-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl vyrai ir moterys praranda susidomėjimą seksu?

Sekso trūkumas santykiuose labai dažnai tampa nesutarimų, o kai kada ir skyrybų priežastimi. Kokie veiksniai mus priverčia atsisakyti intymaus artumo ir kaip tai pakeisti? Ir apskritai – ar reikia keisti? Psichologai pastebi, jog seksualumas santykiuose – dviejų žmonių susitarimo reikalas, todėl jeigu vienas iš jų nėra patenkintas, problemą reikia spręsti ir ieškoti kompromiso. Kaip į tai žiūri vyrai ir moterys?
Pora
Pora / 123RF.com nuotr.

Moterys gali nenorėti sekso, jeigu vyrai nustojo jų klausytis ir domėtis jų gyvenimu

Kai šeiminis gyvenimas tampa tiesiog mechanizmu, kurį reikia sustyguoti ir atlikti tam tikrus buitinius veiksmus, tampa tiesiog nebeįdomu. Daugelis moterų prisipažįsta, kad jų partneriai tiesiog nustojo kalbėtis, dėkoti už vakarienę ir viską priimdavo kaip savaime suprantamą dalyką. Ką jau kalbėti apie domėjimąsi mylimosios jausmais ir patyrimais....

Kai visas bendravimas būna tik apie tai, kas paims vaikus iš mokyklos, kas nuveš juos į būrelius ir ką valgysime vakarienei, tampa nuobodu. O nuobodulys persimeta ir į intymią sferą.

Moteriai svarbu jausti meilę, palaikymą, dėmesį ne tik tais atvejais, kai antra pusė nori sekso.

Jos ištekėjo už amžinų berniukų, kurie taip ir netapo vyrais

Tokie vyrai visą laisvą laiką leidžia tiesiog savo malonumui: su draugais, žaisdami futbolą, eidami iš proto dėl automobilių arba žvejodami ir darydami viską, kas jiems patinka labiausiai. Moterys, likdamos vienos su vaikais arba tiesiog vienos, jaučiasi vienišos. Laiko stoka kartu, paviršutiniškas bendravimas erzina ir sukuria barjerą, kurio moterys nenori peržengti.

Visi prisilietimai veda tik į seksą

Tokios poros niekada nevaikšto susikibusios už rankų, neliečia vienas kito, o vyrai savo žmonų nebučiuoja tiesiog norėdami parodyti dėmesį. Fizinis artumas jiems reikalingas tik tais momentais, kai reikalas pakrypta link intymumo. Natūralu, kad moterys gali jaustis reikalingos tik seksui, išnaudojamos poreikiams patenkinti.

123RF.com nuotr./Pora bučiuojasi
123RF.com nuotr./Pora bučiuojasi

Seksas netenkina

Atrodo, ir santykiai klostosi norima linkme, ir seksas reguliarus, tačiau intymus gyvenimas vis tiek nedžiugina. Kodėl? Gali būti, kad jūs norite skirtingų dalykų, nesutampa jūsų seksualiniai ritmai, nepasikalbate apie tai, kas jums patinka labiausiai ir suteikia daugiausiai malonumo.

Jeigu matote, kad seksualinis nepasitenkinimas vis kaupiasi, pasikalbėkite su savo partneriu. Galbūt atviras ir nuoširdus bendravimas padės jums įveikti kliūtis?

Stresas ir nuovargis

Tai turbūt dažniausios priežastys, kodėl intymus gyvenimas vegetuoja. Ką galite padaryti, kai norite tiesiog miego, poilsio ir nieko daugiau? Jeigu tokia savijauta nuolat kartojasi, partneris nebedomina, nes jūs pervargusi domėtis kažkuo daugiau, sukluskite – metas pagaliau padaryti viską, kad jūs pailsėtumėte, pavyzdžiui, dalį pareigų namuose tegu perima jūsų mylimasis. O tada susidėliokite prioritetus taip, kad pavyktų pasimėgauti ir artumu su savo mylimu žmogumi.

Kalbant apie vyrus, jie mano kad moterys atsisako sekso tiesiog manipuliuodamos ir siekdamos kažkokių tikslų, tačiau jiems vertėtų susimąstyti apie tai, kad artumas reikalingas ne tik lovoje, rašoma psychologies.ru. Moteriai svarbu jausti meilę, palaikymą, dėmesį ir ne tik tais atvejais, kai antra pusė nori sekso.

Tiesa, stiprioji lytis taip pat gali nenorėti sekso. Kaip pastebi seksologai, fizinės priežastys pasitaiko ne taip dažnai. Kur kas didesnį vaidmenį atlieka psichologiniai faktoriai.

Metams bėgant atsiranda pasirinkimas

Kiekvieno žmogaus gyvenime būna skirtingų periodų, kuriais keičiasi prioritetai. Pavyzdžiui, jaunesniame amžiuje seksas vyrams yra ypač svarbus, tačiau laikui bėgant ir atsirandant įsipareigojimams, nuovargiui ir kitokioms patirtims, jis dažnai iškeičiamas į poilsį ar tiesiog miegą. Na, o psichologai pastebi, kad seksas į antrą planą nueina dar ir dėl to, kad vyrams tampa svarbūs socialiniai pasiekimai ar mėgstami užsiėmimai.

123RF.com nuotr./Namų remontas
123RF.com nuotr./Namų remontas

Šiuolaikinis gyvenimas mums siūlo daugybę skirtingų malonumų, ir nors seksas užima aukštą vietą, konkurentų jam netrūksta. Seksualizuotoje visuomenėje aiškiai išreikšto intymumo tampa per daug, juo persisotinama, todėl tai veda į nuovargį ir intereso sumažėjimą.

Trūksta laiko

Įtemptas darbas, tikslų siekimas išvargina, todėl dažnas paprasčiausiai pritrūksta jėgų aktyviam seksualiniam gyvenimui. Kai pirmenybė teikiama darbui, taip pat galima galvoti, jog vyras negali iš karto vienu metu siekti tikslo keliose srityse.

Psichologai prideda ir tai, kad vyras gali baimintis, jog jam nepavyks pasirodyti taip puikiai intymiame gyvenime, kaip darbe, todėl bijo fiasko. Verta atsižvelgti ir į vienas kito savijautą, pojūčius – galbūt seksas tapo mechaniniu, atliekamu tik iš reikalo? Tokiu atveju reikia pasirūpinti vienas kito jausmais.

Manipuliacijos būdas

Dažniausiai galvą skauda moteriai? Ne visada. Manipuliacinis elgesys dažnai išduoda, kad vyras nori būti situacijos ir padėties šeimininkas ir kontroliuoti santykius. Atsisakymas sukuria intriguojančią aurą, sako psichologai. Jie pabrėžia, jog erzindami ir netenkindami partnerio troškimų, mes juos pradedame valdyti. Iš kitos pusės tai gali signalizuoti ir apie įvairias baimes, tuštumą, nenorėjimą kurti artimų santykių, įsipareigoti ir panašiai.

123RF.com nuotr./Jauna pora
123RF.com nuotr./Jauna pora

Sveikatos problemos

Tai gali būti įvairios ligos – nuo depresijos iki erekcijos sutrikimų. Natūralu, kad prasta fizinė ir psichinė sveikata atsiliepia jūsų intymiam gyvenimui. Jeigu moteris pastebi, kad jos mylimasis pasikeitė, neturėtų į tai numoti ranka. Psichologai pabrėžia, kad vyrai nėra geležiniai, juos lygiai taip pat stipriai veikia emocijos bei stresas. Pabandykite padėti jam ir jeigu reikia, rekomenduokite kreiptis į specialistus.

Nepasitikėjimas savimi

Žema savivertė ir nepasitikėjimas savimi intymiame gyvenime gali būti susiję su daugeliu priežasčių. Pavyzdžiui, buvo problemų su erekcija, tad kyla baimė, kad tai vėl pasikartos. Dėl tokių patyrimų vyras gali jaustis nejaukiai, netgi sumažėti potraukis. Kadangi vyrai jautriai reaguoja į tokias patirtis, sekso gali sumažėti iki minimumo arba jis gali visai išnykti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius