-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kai išsiskyrimas sudrasko širdį: kaip pamiršti buvusį mylimąjį

Mylėti vyrą, kuris nejaučia to paties, išties nėra pats geriausias jausmas pasaulyje. Ir mes, moterys, nebūtumėm moterys, jei vis nebandytumėm sulipinti yrančių santykių.
Skyrybos
Skyrybos / „Shuterstock“ nuotr.

Vis dėlto kartais taip jau nutinka, kad antroji pusė ima ir nusprendžia – užteks! Mylimas žmogus palieka, o jūs jaučiatės lyg žemė slystų iš po kojų. Ką daryti, kaip be jo išgyventi ir galiausiai – kuo užpildyti širdyje atsivėrusią tuštumą?

Visų pirma, nusiraminkite ir negalvokite, kad nutrūkę santykiai yra pasaulio pabaiga, galbūt kada nors suprasite, kad tai jums išėjo tik į naudą, o tuo tarpu savo širdies skausmą galbūt pavyks apmalšinti tinklalapyje wewomen.ca pateiktais santykių ekspertės Jules Filsell patarimais.

Neužgniaužkite savo jausmų

123rf.com nuotr./Depresija – klastinga liga
123rf.com nuotr./Depresija – klastinga liga

Po išsiskyrimo gali užplūsti tikra jausmų puokšė: netikėjimas, pyktis, liūdesys ar neigimas. Visi šie jausmai yra visiškai natūralūs ir nederėtų jų slėpti, veikiau priešingai – išlaisvinkite juos. Jeigu jums liūdna ir norisi verkti, netramdykite ašarų, jeigu norite rėkti, pasileiskite garsią muziką ir stipriai sušukite. O galbūt jaučiate stiprų pyktį ir norite ką nors sudaužyti? Taip ir darykite – jeigu negaila, paleiskite į sieną porą lėkščių!

Nebijokite savo jausmų, juos reikia išlaisvinti, nes kitaip jie kaupiasi viduje ir jums gerokai kenkia. Neišsakytos mintys, užslėptas liūdesys ar pyktis gali išties sugadinti sveikatą ar netgi sukelti depresiją, tad geriau pasikvieskite geras drauges ir išsipasakokite gurkšnodamos kokį nors gėrimą.

Nekankite savęs

Vyras jus paliko taip iki galo ir nepaaiškinęs, kas buvo negerai? Nesukite sau galvos ir nebandykite to išsiaiškinti. Net jei ir prisigalvojate milijonus priežasčių, kodėl vis dar turėtumėte būti kartu, verčiau viską pamirškite.

Fotolia nuotr./Skyrybos
Fotolia nuotr./Skyrybos

Jeigu jūsų antroji pusė nusprendė išsiskirti, šis jo žingsnis veikiausiai buvo ne kartą apgalvotas ir kažin ar kas nors galėtų pakeisti jo tvirtą sprendimą. Tad geriau nešvaistykite laiko ir neklausinėkite, kodėl jis jus paliko, ar neįrodinėkite, kad jums nereikėtų skirtis. Net jeigu savo tikslą ir pasiektumėte ir jį susigrąžintumėte, kaip galėtumėte žinoti, kad jis liko ne iš gailesčio? Ar tikrai tokių santykių gyvenime norėtumėte?

Pašalinkite jį iš savo gyvenimo

Vienintelis būdas pamiršti savo buvusįjį – tai bandyti gyventi normalų gyvenimą be jokių jį primenančių daiktų.

Taigi šiek tiek „prasivalykite“ nuo jo:

Nutraukite visus ryšius. Nesusirašinėkite su juo nei per „Facebook“, nei telefonu, nei paštu. Tiesiog visiškai nebendraukite.

Nustokite apie jūsų praeitį pasakoti draugams. Vis prisimenate, kokia buvote su juo laiminga ir norite dar ir dar kartą bent prisiminimuose išgyventi tas dienas? Verčiau to nedarykite, taip tik dar labiau skaudinsite save. Vietoj to geriau koncentruokitės į blogus buvusių santykių aspektus.

Išmeskite visus jį primenančius daiktus. Namuose ar darbe vis dar laikote jo nuotrauką ar dovanotą meškiuką? Kam jums šie nuolatiniai priminimai? Verčiau visko atsikratykite, jei nekyla rankos išmesti, tuomet viską sudėkite į dėžę, užklijuokite ir paslėpkite giliausiame spintos kamputyje.

Atraskite vienatvės džiaugsmą

Išmokite džiaugtis tuo, kad galiausiai galėsite pabūti viena – pati priimsite reikiamus sprendimus, galėsite lankytis vakarėliuose ar tiesiog pirkti tai, ką norite. Galbūt jau laikas apsilankyti pas kirpėją ir pasidaryti šukuoseną, apie kurią jau seniai svajojote?

123rf.com nuotr./Mergina
123rf.com nuotr./Mergina

Pasistenkite sakyti „taip“ bet kuriai jums pasitaikiusiai progai – jei anksčiau vengdavote eiti į darbo vakarėlius vien todėl, kad pabūtumėte su savo mylimuoju, dabar puiki proga ten apsilankyti! Taip padėsite sau netgi dviem aspektais – prisiminsite, kaip gera būti neįsipareigojusiai, ir netgi neturėsite laiko galvoti apie buvusį mylimąjį. Žinoma, kiekviena moteris renkasi savo kelią. Svarbu, kad nebūtų dirbtinai daromų veiksmų. Jeigu trokštate pabūti viena, nenorite linksmybių, taip ir darykite.

Duokite sau laiko

Sakoma, kad buvusį mylimąjį padės pamiršti tik naujas mylimasis. Vis dėlto tai ne visai tiesa. Vienadienis romanas skaudančios širdies tikrai neužgydys. O jeigu ir pavyktų greitai rasti kitą žmogų, nešokite stačia galva į naujus santykius, jei dar nesate pamiršusi buvusių. Iš tokio romano nieko gero neišeis, mat galiausiai pradėsite lygintį dabartinį mylimąjį su buvusiuoju.

Taigi verčiau tiesiog duokite sau laiko ir prisiminkite seną gerą tiesą: laikas užgydo visas žaizdas!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius