-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip seksualinės fantazijos priklauso nuo jūsų asmenybės tipo ir amžiaus?

Seksualinės fantazijos gali įkaitinti santykius, suteikti jiems dar daugiau aistros ir ugnies. Tiesa, vyrai ir moterys sekse fantazuoja skirtingai.
Moteris
Moteris / Fotolia nuotr.

Dr. Justinas Lehmilleris, psichologijos daktaras, tinklaraščio Sex & Psychology kūrėjas, atliko tyrimą, kuriame dalyvavo daugiau kaip 4000 žmonių.

Rezultatus jis paskelbė knygoje „Tell me what you want“, kai kurie buvo publikuoti ir jo tinklaraštyje, rašoma lifehacker.ru. Vyras tikina, kad asmenybės bruožai, tokie kaip ekstravertiškumas, introvertiškumas, atvirumas, geraširdiškumas, neurotiškumas turi įtakos seksualinėms fantazijoms.

Apie ką fantazuoja atviri patirčiai žmonės

Turintys lakią vaizduotę, smalsūs žmonės dažniausiai fantazuoja apie tai, ką jie norėtų patirti naujo. Todėl jų galvoje sukasi daug skirtingų scenarijų – nuo klasikinių iki visiškai netradicinių.

Apie ką fantazuoja sąžiningi ir organizuoti žmonės?

Kaip rašo J.Lehmilleris, tokie žmonės dažnai yra linkę į konformizmą ir dažniausiai prisilaiko tradicinio požiūrio. Jų seksualinės fantazijos yra smulkmeniškos, konkrečios. Jie labai kreipia dėmesį į juos supančią aplinką, sąlygas, kai užsiima seksu. Tokio tipo asmenys retai kada galvoja apie BDSM, nes jų galvose daugiau tradiciniai užsiėmimai, atitinkantys normas.

Apie ką fantazuoja ekstravertai

Kaip gyvenime, taip ir fantazijose, ekstravertai nori „bendradarbiauti“ su aplinkiniais. Jie nevengia minčių apie seksą trise, poligaminius santykius ar santykius be įsipareigojimų. Nors tokių žmonių fantazijos yra tikrai paprastos, svarbiausia jiems išmėginti ką nors nauja, o uždraustos temos „išplaukia“ kur kas rečiau.

Apie ką fantazuoja introvertai

Įdomu tai, kad tokio charakterio žmones dažnai valdo uždraustos temos ir įvairios fantazijos. Psichologas mano, kad, kadangi realiame gyvenime introvertai yra uždaresni, seksualiniame atsiskleidžia visai kita puse, jų seksualinė išraiška neįprasta ir atvira.

Apie ką fantazuoja geraširdžiai žmonės

Jie geri ir dėmesingi vienas kitam ir trokšta, kad antrosios pusės būtų laimingos. Todėl geraširdžių žmonių gyvenime mažai minčių apie BDSM, neištikimybę ar seksą be emocijų. Netgi fantazijose tokie žmonės atsižvelgia į kitų žmonių norus ir interesus.

Fotolia nuotr./Seksas
Fotolia nuotr./Seksas

Apie ką fantazuoja emociškai nestabilūs, į stresą linkę žmonės

Jie retai galvoja apie seksą trise, poligamiją, norą išmėginti ką nors naujo ir neįprasto, naujus partnerius. Greičiausiai tai susiję su jų išgyvenamais potyriais asmeniniame ir visuomeniniame gyvenime ir gali sukelti dar daugiau įtampos bei spaudimo. Tokių žmonių fantazijos – aistringos, romantiškos ir padedančios nusiraminti, atsipalaiduoti.

Kuo skiriasi ir kuo panašios vyrų ir moterų fantazijos?

Moterys dažniausiai įsivaizduoja situacijas, kuriose gausu aistros ir romantikos, jų scenarijuose daugiau avantiūros ir įvairumo. Moterys dažnai nori save matyti valdingesnes nei yra realybėje, kur kas dažniau įsivaizduoja vienos lyties santykius nei vyrai, fantazuoja apie BDSM.

O štai vyrai tikrai galvoja apie seksą trise, tačiau jų fantazijos yra kur kas emocingesnės nei galvojama. Taip pat jie sekse mąsto apie lyties vaidmenų pokyčius, tabu temas, nusižeminimą.

Fotolia nuotr./Pora.
Fotolia nuotr./Pora.

Kuo skiriasi jaunesnių ir vyresnių žmonių fantazijos?

Kaip teigia Dr. Justinas Lehmilleris, jaunesni žmonės tikina galvojantys apie BDSM, o vyresni – svajoja apie uždraustą vaisių ir seksą su keliais partneriais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius