-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Draugyste su kaliniu nusivylusi mergina įspėja kitas: „Į nuteistųjų pusę net nežiūrėkite!“

„Sveikos, jaunos merginos ir moterys. Ši skaudi ir atverianti akis mano istorija, kuri pasibaigė su ašaromis akyse, skirta tiesiog įspėti: netikėkite nuteistųjų melais, nes jie tik vilioja iš jūsų pinigus“, – tokiais žodžiais pasakojimą 15min pradėjo 24-erių metų Kotryna (vardas pakeistas). Pernai rugsėjį susipažinusi su vienu Pravieniškėse kalinčiu vaikinu, ji tikina padariusi didžiulę klaidą.
Kalinys
Kalinys / Vida Press nuotr.

Kotryna prisipažįsta: iki šiol pati netikėjusi aplinkinių patirtimis – juk jai taip nenutiks, naujasis pažįstamas net susituokti siūlė. Tačiau apgaulė, kurią atskleidė merginos draugė, įvyko. Išpešęs iš patiklios merginos pinigų, Pravieniškių pataisos namuose kalintis Augustas (vardas pakeistas) greitai pamiršo pažadus ir, ėmęs meilintis kitai, nutraukė bet kokius ryšius su Kotryna. Žinoma, skolos taip ir negrąžinęs.

Prasidėjo meilė telefonu, bemiegės naktys. Buvau laiminga.

„Su Augustu susipažinau praėjusių metų rugsėjį, kai atvykau aplankyti kito savo pažįstamo, kuris tuo metu buvo paleistas į laisvę. Su juo buvo ir Augustas. Pasirodo, be sargybos, atsižymėdami korteles, jie gali sau po miestelį vaikščioti, kai kurie net grįžta savaitgaliais į namus. Viena koja laisvėje, kitaip sakant.

Pažinties dieną mes trise – aš, į laisvę ištrūkęs pažįstamas ir Augustas – praleidome gal dvi ar tris valandas. Išvažiavau į savo miestą. Po kelių dienų sulaukiau feisbuke žinutės. Ėmėme su Augustu susirašinėti. Pirmas mėnuo buvo tobulas. Daug susirašinėjome, bendravome vaizdo pokalbiais. Apsikeitėme net feisbuko slaptažodžiais. Jo profilyje nieko abejotino nepamačiau. Taip ir įgijo mano pasitikėjimą.

Pasirodė labai linksmas, fainas, už mane dvejais metais jaunesnis. Draugauti pradėjome nuo lapkričio, kai aš jau buvau išvykusi į užsienį. Jam patiko, kad esu protinga, rimta, šeimos žmogus. Na, nelakstanti po baliukus ir panašiai. Pats pasiūlė būti kartu, paklausė, ar grįžčiau dėl jo į Lietuvą. Prasidėjo meilė telefonu, bemiegės naktys. Buvau laiminga“, – istorijos pradžią nupasakojo Kotryna.

Ėmė prašyti pinigų

Iš pradžių jai nekilo įtarimo, kad vyksta, nuteistųjų žargonu kalbant, vadinamasis „kaitinimas“. Juk bendravimas klostėsi taip sklandžiai. Atrodė, kad sutampa požiūriai, vertybės, tikslai. Augustas žadėjo ir Kotrynos vaiką, kurio ji susilaukė su kitu vyru, mylėti, auginti kaip savo. Norėjo bendrų vaikų, juk pats užaugo su patėviu.

„Kūrė jis visokius ateities planus, siūlė susituokti, kartu trise išvykti į Airiją, pas jo tetą. Abu kartojome, kad pagaliau radome tai, ko ieškojome. Kitų aplink nematėme. Bent jau taip galvojau tuomet.

Buvau įsimylėjusi. O jis, įgavęs pasitikėjimo, ėmė prašyti paskolinti pinigų. Tai telefonas sudužo – reikia kito. Nes kaip, neva su manim bendraus. Tai maistui vis vedžiau pinigus į Pravieniškių pataisos namų sąskaitą. Paskolinau apie 300 eurų“, – kaip istorija staiga pakrypo kita linkme, atskleidė Kotryna.

O kur pinigai ir skolos, ten ir ašaros. Tačiau akys merginai atsivėrė ne iškart. Augustas, gavęs savo, tapo piktas, atšalo jo jausmai, prasidėjo bjaurių žodžių tirados.

Vida Press nuotr./Nelaiminga moteris
Vida Press nuotr./Nelaiminga moteris

„Verkiau, nervinausi ir vėl atleidau. Jis pasikeitė. Matyt, tapau nebenaudinga. Daug ką nurašė įtampai dėl sausį vykusio teismo – bandė prieš laiką išeiti į laisvę. Nepavyko. Ir gerai. Vasarį vėl bandys laimę dėl lygtinio paleidimo. Tikiuosi, nepaleis, nes jis laisvės nevertas. Ar žinau, už ką jis sėdi? Už nelegalų mašinų nuvarinėjimą į vieną užsienio šalį. Gal pusantrų metų dar liko sėdėti.

Vasarį vėl bandys laimę dėl lygtinio paleidimo. Tikiuosi, nepaleis, nes jis laisvės nevertas.

Kai jis tapo toks, dar labiau užsimaniau ištekėti. Kad didesnis garantas būtų. Mylėjau... Myliu iki šiol. Paskolintus pinigus jis vis žadėjo grąžinti. Tikino, kad teta iš Airijos tuoj perves arba paduos į rankas, kai grįšiu iš užsienio. Sausį grįžau. Negaliu pasakyti, kad tik dėl jo. Grįžau su savo vaiku. Atlėkiau į Pravieniškes. Bet susitikus nesulaukiau skolos grąžinimo. Tikino, kad padavė draugui, šis perves. Nepervedė“, – teigė Kotryna.

Meilinosi kitai

Iš draugės ji sulaukė žinios, kad Augustas antrą mėnesį ją apgaudinėja su kita. Draugė tikino, kad turi įrodymų. Juos pateikė. Augustas turėjo dar vieną feisbuko anketą, per kurią meilės žodžius suokė kitai (ar net kitoms).

„Nusiunčiau žinutes jam – jokio paaiškinimo nesulaukiau. Tik puolimo, kad visa tai – nesąmonė. Prašiau: „Bent skolą grąžink, ir viso gero.“ Nesupratau, kodėl jis tuomet pildė prašymą santuokai įregistruoti? Apie vaiko pradėjimą kalbėjo? Negi tą vaizdinį kūrė, kad galėtų lengviau į laisvę išeiti? Neva tai turi žmoną, vaiką. Su viena – santuoka, o su kita – slaptas romanas?

Tai kitai merginai net nusiunčiau nuotrauką su prašymu registruoti santuoką, o ji jam atleido viską, ir jie dabar kartu. Ir mano pinigus, matyt, jis jai davė. Dar savaitę žadėjo, kad tikrai grąžins skolą. Tačiau negrąžino.

Likau be galo įskaudinta, išduota ir, maža to, išnaudota piniginiu atžvilgiu. Užblokavo mane jis feisbuke ir telefone. Pinigai nuplaukė. Draugai seniai melus suprato, tik aš, naivuolė, netikėjau. Dabar tą kitą merginą išnaudos ir nutėkš.

Buvau girdėjusi, kaip kaliniai apsuka ir palieka. Netikėjau. Nusvilau. Apsuko aplink pirštą. Mielosios, į nuteistųjų pusę net nežiūrėkite!“, – dailiosios lyties atstovėms patarė Kotryna.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius