-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl kai kurie žmonės nuolat būna neištikimi?

Kai kurių žmonių nejaudina neištikimybės padariniai – jie vis tiek renkasi išdavystę.
Pora
Pora / Vida Press nuotr.

Tiesa ta, kad neištikimybė gali būti labiausiai griaunantis dalykas santykiuose, rašo Lori Beth Bisbey yourtango.com. Tai sužlugdo pasitikėjimą vienas kitu, kurį sukurti iš naujo yra labai sunku. Ir nors visi tai žino, tačiau kai kurie nepaliauja to daryti.

„Per savo 30 metų praktiką aš mačiau daugybę porų, kurie kreipėsi dėl neištikimybės ar pakartotinės išdavystės. Dažnai neištikimybė tampa tuo katalizatoriumi, priverčiančiu poras dirbti su savo santykiais. Ir tai yra daug sunkiau nei ateiti į terapiją prieš neištikimybę, kadangi atkurti sugriautą pasitikėjimą yra labai sunku“, – rašo L.B.Bisbey.

Štai dėl ko žmonės renkasi neištikimybę net žinodami, kokį chaosą tai sukuria:

Jie yra impulsyvūs

Kai kurie žmonės yra impulsyvūs daugelyje savo gyvenimo sričių. Impulsyvumas yra labai dažnas, kai situacija susijusi su seksu, ypač, kai žmonės yra išgėrę ar kitaip apsvaigę. Jie naudojasi galimybe visiškai negalvodami apie savo veiksmų pasekmes.

Kartais impulsyvumas yra gilesnių problemų priežastis, pavyzdžiui, kai kurių psichinių ligų simptomas gali būti impulsyvumas.

Tai ekstremalios pastangos išvengti konflikto

Kai kurie žmonės labai sunkiai susidoroja su konfliktais, nemoka jų spręsti, todėl visais būdais vengia kalbėtis su partneriu, žinodami, kad partneris nesutiks su jais ir dėl to gali nuliūsti. Tokie žmonės dažnai pakartotinai apgaudinėja net mylėdami kelis partnerius iš karto ar kurdami nemonogaminius santykius.

Šiuo atveju tokie žmonės tiki, kad lengviau yra prašyti atleidimo už neištikimybę nei leidimo tokiems santykiams, tačiau realybė yra visiškai priešinga.

Jie pasitelkia neištikimybę, kad nutrauktų santykius

Kai kuriems žmonėms sunku nutraukti santykius arba jie to nemoka padaryti, todėl neištikimybę renkasi kaip būdą išsiskirti. Kai kurie turi bėdų pripažinti ir suvokti, kad nori nutraukti santykius, kol pamato, kad jie jau įsitraukę į nesantuokinius saitus. Tokie žmonės tikisi, kad jų partneris viską sužinos ir išspirs juos lauk, arba kad išdavystė suteiks drąsos pačiam palikti nenorimus santykius.

Nori susidoroti su nuoboduliu

Santykių pradžioje jaučiamas seksualinis potraukis ir aistra nesitęsia amžinai. Beprotiškai jaudinantys jausmai, įsimylėjimas transformuojasi ir kinta, o kai kuriems tai tampa problema, kadangi rutina ir nuobodulys užmuša jaudulį, kokio jie ilgisi. Tokie žmonės norėdami patirti tai iš naujo, pradeda ieškoti kitų jaudulio šaltinių.

Jie kerštauja neištikimybe

Kai kurie žmonės mano, kad geriausia reakcija į neištikimybę – patiems tapti neištikimiems. Žinoma, tai nė kiek nepadeda, tik sukuria dar didesnį chaosą, pyktį, nepasitenkinimą, Pykstama ne tik ant partnerio, bet ir ant savęs, o susidoroti su tokiais jausmais gali būti neįtikėtinai sunku.

Monogamija paprasčiausiai jiems netinka

Yra tokių žmonių, kurie paprasčiausiai nesutverti monogaminiams santykiams. Juos traukia begalė kitų asmenų ir jie nori išbandyti skirtingus santykių tipus. Jie nuolat patiria baimę kažką praleisti santykiuose tuomet, kai būna tik su vienu žmogumi. Jie jaučiasi slopinami, įstrigę, ir jų išdavysčių skaičius yra kur kas didesnis nei tų, kurie monogaminiuose santykiuose jaučiasi komfortiškai.

Vida Press nuotr./Pora
Vida Press nuotr./Pora

Jie tyčia griauna santykius

Jie renkasi išdavystę tada, kai santykiai yra tiesiog „per geri“. Tam tikra prasme tokie žmonės jaučia, kad nenusipelnė tokių gražių, artimų santykių ir tiesiog viską specialiai sugriauna. Tai gali būti susiję ir su intymumo baime, nenoru įsipareigoti.

Jie bijo įsipareigoti

Tokie žmonės gali suprasti, kad jie neištikimybę renkasi tada, kai santykiai tampa vis rimtesni ir ateina metas vienas kitam įsipareigoti. Monogamiškoje visuomenėje vyrauja nerašytos taisyklės, kaip santykiai juda į priekį mažais žingsneliais, todėl kai kurie gali jaustis nekomfortiškai, kad „neužlipo ant tinkamo laiptelio reikiamu metu“.

Jie neištikimybę naudoja kaip priemonę susigrąžinti aistrą į santuoką

Jie nuolat patiria baimę kažką praleisti santykiuose tuomet, kai būna tik su vienu žmogumi.

Taip, yra ir tokia priežastis – žmonės tikisi, kad būdami neištikimi vėl iš naujo įsimylės ar kitaip pažiūrės į savo sutuoktinį, tačiau tokia strategija neveikia, atneša daug skausmo. Jeigu jūs renkatės išdavystę, užduokite sau klausimą – kodėl taip darote? Gal metas apsilankyti pas specialistą, kuris padėtų įveikti šią problemą.

Taip pat patariama atsakyti sau – sąžiningai. Nes jeigu meluosite sau, rezultatų nepasieksite. Pagalvokite, kokių pasekmių tai turės jums ir jūsų partneriui. Ar jus tai tenkina? Jeigu ne, tuomet metas pakeisti save ir požiūrį į santykius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius