Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kai santykiuose jaučiatės nelaiminga... Ženklai, rodantys nesveiką ryšį

Pripažinkite – kai pradedate naujus santykius, į naująją simpatiją neretai žvelgiate pro rožinius akinius. Savo naujojo draugo trūkumus galbūt ir pastebite, tačiau, per daug nemąstydamos, greitai juos nurašote...
Pora
Pora / „Shuterstock“ nuotr.

Vaikinas vis nesiryžta supažindinti jūsų su savo tėvais? Ką gi, manote, ateis laikas ir supažindins. Naujasis draugas nuolat neišsiplauna indų ar po namus vis išmėto savo nešvarius drabužius? Nieko baisaus, jūs juk pakankamai tvarkinga ir organizuota už abu!

Žinoma, viskas gerai, kai visa tai vyksta santykių pradžioje, juk tuomet tikrai ne trūkumai svarbiausia! Tačiau ateina metas, kai rožiniai akinukai galiausiai nukrinta, ir į gyvenimą tenka pažvelgti savo akimis. Jei santykiai juda rimtesne linkme, o jums kai kurie partnerio įpročiai vis dar neduoda ramybės, vertėtų susimąstyti, ar tikrai verta eiti toliau?

Tinklalapyje huffingtonpost.com santykių ir santuokos ekspertai apžvelgia 10 svarbių aspektų, į kuriuos derėtų atkreipti dėmesį kiekvienai porai. Tad peržvelkite ir sąžiningai  atsakykite sau į klausimą, ar jūsų santykiai juda teisinga kryptimi?

Jaučiate poreikį pasikeisti tiek, kad patiktumėte savo partneriui

Susipažinusios su nauju žmogumi, kiekviena šiek tiek pasikeičiame, perimame naujojo draugo pomėgius, žiūrime jo mėgiamus filmus ar netgi trumpam tampame vegetarėmis, jei vaikinas nemėgsta mėsos. Santykių pradžioje tai visiškai nekalti ir natūralūs pokyčiai.

Pasikalbėkite su savo mylimuoju apie problemas, kurios neduoda jums ramybės, arba susirašykite jas ant lapelio ir nuoširdžiai, sau nemeluodamos, pagalvokite, ar esate laiminga?

Anot šeimos santykių ekspertės Virginios Gilbert, vertėtų susimąstyti, jei nuolat bandote pakeisti savo mąstymą ar netgi asmenybę vien tam, kad jūsų draugas taptų laimingesnis: „Problema atsiranda tuomet, kai dėl naujojo savo partnerio moteris praranda savo vertybes, nuomonę ar netgi keičia savo aprangos stilių. Jeigu prieš ištardamos žodį, nuolat pagalvojate, kaip jis sureaguos, ir visuomet prieš susitikdamos rengiatės ne taip, kaip norite, o taip, kaip patiktų jam, verta susimąstyti. Verčiau nutraukti tokius santykius, nes taip moteris tiesiog praras savo savivertę.“

► Turite teisinti savo partnerį draugams ar šeimos nariams

Žinoma, ne visiems jūsų naujasis draugas patiks taip, kaip jums, ir nieko baisaus. Vertėtų susirūpinti tuomet, kai didžioji jūsų draugų dalis pradės įrodinėti, kad naujasis jūsų draugas jums visiškai netinka.

„Kai daugelis jūsų giminaičių ar draugų mano, kad jūsų santykiai nėra geri, derėtų į santykius pažvelgti iš šalies. Jeigu vis tiek įrodinėsite, kad artimieji tiesiog nepažįsta jūsų mylimojo taip, kaip jūs, prie gero tai neprives“, – tikina psichoterapijos specialistas Gary Neumanas.

Shutterstock nuotr./Jis ir Ji
Shutterstock nuotr./Jis ir Ji

► Sulaukiate nuolatinės kritikos ir skundų

Jis skundžiasi, kad pernelyg dažnai jam rašote žinutes ir kaltina, kad neturite laisvalaikio? Net jeigu įvairūs nedideli priekaištai pateikiami švelniai ar kaip juokas, tačiau jaučiate, kad tai veikia jūsų savivertę ir jus liūdina, pagalvokite, ar norite ir toliau taip gyventi? Galbūt laikas rimtai apie tai pasikalbėti arba tiesiog iššokti iš šio laivo... Juk geri santykiai turėtų jus pakylėti, o ne smukdyti žemyn...

► Visuomet svarstote, ką veikia jūsų draugas, kai būnate atskirai

Nuolat jaučiate poreikį tikrinti jo žinutes telefone ar per „Facebook“? Esate nerami, nes manote, kad būdamas ne su jumis, jis susitinka su kitomis merginomis? Juk nesate privati detektyvė ir jei nuolat įtarinėjate savo partnerį, vertėtų susimąstyti, kodėl taip elgiatės. Galbūt jis tam suteikia pagrindo, o gal tiesiog jūsų santykiuose gerokai trūksta pasitikėjimo?

► Santykiuose visus svarbius sprendimus priima jis

Jūs susitinkate tik tuomet, kai patogu jam, o būdami kartu laiką leidžiate tik su jo draugais ar šeimos nariais. Į pasisėdėjimus su savo draugais jo net nebekviečiate, nes kažkada jis aiškiai paaiškino, kad jam tai neįdomu... Skamba pažįstamai?

Anot šeimos santykių ekspertės Virginios Gilbert, laikas pervertinti santykius, jei pradedate jausti, kad nuolat šokate pagal savo mylimojo dūdelę.

► Esate nepatenkinta jūsų seksualiniu gyvenimu

Santykiuose seksas neturėtų būti svarbiausias, tačiau be jo taip pat neišsiversite. Jeigu manote, kad jūsų partneris neatitinka jūsų seksualinių poreikių, iš pradžių apsilankykite pas specialistą, galbūt jis padės rasti išeitį. Jokiu būdu nebandykite su viskuo tiesiog susitaikyti, juk mylimasis jums reikalingas ne tik kaip draugas, bet ir kaip meilužis (gerąja prasme)!

123RF nuotr./Jis ir Ji
123RF nuotr./Jis ir Ji

► Norite daugiau laiko pabūti su savimi, o jūsų draugas nori daugiau laiko pabūti su jumis

Mirštate, kaip norite pabūti viena, o jūsų vaikinas nuolat skundžiasi, kad skiriate per mažai laiko jam? Santuokos ir šeimos specialistė Jane Greer tikina, kad du vienas kitą mylintys žmonės neturėtų skaičiuoti laiko, tačiau išties nemenka problema, jei pora niekaip neranda bendravimo ir susitikinėjimo laiko aukso viduriuko.

► Jaučiatės asmeniškai atsakinga už savo mylimojo laimę

Jeigu pajusite, kad jūsų partneris pradėjo remtis į jus (ir tik į jus!), kad išlaikytų savo emocinį balansą, iš karto uždekite tam raudoną šviesą!

„Jūsų vaikinas nusiminė ar nepaprastai supyko ir vienokiu ar kitokiu būdu dėl šios savo būsenos apkaltino jus pareikšdamas, kad turite jo atsiprašyti? Net jei ir bandysite atsiprašyti ir kaip nors jį pralinksminti, jis pasijus tik blogiau, ir dėl to vėl liksite kalta. Šitokie santykiai yra visiški nuodai abiems partneriams“, – tikina Virginia Gilbert.

123rf.com nuotr./Sudužusi širdis
123rf.com nuotr./Sudužusi širdis

► Jūsų vaikinas nuolat jus kontroliuoja

Jeigu šis požymis jums pažįstamas, į santykius pažvelkite ypač rimtai. Jeigu vaikinas nuolat jums aiškina, su kuo galite susitikti, o su kuo ne, vis domisi jūsų finansine padėtimi ar galiausiai pradeda patarinėti, kokiais drabužiais rengtis, verčiau viską nutraukite.

► Galvojate, kad šie santykiai jums neišeis į naudą

Visuomet skaudu sau pripažinti, kad santykiai, į kuriuos įdėjote tiek daug savęs, visos svajonės, kurias kartu su savo mylimuoju kūrėte, gali vis dėlto ir neišsipildyti. Kad ir kaip norėtumėte, kartais tiesiog nelemta... Jei nuolat nutildysite kylančias abejones dėl savo santykių su mylimuoju, vėliau galite labai stipriai gailėtis.

„Kaip dažnai mes prisimename ankstesnius santykius ir tik praėjus kiek laiko suprantame, kodėl jiems buvo lemta nutrūkti. Tačiau dabar pažvelkite į praeitį ir sau pripažinkite – juk iš tikrųjų priežastis žinojote visada, tik dėl kažkokių aplinkybių jas nusprendėte tiesiog ignoruoti, ir tai tikrai nėra gerai“, – atskleidžia santykių ekspertė Marina Sbrochi.

Tad ar tikrai manote, kad verta sau meluoti ir įtikinėti save, kad viskas susitvarkys? Pasikalbėkite su savo mylimuoju apie problemas, kurios neduoda jums ramybės, arba susirašykite jas ant lapelio ir nuoširdžiai, sau nemeluodamos, pagalvokite, ar esate laiminga...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius