-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Idealių santykių menas: auksiniai patarimai, kurie padės vėl įžiebti meilę

Kad šalia mylimo žmogaus jaustumės laimingi, iš jo mums reikia tik šiek tiek nuoširdaus dėmesio, meilės ir tolerancijos. Deja, daugeliui tai įgyvendinti nelengva. Užtat kviečiame pasikalbėti apie tai, kaip kurti gražius santykius. Juk būtent jie – daugelio mūsų laimingo gyvenimo pagrindas.
Pora
Pora / „Shutterstock“ nuotr.

Keiskime save – ne vyrą

Sakoma, lengva pamilti naują vyrą – tai sugeba kiekviena, net pati nebrandžiausia asmenybė. Pamėginkite tą patį vyrą pamilti vis iš naujo – dešimtis ar šimtus kartų... Štai kur bus tikrosios dvasinės brandos išraiška.

Deja, šiais laikais esame įpratusios vartoti. Lygiai taip pat kaip daiktus neretai „vartojame“ ir vyrus. Kol įdomus, džiugina, kelia aistrą – puiku. Pradėjo kelti problemas, nepatogumus, iškart grasiname skyrybomis. Šlifuoti aštrius santuokos kampus, ieškoti kompromisų dabar, regis, nelabai madinga.

Įdomi statistika: Statistikos departamento duomenimis, 1945 m. iš viso Lietuvoje išsiskyrė 35 poros – tai yra 0,2 proc., palyginti su visomis tais metais registruotomis santuokomis. Šiandien 100 santuokų tenka daugiau nei 50 ištuokų. Tarp gausiausiai besiskiriančių šalių Lietuva „puikuojasi“ sąrašo viršuje.

Ką laimime vis bėgdami nuo netenkinančių santykių? Ar nauji santykiai visada išsprendžia problemas? Deja, ne. Nuo savęs juk toli nepabėgsi... Mes pernelyg įpratome dėl nesiklostančios santuokos kaltinti kitą žmogų – esą jis visų negandų šaknis. Tačiau iš tiesų santykius kuria du žmonės. Vienas iš tų žmonių esame mes. Ir jei, užuot bandžiusios kaltinti kitą ir mėginusios jį keisti, atsigręžtume į save ir atidžiau paanalizuotume savo elgesį, santykiuose galėtų daug kas pasikeisti į gera.

Taip pat skaitykite: Meilės formulė: kurį seksualinį partnerį vestis prie altoriaus ir kiek laiko truks santykiai?

Gaila, poros santykių meno nemokoma nei mokyklose, nei universitetuose. Tobulėti galime tik pačios. Žinoma, dabar šia tema yra nemažai ir įvairios literatūros, vyksta seminarai, galima kreiptis net į santykių ekspertus. Tai gali būti puiki paspirtis, padėsianti įveikti klaidingus, bet plačiai įsigalėjusius stereotipus apie priešingą lytį. Patikėkite, populiarus posakis „Visi vyrai – kiaulės“ yra labai toli nuo tiesos...

Laimingų santykių formulė

Vienas populiarus Didžiosios Britanijos turizmo organizatorius sumanė atlikti įdomų eksperimentą – išvesti laimingų santykių formulę. Šiuo tikslu buvo apklausta 2 tūkstančiai laimingų sutuoktinių porų. 

Taigi jūsų dėmesiui – minėtoji sėkmės formulė. Kviečiame sužinoti, kokie ir kaip dažnai atliekami dalykai suartina daugelį porų.

  • Atostogos tik dviese – bent kartą per metus.
  • Nedidelės pertraukėlės atskirai – 2 kartus per metus.
  • Sakyti „Aš tave myliu“ – mažiausiai 7 kartus per savaitę.
  • Bučiuotis – mažiausiai 7 kartus per savaitę.
  • Apsikabinti – 2 kartus per dieną.
  • Mylėtis – mažiausiai kartą per savaitę.
  • Sugalvoti romantišką siurprizą ar dovanėlę – kartą per mėnesį.
  • Ilgai, nuoširdžiai pasikalbėti – kartą per savaitę.
  • Dviese išeiti papramogauti ar pavakarieniauti ne namie – mažiausiai 2 kartus per mėnesį.
  • Surengti gero kino vakarą namuose – bent 3 kartus per mėnesį.

Tyrimo rengėjai mano, jog šių išvardytų sąlygų daugeliui porų visiškai pakanka, kad jų santykiai būtų artimi, šilti ir nenuobodūs. Taigi jei savo santuokoje jaučiate sąstingį, galbūt visai neprošal išbandyti šią formulę. Arba, šiek tiek paanalizavusi savo santykius su išrinktuoju, atidžiau pagalvojusi, kas judu labiausiai džiugina ir suartina, nesunkiai galite susidaryti ir asmeninę formulę.

Jis vertas komplimentų!

Santykių psichologai sako, kad, norint kurti laimingus santykius, svarbu sutelkti dėmesį ne į neigiamus, o į teigiamus partnerio bruožus.

Taip pat skaitykite: Kaip dažnai turėtumėte mylėtis, kad jūsų gyvenimo trukmė pailgėtų 10-čia metų

Šiuo atveju labai praverčia komplimentų metodas. Jei jūsų santykiai su mylimuoju tapo įtempti ir jums kyla noras jį nuolat kritikuoti, pagalvokite apie jį ką nors gera. Ir kai tik kils kokia gera mintis, pasakykite ją mylimajam kaip komplimentą. Jei ši metodą taikysite kasdien, kaipmat pastebėsite, kaip sąstingio ledai jūsų santykiuose pamažu tirpsta.

Bendra veikla – vaistas nuo skyrybų

Psichologai pastebėjo, kad neretai santykiai byra ne dėl kokių nors ypač rimtų priežasčių – juos nužudo paprasčiausia rutina.

Būtent dėl rutinos gana dažnai kyla ir kitos, daug gilesnės problemos, kaip antai, nesutarimai ir nepakantumas vienas kitam, aistros ir seksualinės traukos stoka, neištikimybė ir pan. Kitaip tariant, vienas kitam tampame ne mylimais žmonėmis, o tarsi padėvėtais ir įkyrėjusiais namų apyvokos daiktais. Patikėkite, tai pavojinga!

Veiksmingiausia šį poroje kylantį slogutį išblaškyti vos tik prasidėjusį, o ne tada, kai jis jau įsigraužė giliai į santykius. Todėl labai svarbu gelbėti santykius nuo rutinos – padės įvairūs nedideli ritualai arba, paprastai sakant, bendra abiem maloni veikla.

Kad ir kiek jūsų lauktų buities darbų, neužbaigtų ataskaitų ar kitokių reikalų, jei norite išlaikyti šiltus, artimus santykius su mylimu vyru, būtiniausiai raskite galimybių bent valandėlę kitą per savaitę bendrai veiklai.

Taip pat skaitykite: 6 patarimai, padėsiantys spręsti šeiminius konfliktus

Ypač pavojinga situacija šeimoje gali susidaryti tada, kai vienas iš partnerių yra aktyvus ir siekia nuolat tobulėti, plėsti akiratį, o kitas ne tik pats nenori judėti pirmyn, bet dar ir stabdo aktyvųjį. Kad pora būtų darni, abu turi nuolat augti (arba neaugti) panašiais tempais.

Eksperimentas „Myliu tave“

Per vieną seminarą apie lyčių santykius dalyvių moterų buvo paklausta: „Kada paskutinį kartą vyrui sakėte, kad jį mylite?“ Daugelis neprisiminė. Tada buvo pasiūlyta tuoj pat sutuoktiniams išsiųsti trumpąją SMS žinutę, kurioje būtų parašyta: „Myliu tave!“

Štai keletas vyrų atsakymų: „Aš irgi“; „Kas čia dabar?“, „Sergi?“; „Nesupratau...“; „Ką vėl prisidirbai?“; „Jei nepasakysi, kam iš tikrųjų tą žinutę siuntei, tai...“; „Kiek vyno išgėrei?“; „Jei ruošiesi ko nors prašyti, žinok, atsakymas – ne!“

P. S. Mūsų redakcijos merginos taip pat paeksperimentavo. Siūlome pamėginti ir jums. Tikrai neblogas santykių patikros testas. Jei į jūsų meilės prisipažinimą vyras atsakys, tarkime, „Kas čia dabar?“, metas kuo greičiau suskubti gaivinti santykius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius