Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Frazės, kurių geriau nesakyti žmogui, jei norite jį palaikyti ar paguosti

Jeigu į jus kreipiasi žmogus, kuriam sudėtingoje situacijoje reikia emocinio palaikymo, būtinai raskite laiko pokalbiui su juo. Tačiau jeigu iš tiesų norite jam padėti, jokiu būdu neištarkite šių frazių, pataria goodhouse.ru.
Draugės
Draugės / Vida Press nuotr.

Tu stiprus – tikrai susitvarkysi

Beje, dažniausiai ši frazė sakoma ne vyrams, bet moterims. Tačiau žmogus tuo momentu tikrai nesijaučia stiprus ir to sakyti jam nereikėtų. Šiuo metu jis turi problemų, nuo kurių norėtų pabėgti, pasislėpti ir galbūt išsiverkti, o jūs jam siūlote skanduoti kovos šūkius ir su visu įniršiu pulti priešą. Neturi jis šiuo metu jėgų tam, ar suprantate? Frazė „tu stiprus“ šioje situacijoje skamba kaip reikalavimas: „Na, kas gi čia dabar – susiimk!“

Nieko tokio – man irgi taip buvo

Ne, nebuvo. Jums negalėjo būti taip pat, nes jūs esate jūs, o jis yra jis. Ir tai, kas jums yra „nieko tokio“, kitam žmogui gali būti visų vilčių žlugimas. Todėl ši frazė jam skamba: „Štai aš susitvarkiau, o tu nesugebi.“ Būtent taip.

Pagalvok, kokią gyvenimo pamoką gavai

Pats laikas apie tai pagalvoti, kurgi ne! Ypač jeigu kompanija, kurioje dirbo žmogus, bankrutavo ir jis ką tik prarado darbą, partneris ilgam išvyko dirbti į užsienį, nugaišo jo mylimas gyvūnėlis ir pan. Pats laikas pagalvoti apie tai, ką aš padariau ne taip, kad mane užklupo tokios negandos.

Tiesiog susiimk!

Regis, pasakysime šią magišką frazę ir žmogus susiims. Tai skamba kaip „nustok skųstis“. Tačiau jeigu tai iš tiesų būtų taip paprasta, žmogus seniai būtų tai padaręs pats.

Žinau, kaip dabar jautiesi

Kiek geriau nei „ir man taip buvo“, tačiau iš tiesų jūs nežinote, kaip jis jaučiasi, o jeigu ir žinotumėte, kas pasikeistų? Juk problema – ne jumyse.

Visos tavo problemos – tik galvoje

Šia fraze sakote žmogui, kad jis pats susigalvojo tragediją. Žinoma, jūs norėjote pasakyti, kad viskas priklauso ne nuo problemos dydžio, bet nuo mūsų požiūrio į ją. Tačiau tai skamba taip: „Liaukis išsigalvoti problemas ir kankintis dėl smulkmenų.“

123RF.com nuotr./Draugės
123RF.com nuotr./Draugės

Tau reikia susiimti dėl...

Dėl vaikų. Dėl vyro, žmonos. Dėl šeimos. Dėl katiniukų. Jums atrodo, kad mintys apie artimuosius gali priminti, kad vis dar yra dėl ko gyventi. Tačiau žmogus taip pat prisimins ir savo atsakomybę už artimuosius, kurios niekas nuo jo nenuėmė ir kuri šią akimirką jį tik dar labiau slėgs: pasirodo, jis neturi teisės net į valias pakentėti, pabūti silpnas.

Kitiems būna dar blogiau

Ar iš tiesų žmogus turi apsidžiaugti, kad kitiems yra blogiau nei jam? Ar iš tiesų smagu, kad jam nėra dar taip blogai kaip, pavyzdžiui, alkaniems Sirijos vaikais? Juk problema dėl to niekur nedings. O štai pojūtis, kad jūs nuvertinate jo jausmus, atsiras.

Laikas gydo

Laikas negydo ir niekada negydė. Jeigu draugui skauda dantį, tikrai patarsite jam apsilankyti pas odontologą. Įsivaizduokite, kaip šioje situacijoje skambėtų frazė: „Nieko tokio, laikas pagydys.“ Jei yra problema, ją reikia spręsti, savaime ji neišnyks.

Tačiau su vidiniu skausmu žmonės linkę susitaikyti, tikėdamiesi, kad jis sumažės ir jie po truputį pamirš problemą. Tačiau iš tiesų neišspręstos problemos nusėda mūsų pasąmonėje. Kita vertus, jeigu laikas ir gydytų, kas iš to šią akimirką? Laiko mašinos mes neturime, kad persikeltume į rytdieną.

Galėjo būti ir blogiau

Pagalvokite – kaip blogiau? Pavyzdžiui, žmogus prarado darbą. Tai iš tiesų rimta nelaimė. Ką turite omenyje sakydami, kad galėjo būti blogiau? Ar tai reiškia, kad, laimė, jam einant gatve plyta ant galvos neužkrito? Žmogaus mintys ir taip niūrios. Siūlote jam pagalvoti apie dar niūresnius dalykus?

Tai likimas, nieko nepadarysi

Žinoma, visada galima surasti, kas kaltas! Jei tinkamos kandidatūros staigiai nerandame, viską galima suversti likimui. Vis šiokia tokia paguoda. Tačiau bėdoje atsidūrusiam žmogui mažiausiai rūpi, kas kaltas. Jį domina, ką daryti. O jeigu jis ir ieško kaltųjų, tikrai pasirinks ne likimą. Likimui pretenzijų nepareikši.

Pamiršk tai, eikime išgerti

Greičiausiai norite patarti žmogui atsipalaiduoti, pailsėti nuo minčių apie problemą ir galbūt sprendimą pavyks rasti greičiau. Tačiau tai gali nuskambėti: „Tu man neįdomus su savo problemomis, noriu, kad vėl taptum linksmas kaip visada.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius