Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip atpažinti energinius vampyrus ir su jais susidoroti?

Po ilgo pokalbio su draugu ar pažįstamu žmogumi pasijutote visiškai išsunktas ir neturintis nė lašelio energijos? Tuomet, atrodo, daugiau nieko ir nesinori, tik gultis į lovą ir saldžiai pamiegoti...
Kaukės
Kaukės / „Shuterstock“ nuotr.

Pažįstama situacija? Tokių žmonių aplink mus tikrai labai daug, jie išsunkia visą pozityvią energiją vien tam, kad patenkintų savo nepasotinamą negatyvumo alkį, savo pašnekovą palikdami visiškai pervargusį ir nelaimingą. Ir nesvarbu, kaip šiuos žmones pavadinsi – energiniais vampyrais ar tiesiog nelaimingomis, negatyviomis asmenybėmis – jie gali gerokai paveikti ir jūsų nuotaiką, jei nemokėsite tinkamai su jais susidoroti, rašo psychologytoday.com.

Kaip atpažinti energinius vampyrus?

Negatyvia energija spinduliuojantį žmogų atpažinti nėra lengva, kartais jie gali atrodyti ganėtinai geros nuotaikos, tačiau jų negatyvizmo kupinos šnekos vis tiek gerokai išsunkia jūsų energiją, ir tai pajusite tik baigę pokalbį, kai jūsų energija tiesiog išgaruos. Vis dėlto yra tam tikri asmenybės požymiai, kurie rodo, kad šis žmogus gali būti energinis vampyras:

Dramatizmas. Energiniai vampyrai mėgsta stipriai dramatizuoti visus savo gyvenimo įvykius.

Kritika ir atsakomybės stoka. Tokie žmonės niekuomet nepripažįsta savo kaltės, dėl visų savo gyvenimo nesėkmių jie yra linkę kaltinti ir kritikuoti visus aplinkinius, tik ne save. Jie niekada gyvenime nesutiks, kad suklydo.

Skundai. Retas atvejis, kad toks žmogus būtų kuom nors patenkintas. Jam neįtinka oras, jo darbas, draugai, jis nuolat skundžiasi, koks sunkus jo gyvenimas.

Jam egzistuoja tik viena nuomonė. Energiniai vampyrai dažniausiai nepripažįsta kitų žmonių nuomonės ir vadovaujasi principu: „Visi klysta, tik ne aš!“

♦ Dideli reikalavimai. Šie žmonės nepriima atsakymo „ne“. Jei pabandysite jam atsakyti, išgirsite tokią argumentų laviną, kad net nepajusite, kaip staigiai pakeisite savo nuomonę.

♦ Negatyvizmas. Argi čia dar reikia ką nors pridurti? Energiniai vampyrai viskuo nepatenkinti ir visuomet stiklinę mato pusiau tuščią, ne artipilnę...

Kaip apsisaugoti nuo energinių vampyrų?

Kentėti nuo energinių vampyrų tikrai nebūtina. Jei sugebėsite juos atpažinti, bus kur kas lengviau ir nuo jų apsisaugoti. Pateikiame jums tris žingsnius, kurie padės išlaikyti savo energiją:

Atpažinimas. Atpažinti, ar žmogus yra negatyvios prigimties, ne visuomet lengva, tam kartais gali prireikti gerokai daugiau nei vieno susitikimo. Iš pradžių jums gali netgi patikti su tokiais žmonėmis bendrauti, jų apkalbos intriguoja, o pernelyg didelis dramatizmas kartais gali ir prajuokinti, tačiau netrukus pajusite, kad kažkas negerai.

Shutterstock nuotr./Emocijos
Shutterstock nuotr./Emocijos

Jokiu būdu neignoruokite šio jausmo. Atkreipkite dėmesį, kaip jaučiatės po susitikimo su šiuo žmogumi. Jei pajuntate, kad įsitempė raumenys, staiga išgaravo visa energija, pradėjo skaudėti galvą, pajutote susierzinimą ar tiesiog liūdesį, gali būti, kad tikrai susidūrėte su energiniu vampyru. Tik neišsigąskite, jei tai pajutote po pašnekesio su liūdna, tačiau gerai pažįstama drauge ar draugu. Energiniais vampyrais akimirkai galime tapti bet kuris iš mūsų. Jei diena nesėkminga, nėra nuotaikos ir viskas nesiseka, net patys nejuntame, kaip galime pradėti savintis kito žmogaus energiją.

Apribokite bendravimą. Jei vis dėlto manote, kad tam tikras žmogus tikrai yra energinis vampyras, stenkitės su juo mažiau bendrauti, jeigu negalite nuo jo visiškai atsiriboti, nusistatykite tam tikras bendravimo ribas ir stenkitės niekuomet nesileisti su juo į ilgas diskusijas. Išsisukti galite tiesiog atsiprašydami ir pasiteisindami tuo, kad neturite daug laiko.

Neįsitraukite ir nebandykite jo „išgydyti“. Net jeigu iš pradžių ir galvojate, kad galite išspręsti šių žmonių problemas, tai tik nepasiekiamos fantazijos. Negatyvūs žmonės arba atsispirs jūsų bandymui įsikišti, arba susikurs begales naujų problemų, kurias vėl turėsite „tvarkyti“. Netgi geriausiems psichologams sunku paveikti tokius žmones, nes jų problemos yra gerokai aukščiau kitų žmonių galimybių ribų. Taigi geriausias jūsų pasirinkimas – pernelyg neįsitraukti į jų problemas. Pavyzdžiui, jei žmogus jaučiasi nesaugus ir nuolat reikalauja jūsų patarimų, rūpesčio ar dėmesio, atsispirkite nuo pasiūlymų. Verčiau jam pasakykite, kad esate įsitikinęs, kad su įvairiomis problemomis jis gali susidoroti ir pats. Nebūtina būti šiurkščiam, atsisakyti galite švelniu ir maloniu tonu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius