-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip keičiasi jūsų seksualinis gyvenimas su tuo pačiu partneriu bėgant metams?

Visi puikiai žinome, kad medaus mėnesio fazė yra laikina. Santykiai keičiasi, auga, kaip ir mūsų troškimai vienas kitam.
Pora
Pora / Fotolia nuotr.

Tiksliau tariant, seksualinis gyvenimas bėgant metams negali išlikti toks, koks buvo santykių pradžioje, kad ir kaip norėtųsi tos aistros ir geismo. „Potvyniai ir atoslūgiai intymume nėra blogai, kadangi tai nereiškia, kad viskas keičiasi į bloga, kaip daugelis mano“, – tikina santykių ekspertai.

Psichologė, sekso terapeutė Rachel Needle sako, kad „yra daugybė faktorių, kurie veikia mūsų seksualinį atsaką. Tarkime, fizinė sveikata, stresas, nerimas, santykių kokybė. Natūralu, kad geismas tai pasiekia piką, tai apskritai dingsta“.

Taip pat skaitykite: Įsisenėję mitai apie moterų seksualumą

Štai kokiomis patirtimis dalinasi žmonės apie sekso ypatumus, veikiamus bėgančių metų.

Antrosios metinės

„Kaip dauguma porų, mano vyras ir aš išgyvenome fazę, kai mylėjomės rytais, perpiet, vakarais ir netgi vidury nakties“, – sako Lisa Mattson iš Santa Rosos. Tačiau po poros metų intymių santykių gerokai sumažėjo, nors, kaip tikina, moteris seksas yra vis dar jaudinantis.

Rachel Needle pastebi, kad dėl to jaudintis nereikėtų: „Kai jūsų seksualinis gyvenimas keičiasi, jaudinimasis dėl to gali tik pabloginti situaciją. Reikia tiesiog suvokti, kad nėra įmanoma atkurti tos aistros ir geismo, kurį patyrėte tik įsimylėję. Tačiau tai visiškai normalu ir reikia su tuo susitaikyti“.

Penktosios metinės

Penktaisiais metais dauguma porų augina vaikus, o tai taip pat atsiliepia seksualiniam gyvenimui. „Kai poros panyra į tėvystę, intymumas turi būti apibrėžtas iš naujo. Juk tai, ką kūrėte aplink du žmones, dabar kuriama aplink tris ir daugiau“, – teigia santykių ekspertė Rebecca Wong. Natūralu, kad dažniausiai nuo pirmų iki penktų vaiko metų santuokinis gyvenimas įgauna kitokių spalvų.

Štai Suzy Olds pasakoja, kad kai jos vaikai buvo maži, libido kaip reikiant nuslopo: „Aš buvau išsekusi, pavargusi, rūpinausi vaikais, dirbau, o kur dar namų ruoša. Naktį aš mažiausiai galvojau apie seksą – tiesiog norėjau miego!”

Dešimtosios metinės

Šis metas gali būti tiesiog karštligiškas – vieniems įsibėgėjusi karjera, kitiems verslas, tretiems rūpinimasis gausia šeima. „Mano vyras ir aš tiesiog važinėjomės iš vienos mokyklos į kitas popamokines veiklas, vėliau likdavo laiko tik vakarienei ir namų darbams. Koks seksas?“, – pasakoja Sherry Klein.

Tačiau santykių ekspertai pataria nenuleisti rankų – jeigu reikia, tuomet susidarykite tvarkaraštį, kada galėsite skirti laiko vienas kitam. Kad ir kaip tai „užmuša“ spontaniškumą ir intymumą, tačiau gali turėti naudos – jūs žinosite, kad vakaras bus skirtas tik jums abiems, o tai suteiks pasitikėjimo savimi, energijos ir, žinoma, geros nuotaikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius