Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ko moteris neturėtų reikalauti iš vyro?

Ar dažnai sakote – „tu privalai“? Šis teiginys jau savaime sukelia pasipriešinimą, agresiją ir pyktį. Mes nė vienas nieko neprivalome. Reikalavimai, kandūs priminimai santykiuose pasėja nepasitenkinimą ir abejones. Pagalvokite, kaip jaučiatės, kai jums įsakmiu tonu išsakomi reikalavimai ar pateikiami ultimatumai?
Laiminga pora
Laiminga pora / „Fotolia“ nuotr.

Greičiausiai ne itin maloniai. Štai ko nereikėtų reikalauti iš savo antrosios pusės, rašoma goodhouse.ru.

Jis neprivalo jūsų išlaikyti

Jeigu jūs vyro reikalaujate, kad jus pamaitintų, aprengtų, nupirktų visko, ko geidžiate ir kitaip linksmintų, kažin ar jis bus patenkintas. Gyvenime būna visokių situacijų, kai, tarkime, prarandamas darbas, ir jūs negalite dirbti, neturite pajamų šaltinio, tačiau tinginiavimas namie, jokios veiklos neturėjimas dėl to, kad jūs tiesiog nuobodžiaujate, šaltas išskaičiavimas nėra pretekstas tapti išlaikytine ir viso ko geriausio reikalavimas.

Vyras tikrai privalo išlaikyti savo mažamečius vaikus, beje, moteris juos – irgi. Todėl verta prisiminti viena – net jeigu vyras ir gali išlaikyti savo antrąją pusę, jis to daryti tikrai neprivalo, kaip ir paklusti jūsų reikalavimams.

Jis neprivalo nutraukti ryšių su savo draugais

Nesvarbu, kaip jūs nemėgstate jo draugų ar kitaip nesutariate. Esmė ta, kad draugai jūsų išrinktojo gyvenime greičiausiai atsirado anksčiau negu jūs. Be to, ilgainiui draugai tampa kone tokie pat artimi kaip ir giminaičiai, buvę šalia pačiomis svarbiausiomis gyvenimo akimirkomis. Ar teisinga reikalauti nutraukti ryšius, jeigu jūsų vyras laimingas?

Jis neprivalo atitrūkti nuo šeimos

Pasitaiko, kad moteris nesutaria su vyro tėvais, dažniausiai mama. Tačiau prašyti nutraukti ryšius arba juos stipriai apriboti yra labai nesąžininga jūsų vyro atžvilgiu. Tėvai – tabu. Pagalvokite apie tai, ką jaustumėte, jeigu jūsų vaikų antrosios pusės (jei tokių jau yra) uždraustų bendrauti su jumis? Kurkite santykius su išrinktojo tėvais taip, kaip norite, tačiau reikalauti, kad vyras elgtųsi pagal jūsų modelį – nesąžininga. Stenkitės nesikišti į jų santykius.

Jis neprivalo įsitraukti į jūsų veiklą

Kuo daugiau turite bendro, tuo smagiau, tačiau jeigu vienas iš jūsų dievina slidinėti, o kitas skaityti knygas, nereikėtų agresyviai piršti savo nuomonės ir skatinti pasinerti į tai, kas vienas patinka, o kitam ne.

Išbandyti, žinoma, pravartu, kad įsitikintumėte, tačiau jeigu matote, jog malonumo patiriate labai mažai, verčiau paleiskite situaciją viską gražiai išsiaiškinę.

Jis neturi atsisakyti savo interesų

Nei profesinių, nei asmeninių. Jeigu jūsų vyras patenkintas tuo, kuo užsiima, neprašykite jo visko mesti. Nesvarbu, kas tai būtų – darbas, sportas, draugai. Jeigu mintyse kirba abejonė ir norite išsakyti reikalavimus, ką jis turėtų daryti, pirmiausia paklauskite savęs, ką jausite, kai jūsų paprašys mesti, tarkime, šokių pamokas, nes jos vis tiek neduoda jokios naudos? Arba paprašys atiduoti šunį mamai, nes jis vyrui nepatinka? Vienintelė reakcija į tokius reikalavimus – tai pasipriešinimas. Štai kodėl verta suteikti vienas kitam kuo daugiau erdvės.

TAIP PAT SKAITYKITE: Vyrų pozicija. Kas yra moteriška moteris?

Vida Press nuotr./Skaičiuoja pinigus
Vida Press nuotr./Skaičiuoja pinigus

Jis neturi spręsti visų jūsų problemų

Jeigu esate įpratusios, kad viskas išsprendžiama kitų, o jums nereikia nė piršto pajudinti, metas pasikedenti plunksnas ir imtis darbo. Žinoma, sveikų ir sėkmingų santykių pagrindas yra palaikymas, pagalba, tačiau reikia suprasti ir tai, kad antroji pusė negali tempti viso jūsų gyvenimo ant savo pečių. Kai kurias problemas būtina išspręsti pačioms.

Jis neprivalo ignoruoti kitų moterų

Tik todėl, kad jums nepatinka, jog jūsų vyras bendrauja su kitomis, negalite reikalauti jo užmerkti akis ir niekada nepažvelgti į kitas damas. Nereikia slopinti natūralaus bendravimo, nekalto flirto, pajuokavimų ar draugystės. Žinoma, ribų peržengti, kurias esate nusistatę, nevertėtų. Tačiau būtina atsiminti, kad nepaisant to, kuriame santykius, ar ne, mes visad atkreipsime dėmesį į patrauklius žmones.

Jis neturi visad susitaikyti pirmas

Nes jeigu jūs neteisi, kažin ar jam vertėtų nusileisti, ar ne? Iš kitos pusės, nėra svarbu, kuris žengs pirmą žingsnį, nes tai turėtų padaryti tas, kuris tam pasirengęs. Demonstratyvus lūpų papūtimas ir aikštingumas tikrai neprivers jo atbėgti ir prašyti atleidimo.

Jis neturi tapti kitu žmogumi

Žmonės nesikeičia, o kuo labiau stengiatės juos priversti tai padaryti, tuo jums mažiau seksis. Ilgainiui, metams bėgant, mes įgauname patirties, ieškome savo kelio, mokomės save pažinti. Todėl supraskite, žmogus keičiasi tik tada, kai pats tam pasiryžta, o versdamos ir reikalaudamos tik dar labiau nusivilsite.

Jis neprivalo viską daryti vien tik todėl, kad „juk yra vyras“!

Tiek moterys, tiek vyrai neprivalo daryti kažko, kas neva priklauso pagal lytį – toks mąstymas labai primityvus ir paviršutiniškas. Jeigu vaikinas ar vyras neatitinka jūsų susidaryto paveikslo, galbūt esate ne su tuo žmogumi? O gal pakaks atidžiau pažvelgti į savo mylimąjį atmetus stereotipų rinkinį?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius