotesni. Tai nereiškia, kad per atstumą neįmanoma užmegzti santykių, kurie nuves iki santuokos ir šeimos, tačiau į tokį bendravimą vertėtų žiūrėti dar šaltesniu protu.

Judu, kaip pora, buvot susitikę vos savaitei. Pamirškite tai, kokia nuostabi ji buvo. Taip, tai buvo puikus laikas ir gyvenimo dovana, kuri liks atmintyje. Tačiau neteikite vilčių savo santykiams, remdamasi ta savaite ar jo dėmesiu bendravimo pradžioje. Kuomet spręsite, ką daryti toliau, atmeskite tiek kartu praleistą savaitę, tiek jo žodžius, kaip Jūs jį pakerėjote, tiek jo begalinį dėmesį po pirmo išsiskyrimo.

Judu dar nesate pora, kurią būtų galima įvardinti kaip porą, kad santykių pradžios prisiminimai būtų vertingi, įvertinant santykius ar gerinant jų kokybę. Šiuo metu turėtumėte koncentruotis į jo elgesį, į jo pasiryžimą susitikti, į jo planus kartu su Jumis ir į tai, kaip jis laikosi pažadų ar duoto žodžio, kiek jis atviras su Jumis.

Nėra geras ženklas jo slapukavimai apie savo buvusią ir jos atvažiavimai pas jį. Galimas variantas, kad jis tiesiog gerai leidžia laiką su Jumis, yra susižavėjęs kaip moterimi, tačiau nieko rimtesnio neplanuoja. Kad jis sutiko ar pasiūlė būti pora, dar nieko nereiškia.

Dalis neskubančių įsipareigoti vyrų mielai siūlo moterims poros statusą, kad jas „turėtų“, tačiau patys elgiasi taip lyg būtų laisvi. Jau pagavote jį meluojant ir matote, kad jis yra santykiuose su kita. Jums rinktis, kiek šansų jam duoti. Paklauskite savęs, kaip pati jaučiatės būdama tokioje situacijoje ir ar santykiai su juo Jums tikrai teikia daugiau džiaugsmo nei skausmo. Pagalvokite, ar sunku paleisti yra dėl to, kad Jums gera bendrauti ir matote perspektyvą santykiuose dabar, ar dėl to, kas įvyko prieš kelis mėnesius, kuomet buvote susitikę ir kai jis apipylė Jus dėmesiu.

Kartais tikrai sunku atskirti pelus nuo grūdų, ypač jei ir dabar jis rodo dėmesį ir maloniai bendrauja. Dėmesys ir malonus bendravimas traukia, ypač jei jis negaili komplimentų ir rodo savo susižavėjimą Jumis. Gerai įvertinkite, ar jo žodžiai turi pagrindą, ar yra tik žodžiai, Pakalbėkite apie judviejų ateitį, apie kitus susitikimus, apie tai, kaip jis mato judviejų santykius perspektyvoje. Jei negausite jokių tikslių atsakymų arba tik pažadų, kurių jis netesės – labai atsargiai žiūrėkite į šituos santykius.

Galite, jei norite, bendrauti su juo, tačiau be didesnių vilčių ir investicijų. Mėgaukitės dėmesiu, bendravimu, tačiau palikite viltis už durų tol, kol nematysite ir nejausite, kad jo intencijos rimtos ir jis tikrai nori būti su Jumis bei imasi veiksmų, kad taip įvyktų.

Pamirškite jo kalbas, kad neva jį įskaudintumėte. Suaugęs vyras kaip nors susitvarkys su palikimu. Jo elgesys ir buvusios merginos slėpimas skaudina Jus, tačiau kol kas panašu, kad apie Jūsų skausmą jis negalvoja, tik apie savąjį. Moterys yra linkusios persistengti su bandymu neskaudinti vyrų tose vietose, kur vyrams ne taip ir skauda arba skausmas yra tiesiog neišvengiamas.

Dalis neskubančių įsipareigoti vyrų mielai siūlo moterims poros statusą, kad jas „turėtų“ tačiau patys elgiasi taip, kaip būdami laisvi.

Esate laisva būti su juo santykiuose arba ne, tad nebandykite aukotis vien dėl to, kad jam neskaudėtų. Tai ne ta auka, kuri yra moters ir santykių labui. Pakalbėkite su juo apie susidariusią situaciją, pasakykite, kad toks bendravimas Jums netinka ir jei jis nedarys žingsnių, kad parodytų, jog nori būti su jumis poroje, lieka tik skyrybos.

Jei jam esate svarbi, jis ras būdą atskristi pas Jus dar kartą, jei pavyko tai padaryti pirmą kartą. Taip pat bus linkęs nuoširdžiai atsakyti į Jūsų klausimus ir kalbėti tiesą užuot išsisukinėjęs. Su meluojančiu vyru santykiai šiaip ar taip yra bereikalingai sudėtingi ne tik per atstumą, bet ir bendraujant gyvai.

Sakėte, kad Jums sunku jį paleisti. Visgi bet kokiems santykiams yra sveika, jei partneriai nėra priklausomi vienas nuo kito ir sugeba paleisti, neprisirišti nereikalingai. Pagalvokite ir pabūkite su idėja, kad nutraukiate santykius ir liekate be jo. Jauskite tai, ką jausite, kai galvosite apie tai. Leiskite sau išgyventi visišką santykių nutraukimą. Nesvarbu, ar nuspręsite tęsti bendravimą su juo, ar ne, Jums pačiai bus sveika, jei išmoksite paleisti jį jau dabar.

Bendravimas iš trūkumo jausmo (trūksta dėmesio, komplimentų, malonaus bendravimo, o jis tai suteikia) veda prie problemų santykiuose, bet ne prie jų darnos. Geriau raskite kitų būdų, kaip jausti tai, ko trūksta – per drauges, linksmą laisvalaikį, pomėgius – ir su vyru bendraukite tik dėl malonumo, o ne dėl to, kad Jums jo trūksta, reikia ir be jo negalite. Vyrui lengva pririšti prie savęs moterį, kuri yra linkusi tapti priklausoma nuo dėmesio. Su tokia moterimi jis gali elgtis kaip jam patinka ir vis tiek turės ją šalia.

Aptarkite savo situaciją su dar keliais žmonėmis, kuriais pasitikite. Labai gerai įvertinkite, kam Jums reikalingi šie santykiai, ką matote jų perspektyvoje, kaip juose jaučiatės. Kuo judu vienas kitam brangūs be malonių pokalbių, kiek gerai jį pažįstate ir kiek atviri vienas su kitu esate. Galite kuriam laikui apsistoti ties viduriu – dar nesiskirti, tačiau ir per daug nesitikėti, tik pažiūrėti kur viskas nukeliaus ir kaip įvykiai klostysis toliau.

Sėkmės Jums!


DĖMESIO! Jums su partneriu kyla sunkumų, kurie kartina jūsų santykius? O gal neduoda ramybės kokie komplikuoti širdies reikalai (tarkime, nesiseka rasti antrosios pusės, užmegzti santykių ir pan.)? Drąsiai siųskite klausimą mums el. paštu ji24.lt@zlg.lt. Santykių ekspertai Šarūnas ir Silvija Mažuoliai mielai atsakys.

P. S. LABAI PRAŠOME KLAUSIMUS RAŠYTI TIK LIETUVIŠKOMIS RAIDĖMIS!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius