Iki -60% prenumeratai. Paskutinės akcijos dienos!
Išbandyti

Frazės, galinčios sugadinti seksą

Sekso metu mes visiškai atsiduodame jausmams ir pamirštame žodžius, o jeigu ką nors ir sakome, tų žodžių praktiškai nekontroliuojame. Kaip geriau – kalbėti sekso metu ar ne? Atsako seksologė Valerija Aginskaja.
Pora
Pora / Vida Press nuotr.

Kas svarbiau – matyti ar girdėti

Sekso metu partneris nori matyti jūsų kūną, girdėti, kaip jums gera su juo, jausti jus, teigia seksologė portalui psychologies.ru. Taigi iš pradžių pirmenybė atiduodama regėjimui, o po jo seka taip pat labai svarbus girdėjimo kanalas. Tai reiškia, kad partneriui svarbu girdėti, kaip jums gera, girdėti jūsų aistrą, aimanas. Dauguma vyrų ir moterų prisipažįsta, kad juos įaudrina garsai, kuriuos skleidžia partneris. Tai turi tiesioginį poveikį orgazmo stiprumui. Ir priešingai – visiška tyla kuria įtampą ir nepasitikėjimą savimi, dėl ko netgi gali visiškai dingti noras užsiimti seksu.

Taip pat susijaudinimą gali visiškai nuraminti tokios frazės, kaip „Nagi, pristabdyk“, „Kairiau“, „Pagaliau!“, „Ne taip!“ Deja, mes ne visada galime kontroliuoti tai, ką sakome pačiu atsakingiausiu momentu. Mus taip įtraukia emocijos, kad apskritai pamirštame partnerį ir kartais atsiveriame jam netikėta savo puse...

Taigi iki sekso, jo metu ir po jo nereikėtų sakyti:

„Gerai, tik greitai“.

„Išjunk šviesą“.

„Na, tu greitai?“

„Vakar tau pavyko geriau“.

„Tu geresnis už…“

„Apie ką tu galvoji?“, „Mums reikia pasikalbėti“ ir, aišku, „Kada mes susituoksime?“

Shutterstock nuotr./Porelė.
Shutterstock nuotr./Porelė.

Ką nori ir ko nenori girdėti vyrai

Štai ką apie žodžius, galinčius sugadinti seksą ar, atvirkščiai, juos įkaitinti, sako patys vyrai:

„Sekso metu man patinka žodžiai „Taip!“ ir „Dar!“

„Kam kalbėti? Ji tiesiog turi būti seksuali, visa kita pasakysiu aš pats“.

„Po sekso nereikia jokių žodžių. Jos galva ant mano peties – tai geriausia, kas gali būti“.

„Iš pradžių man patinka jumoras, norisi tiesiog paplepėti, pasijuokti. Nepamirštant svarbiausio dalyko…“

Tagi vyrai teigia, kad preliudijos metu žodžiai yra svarbūs, tuo tarpu sekso metu ir po jo – dažniausiai nereikalingi.

Iš pradžių juos įaudrina komplimentai – koks puikus jų kūnas (ypač jeigu vyras dėl kokių nors priežasčių pats tuo abejoja ar yra nepatenkintas kuria nors savo kūno dalimi). Taip pat moteris turėtų nesigėdyti pasakyti vyrui, kas ją jaudina, kadangi tai jam svarbu:

„Aš taip norėjau tavęs visą dieną. Noriu tave išvesti iš proto“.

„Dievinu tavo tvirtą apkabinimą“.

„Degu iš nekantrumo“.

Kokį poveikį turi gašlūs išsireiškimai

Mėgstantieji „karštesnius“ pasakymus neretai vartoja keiksmažodžius arba gašlius žodžius. Tačiau seksologė pataria prieš vartojant tokią leksiką lovoje pirmiausiai išsiaiškinti, kaip reaguoja partneris į minkštesnes frazes ir tik tuomet pereiti prie stipresnių.

Taip, pasitaiko, kad sekso metu ištarti keiksmažodžiai ar gašlūs žodeliai dar labiau užveda partnerį. Vyrų nuostabai, dažniausiai tai nutinka moterims, kurios, bendraudamos įprastoje aplinkoje, tokių žodžių nevartoja.

„Iš padžių aš kontroliavau save: visgi tik neseniai pradėjome susitikinėti, - prisimena 32 metų Alina. – Tačiau man patinka vyrų grubumas ir gašlumas. Taigi kartą aš paleidau vadžias. Tačiau pamačiau išplėstas iš nuostabos partnerio akis ir susijaudinimas akimirksniu dingo – tiek jam, tiek man.

Tarp eilučių

Ko nereikėtų daryti? Pirmiausiai, negalima partnerio lyginti su kitais, kuriuos turėjote iki jo. Antra, atvirumas lovoje, kaip ir gyvenime, turi ribas. Pavydžiui, po frazės „Ir tai viskas? Aš net nespėjau nieko pajusti“ natūrali partnerio reakcija bus ne pastangos situaciją pagerinti, o paieškos, kam su juos bus geriau.

Ekstazės akimirką galite partneriui į ausį šnibždėti „jūsų“ žodžius, o vėliau juos pašnibždėti kur nors svečiuose ar kine ir stebėti, kokį poveikį jie turės. Ir atvirkščiai, nereikia po sekso postringauti: „Aš tau paskambinsiu“ arba „O štai šiandien pas mus darbe…“

Dar vienas svarbus dalykas – vyrų ir moterų smegenys sekso metu veikia skirtingai. Moteriai įprasta ir natūralu kalbėti apie savo pojūčius, dalintis jausmais, tai iš jos nereikalauja praktiškai jokių pastangų. Tuo tarpu vyriškas protas didesnę laiko dalį dirba vienos užduoties režimu. Jeigu vyras jau susitelkė ties kokiu nors procesu, geriau jam netrukdyti.

Apipylusios jį klausimais, ką jis jaučia, ką galvoja, kas bus toliau, galite likti visai be sekso. Jeigu jis pats nepareiškia noro kalbėti, neverskite jo. Jis pasakė: „Tai buvo nuostabi naktis“? Skaitykite tarp eilučių. Svarbu ne tai, kas pasakyta. Paprastai svarbiau tai, ko neįmanoma išreikšti žodžiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius