Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką daryti, jeigu būdami dviese pasijuntate vieniši? 10 patarimų

Beveik 30 proc. žmonių, gyvenančių santuokoje, jaučiasi vieniši. Psichologai teigia, kad partneriai pradeda tolti vienas nuo kito, kai išnyksta juos siejęs emocinis ryšys. Nuo to neapsaugotos net tos poros, kuriose, regis, santykiai labai tvirti ir laimingi ir abu partneriai vienas kitam jaučia nuoširdžius jausmus. Portalas adme.ru surinko 10 patarimų, kurie gali padėti sugrąžinti santykiams harmoniją.
Pora
Pora / 123RF.com nuotr.

1. Imkitės iniciatyvos

Nėra geresnio būdo problemai pašalinti, kaip žengti pirmą žingsnį jos sprendimo link. Parodykite iniciatyvą pasidalindami savo išgyvenimais su partneriu ir suteikite jam galimybę padaryti tą patį. Mat jeigu jūs jaučiate vienatvę santykiuose, labai tikėtina, kad ją jaučia ir partneris.

2. Mokykitės atleisti

Pasak psichologų, niekas taip stipriai nesukelia vienatvės pojūčio santykiuose kaip nuoskaudos, konfliktai ir įsižeidimai. Jeigu jus įskaudino, pasistenkite atleisti partneriui ir paleisti situaciją. Jeigu jūs patys sužeidėte artimą žmogų, atvirai pasikalbėkite su juo apie tai ir nuoširdžiai paprašykite atleidimo.

Žmonės, kurie socialiniuose tinkluose praleidžia daugiau ne dvi valandas per dieną, jaučiasi labiau vieniši.

3. Nelyginkite jūsų santykių su kitais

Socialiniai tinklai tiesiog mirga nuo „idealių santuokų“ pavyzdžių. Kai žmogus, žiūrėdamas į spalvingas nuotraukas, pradeda su jomis lyginti savo santykius, gali užplūsti vienatvės jausmas. Pavyzdžiui, šiandien Valentino diena, pora puikiai praleido vakarą restorane.

Tačiau vėliau moteris atsidaro feisbuką ir mato, kad kitos moterys gavo didžiules puokštes gėlių ir brangių papuošalų. Ji automatiškai pasijaučia vieniša ir sukuria santykių viduje nemalonią distanciją.

Norint nepatirti tokių pojūčių, psichologai pataria mažiau laiko leisti socialiniuose tinkluose. Tyrimai rodo, kad žmonės, kurie juose praleidžia daugiau ne dvi valandas per dieną, jaučiasi labiau vieniši nei tie, kurie juose praleidžia vos po pusvalandį.

4. Sustiprinkite fizinį kontaktą

Fizinis suartėjimas – raktas į jausmus. Čia kalbama ne tik apie intymius santykius, bet ir apie paprastas smulkmenas. Pavyzdžiui, jeigu kartu žiūrite televizorių, pasistenkite atsisėsti arčiau vienas kito, o susitikę po darbų nevenkite spontaniškų apsikabinimų ir bučinių.

5. Negalvokite už partnerį

Kuo ilgiau žmonės gyvena kartu, tuo labiau linkę manyti, kad žino, ką jaučia ir ką galvoja partneris. Tačiau tyrimai aiškiai parodė, kad taip nėra. Nors būdami santuokoje partneriai yra vienas su kitu labai tampriame emociniame ryšyje, kiekvienas eina savo gyvenimo keliu, kuriame gali būti visko: nuo sunkumų darbe iki sunkių vidinių išgyvenimų. Todėl jeigu partnerio veiksmai kelia nerimą ar nuoskaudą, verčiau atvirai su juo pasikalbėkite užuot spėlioję, kas jam yra.

Kuo ilgiau žmonės gyvena kartu, tuo labiau linkę manyti, kad žino, ką jaučia ir ką galvoja partneris.

6. Išsiaiškinkite problemos priežastį

Pabandykite išsiaiškinti, kas sukėlė nemalonų vienatvės jausmą. Gali būti, kad tikroji priežastis visiškai nesusijusi su santykiais. Todėl, užuot automatiškai apkaltinę mylimą žmogų arba kaupę nuoskaudas savo viduje, atraskite tikrąjį problemos šaltinį. Gal tiesiog esate įsitempę dėl didėjančio viršininko spaudimo? Arba seniai normaliai nesiilsėjote, todėl kūnas ir psichika siunčia pagalbos signalus?

7. Neperkelkite visos atsakomybės partneriui

Nesitikėkite, kad mylimas žmogus taps jums partneriu, geriausiu draugu, meilužiu, tėvu ir intelektiniu varikliuku viename asmenyje. Jeigu visus šiuos vaidmenis užkrausite savo antrajai pusei, neišvengiamai pasijusite nusivylę ir vieniši. Joks žmogus nesusidoros su tokiu skaičiumi vaidmenų, todėl paskirstykite juos tarp savo draugų, giminių, kolegų. Pasak psichologų, tai padeda sumažinti įtampą santykiuose.

8. Nekaltinkite mylimo žmogaus (ir savęs)

Jei dėl visų problemų apkaltinsite partnerį, tai nepadės atsikratyti vienatvės jausmo. Kaltinimai, kad mylimas žmogus daug dirba, mažai dėmesio skiria jums ir pan., baigsis tuo, kad jis atsiribos nuo jūsų. O ir jūs patys, panirdami į savo liūdesį ir pyktį, jausitės tik blogiau. Daug naudingiau bendravimą su antrąja puse pakreipti pozityvesne linkme, mažiau dėmesio kreipti į smulkmenas ir susitelkti į tai, kas jus vienija.

9. Leiskite daugiau laiko kartu

Dažnai mus įsuka kasdienė rutina: vienas žiūri televizorių, kitas skaito knygą arba naršo internete. Tačiau kuo mažiau laiko pora praleidžia kartu, tuo didesnė tikimybė, kad jie jaus distanciją. Kad taip neįvyktų, pagalvokite, kokia veikla jums abiem patiktų. Pavyzdžiui, pasirinkite kokį nors gerą filmą, pasigaminkite skanią vakarienę ir surenkite jaukų kino vakarą.

10. Dalinkitės savo išgyvenimais

Jei žmogus bijo tapti pažeidžiamas ir atsiverti, didelė tikimybė, kad ir santykiuose jis jausis vienišas. Jeigu jūsų partneris apie jus nežino daugybės dalykų, jūs natūraliai imate vienas nuo kito tolti. Todėl nebijokite su partneriu dalintis intymiausiais išgyvenimais: jeigu jis iš tiesų jus myli, išklausys ir padės įveikti bet kokius sunkumus ir abejones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius