TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kodėl negalite patirti orgazmo sekso metu?

Galite patirti orgazmą savarankiškai, bet ne lytinių santykių metu? Jūs ne vieni. Sekso ir santykių terapeutai atskleidžia, ką daryti.
Seksas
Seksas / Shutterstock nuotr.

Pilnavertis ir sveikas lytinis gyvenimas nebūtinai reiškia, kad kiekvieną kartą mylėdamiesi pasieksite orgazmą. Tačiau jei apskritai sunkiai pasiekiate kulminaciją, nesate vieni. Žurnale „Journal of Sex and Marital Therapy“ atliktas tyrimas parodė, kad tik 18 proc. moterų patiria orgazmą vien nuo vaginalinio įsiskverbimo, rašoma The Healthy.

Sekso ekspertai sako, kad dėmesys turėtų būti nukreiptas į klitorį. Jame yra dauguma nervų galūnėlių, sukeliančių orgazmą. Jūs žinote, kaip stipriai, švelniai, lėtai ar greitai tam tikru momentu reikia jus liesti, kad pasiektumėte orgazmą. Tačiau daugumoje seksualinių pozų įsiskverbimas neužtikrina pakankamos tiesioginės ar netiesioginės klitorio stimuliacijos, kad būtų pasiektas orgazmas.

Jums gali patikti tokie lytiniai santykiai ir jie gali būti labai malonūs, nors seksualiniai pojūčiai tikriausiai bus labiau išsklaidyti ir ne tokie intensyvūs kaip tie, kurie kyla iki visiškos kulminacijos. Beje, kai kurios moterys patiria orgazmą per vaginalinius lytinius santykius dažniausiai dėl to, kad klitoris patiria netiesioginį spaudimą. Deja, moterys dažnai dalinasi ir tuo, kad jos orgazmą imituoja.

„Terapijoje dažnai matau heteroseksualias poras, ir vyras nustemba išgirdęs, kad moteris nepatiria orgazmo, kai jie mylisi. Nenuostabu, kad jis neišmoksta jos pamaloninti, nes medijoje tai taip pat imituojama. Pavyzdžiui, matome, kaip „Sekso ir miesto“ herojė Samanta, kurią vaidina Kim Cattrall, ekstazės apimta išsižioja iš esmės iškart, kai tik vyras įsiskverbia. Nesijauskite blogai: savo knygoje aktorė rašė, kad, priešingai nei jos seksualioji herojė, ji patyrė seksualinę frustraciją iki keturiasdešimties metų“, – teigia sekso terapeutė Cheryl Fraser.

Ką galite padaryti, kad tiek jūs, tiek jūsų partneris patirtų didesnį seksualinį malonumą?

Svarbu, kad prieš lytinį aktą, jo metu arba po jo būtų stimuliuojamas klitoris. Aptarkite su partneriu, kaip tą galite padaryti, pavyzdžiui, tinka stimuliacija pirštais, liežuviu, žaisliukais. Pasirinkite tokias pozas, kuriose jo rankos galėtų laisvai liesti klitorį, kad padėtų įkaitinti situaciją.

Daugeliui moterų dažnai geriausiai tinka dvi padėtys: partneris gali jus glamonėti iš nugaros ir įsiskverbti į jus, tuo pat metu ištiesdamas ranką ir glostydamas jus. Arba galite gulėti ant nugaros, o jis gali stovėti veidu į jus ant kelių, kad jo pirštai galėtų lengvai paliesti jūsų klitorį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius