-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gyvenimo pamokos pagal Konfucijų

Atrodo, kad mes visi žinome, kaip reikia elgtis, gyventi ir sau kartojame, kad jau tuoj tuoj... viskas pasikeis, skirsime daugiau dėmesio šeimai, mažiau darbui, keliausime, skaitysime... Patarinėjame kitiems, bet užmirštame save. Didis kinų mąstytojas ir filosofas jau seniausiai išdėstė gyvenimo tiesas, į kurias pravartu atsižvelgti. Tiesiog sustokime nors akimirkai, kad savo gyvenimą įvertintumėme iš naujo ir žinotume, kuriuo keliu verta sukti.
Kinija
Kinija / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Konfucijus

1. Nesiliaukite ėję į priekį

„Nesvarbu, kaip lėtai jūs einate. Svarbiausia – nesustokite.“

Kad ir kaip klostytųsi jūsų gyvenimas, nepamirškite savo siekiamo tikslo ir iš širdies siekite jo. Tam turite visą pasaulio laiką – išnaudokite jį protingai.

 

2. Mūsų draugai – mūsų atspindys

„Draugaukite su tais, kurie būtų geresni už jus patį.“

Tegul draugai būna mūsų kelrodė žvaigždė – tie, kurie mums padėtų mokytis ir tobulėti, o ne gramzdintų į dugną.

 

3. Dėl gėrio reikia stengtis

„Daug lengviau nekęsti negu mylėti. Tuo remiasi daugybė mūsų gyvenimo aspektų. Pasiekti tai, kas geriausia, yra sunku, o štai prisirinkti blogybių labai lengva.“

Tai tikra tiesa. Juk lengva kaltinti kitus, kad jiems sekasi, parodyti savo neigiamas emocijas, teisinti save dėl nepasiektų tikslų. O juk viskas mūsų rankose! Meilė, atlaidumas ir dvasingumas reikalauja daugiau išminties, pastangų ir mūsų širdies.

 

4. Pasiruoškime instrumentus

„Gyvenimo lūkesčiai priklauso nuo mūsų pastangų ir uolumo. Žmogus, kuris tobulai nori atlikti savo darbą, pirmiausia  turi pasiruošti tam reikiamus instrumentus.“

Viskam reikia pasiruošti. Kad ir kas tai būtų, kad ir kuo užsiimtumėte gyvenime, norėdami pasiekti sėkmės, nesedėkite sudėję rankų: mąstykite, kurkite ir viską kruopščiai apgalvokite.                                                                          

 

5. Klysti – žmogiška

Pasimokykite ir pamirškite savo klaidas. Nieko gera nebus, jeigu nuolat apie tai galvosite. Tad negadinkite savo gyvenimo mąstydami negatyviai ir kaltindami save! Klaidos – kelias į tobulėjimą.  

 

6. Galvokite apie tai, kas mūsų laukia

„Kai esate įširdę, pagalvokite, kokios laukia pasekmės.“

Karštai priimti sprendimai arba padarytos skubotos išvados – prastas pasirinkimas. Suteikite sau malonumą išsaugoti ramią galvą.

 

7. Prisitaikykite prie situacijos

„Jeigu matote, kad nepavyksta pasiekti tikslų, keiskite ne tikslą, o veiksmus.“

Bandykite ir nepasiduokite. Nevertinkite to kaip nesėkmės. Priimkite tai kaip faktą, kad viskam – savas laikas. Atėjus tinkamam metui, šturmuokite visu pajėgumu.

 

8. Mokykitės iš kitų

„Jeigu eisiu su dviem žmonėmis, kiekvienas jų bus mano mokytojas. Aš perimsiu geruosius vieno bruožus ir stengsiuosi ištaisyti savyje kito minusus.“

Stebėkite savo aplinką, dieną: ką galite iš to gauti, išmokti, praturtėti dvasiškai. Iš bet kokio žmogaus, situacijos, įvykio pasiimkite tai, kas jums naudinga. „Gerkite“ į save tai, ko jums reikia ir trūksta!

 

9. Tik pastangos duoda vaisių

„Kad ir ką darytumėte, darykite tai iš visos širdies.“

Atsiduokite savo darbams nuoširdžiai. Tik tada jus džiugins rezultatas – sėkmei reikia visų jūsų pastangų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius