Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip iš tikrųjų įsimyli vyrai?

Vienas iš laukiamiausių santykių etapų – tai meilės prisipažinimas. O kuris pirmas – vyras ar moteris – ištars: „Aš tave myliu“?
Pora
Pora / Vida Press nuotr.

Kaip rašoma soulpost.ru, tyrimai teigia, kad vyrai netgi dažniau ir pirmesni įsimyli nei moterys, todėl sakyti, kad damos nuo pirmo pasimatymo planuoja vestuves – neteisingas įsitikinimas.

2011-ųjų metais atliktas tyrimas buvo publikuotas Journal of Personality and Social Psychology, kuriame atskleista, jog vyrai ne tik greičiau įsimyli, bet ir greičiau pasako „aš tave myliu“, nors dažniausiai žmonės mano, kad tai moterys prisipažįsta pirmos ir jaučiasi laimingesnės sulaukusios atsako.

Šie, nors ir netikėti rezultatai, atskleidžia gerai žinomą tiesą – vyrams lygiai taip pat, kaip ir moterims, reikia tvirtų santykių ir meilės, o štai moterims klijuojama etiketė, kad jos yra pirmūnės srityje, kur siekiama įsipareigojimų.

Išties moterys greičiau pradeda mąstyti apie įsipareigojimus, tačiau vyrai net 42 dienomis anksčiau pradeda galvoti apie meilės prisipažinimą, ir tyrimo duomenys atskleidžia, kad jiems užtenka poros savaičių, kad galėtų pasakyti įsimylėję. Moterims šiuo atveju laiko reikia daugiau – jos teigė, kad žinojo pamilusios maždaug per kelis mėnesius.

Psichologė Marissa Harrison sako, kad moterys įsimyli vėliau ar „atideda“ meilę dėl to, kad reprodukcine prasme jos praras daugiau, jei išsirinks netinkamą partnerį. Juolab, kad moterys gimusios su ribotu kiaušialąsčių skaičiumi, o vyrams nėra ko jaudintis dėl spermatozoidų kiekio.

Įdomu ir tai, kad vyrai greičiau įsimyli, tačiau ir greičiau liaujasi mylėję. Iš evoliucinės pusės žvelgiant, tai gali būti susiję su tuo, kad jie tarsi medžiotojai ieško vis naujo grobio. Todėl kyla natūralus klausimas: kaip sukurti darnius ir ilgalaikius jausmus ir nepasiduoti trumpalaikiam įsimylėjimui?

Mokslininkai sako, kad svarbus vienas kito palaikymas, pagarba, pasitikėjimas. Visa tai sukuria gilų ryšį. Taip pat neverta atmesti ir intymaus gyvenimo – jis išties labai svarbus, kadangi patiriant orgazmą išsiskiria ir hormonai, kurie atsakingi už prisirišimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius