-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelios sekundės, galinčios jūsų santykius pagerinti akimirksniu

Tikėtis, kad santykiai bus it pasakoje, tikrai neverta. Bet kuris santykių ekspertas jums pasakys, jog visos poros ginčijasi, o kuo didesnę įtampą ar stresą patiriame, tuo labiau atmosfera įkaista.
Pora
Pora / Vida Press nuotr.

Ir nors nėra vieno bendro, visiems tinkančio patarimo, kaip santykiuose išlaikyti darną, pasitikėjimą vienas kitu, tačiau kai kurios paprastos gudrybės yra būtinos. Mes visi esame kiek tingūs parodyti savo mylimam žmogui, kaip iš tikrųjų jį vertiname ir mylime.

Georgios uiniversiteto tyrimas atskleidžia, kad kai jaučiamės įvertinti savo partnerio, natūralu, kad galime džiaugtis stipriais ir tvirtais santykiais. Tą patvirtina ir tyrimas žurnale Family and Relationship – laimingų santykių ir santuokos pagrindas yra suvokimas, už ką tu myli savo partnerį, ir to aiškus demonstravimas.

„Prieš 10–15 metų mokslininkai atkreipė dėmesį, kad dėkingi žmonės kuria stipresnius ir laimingesnius santykius“, – tikina Allenas W. Bartonas iš Georgios universiteto. Jo nuomone, vienas dalykas būti dėkingam ir visai kas kita – jaustis vertinamam.

Tyrime dalyvavo 468 poros nuo 21 iki 86-erių, kurios buvo apklaustos telefonu. Buvo kalbama apie jų finansus, kokią įtaką santykiams daro pinigai, kaip poros tarpusavyje komunikuoja, ar dažnai sako, kaip vienas kitą vertina. Tada tyrėjai įvertino, kiek poros buvo santuokoje laimingos ir ar buvo kokia nors skyrybų tikimybė.

Vienas dalykas būti dėkingam ir visai kas kita – jaustis vertinamam.

Paaiškėjo, jog kad ir kaip žmonės išgyventų dėl tam tikrų niuansų santykiuose, viską į savo vietas sustato vienas kito vertinimas: „Tai turi prasmės, – teigia psichoterapeutė Stacy Kaiser. – Žinodami, ką mes vertiname savo partneriuose, natūraliai išreiškiame švelnumą, meilę, taikumą tiek verbaliniais, tiek neverbaliniais veiksmais.“

Taip pat skaitykite: Santykių ekspertai Mažuoliai pataria. Ko santykiuose netoleruoja vyrai?

Specialistai tiesiog pataria atlikti paprastą veiksmą, kuris turi didelį efektą poroms, – užduoti klausimą: „Ką aš dar galiu padaryti, kad parodyčiau, kaip tave vertinu“? Galbūt jūsų vyras nori, kad pasidžiaugtumėte jo sėkme darbe ar kokiose nors varžybose? O gal jums nepakanka mylimojo dėmesio dėl to, kad jis nė nepastebi jūsų hobio?

Nebūtina klausimą užduoti tiesiogiai – kartais reikia tiesiog vienas kito pasiklausyti... „Didžiausias iššūkis yra apie tai kalbėtis, kai reikalai neina taip gerai, kaip jums norėtųsi. O būtent tada reikėtų prisiminti už ką esate dėkingi ir už ką vertinate vienas kitą, kad situacija pakryptų pozityvia linkme“, – sako specialistai.

Taip pat skaitykite: 30 frazių, kurios šaldo poros santykius

S. Kaiser siūlo kreipti dėmesį menkiausias smulkmenas: ar jūsų mylimoji nusišypsojo, kai įėjo į kambarį ir jus pamatė? Ar jis nunešė tuščią stiklinę ar į ją pripylė gėrimo, kol jūs kalbėjotės su draugėmis vakarėlyje?

„Mes turėtume vertinti visus šiuos momentus“, – teigia psichologė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius