Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Po 60-ies dar geriau? Štai ką apklausa atskleidžia apie moterų orgazmą

Pasirodo, su amžiumi ateinanti išmintis galioja ir miegamajame. Arba – amžius kartais tėra tik skaičius, o gyvenimas tęsiasi toliau ir gali būti neįtikėtinai pilnas, įdomus ir kupinas atradimų.
Brandaus amžiaus pora
Brandaus amžiaus pora / 123RF.com nuotr.
Temos: 3 Seksas Orgazmas Pora

Kinsey instituto kartu su „Cosmopolitan“ atlikta nauja apklausa parodė, kad vyresnės nei 60 metų moterys ir toliau džiaugiasi savo seksualiniu gyvenimu. 20 proc. dalyvių teigė, kad jų orgazmai teikia didesnį pasitenkinimą nei bet kada anksčiau, o 57 proc. apklausos dalyvių teigė, kad kulminaciją su partneriu pasiekia visada arba beveik visada, rašoma Prevention.

Filmai, televizija ir tai, ką matome kasdien telefono ar kompiuterio ekranuose, ne visada pateikia tiksliausią moterų po 60 metų seksualinio malonumo vaizdą. Tačiau, kaip rodo naujas Kinsey instituto kartu su „Cosmopolitan“ atliktas tyrimas, daugelis vyresnio amžiaus moterų yra ne tik seksualiai aktyvios, bet ir patiria geriausius orgazmus savo gyvenime.

Apklausoje dalyvavo 3 001 JAV moteris. Beveik trys ketvirtadaliai jų teigė, kad amžius neturėjo neigiamos įtakos jų orgazmų kokybei. 20 proc. teigė, kad orgazmai teikia didesnį pasitenkinimą nei bet kada anksčiau, o 57 proc. teigė, kad kulminaciją su partneriu pasiekia visada arba beveik visada.

Apklausa taip pat parodė, kad beveik 40 proc. vyresnių nei 60 metų moterų orgazmą patiria taip pat dažnai, kaip ir prieš 10 metų. Kaip anksčiau rašė „Prevention“, orgazmo nauda apima geresnę nuotaiką, miegą ir pasitikėjimą savimi. Be to, jis gali sumažinti stresą, suteikti švytėjimo ir sustiprinti jūsų santykius bei dubens dugną. Tiesą sakant, 2016 m. paskelbtame tyrime nustatyta, kad dėl kulminacijos metu išsiskiriančių neuromediatorių orgazmo poveikis turi įtakos poros ryšio kūrimui.

Nors visa tai džiugina, svarbu pažymėti, kad kiekvienas žmogus malonumą suvokia skirtingai, nes kiekvienas kūnas yra skirtingas, todėl bet kokie duomenys apie orgazmus ir pan. nėra visai tikslūs. Su amžiumi atsirandantys hormonų svyravimai taip pat gali apsunkinti situaciją. Jei jūsų seksualinis gyvenimas neatrodo taip, kaip aprašyta pirmiau, nenusiminkite. Tačiau jei norite, kad jis toks būtų, yra daugybė būdų, kaip jį pakeisti ir tam niekada nevėlu.

Galbūt verta pasidomėti jums tinkamiausiomis sekso pozomis, kad patirtumėte didžiausią malonumą, arba išmėginti sekso žaislus. Tik nepamirškite, kad kiekvienas žmogus orgazmą pasiekia skirtingai – pavyzdžiui, 2018 m. atlikto tyrimo metu nustatyta, kad tik 18 proc. dalyvių teigė, jog vien įsiskverbimo pakanka, kad pasiektų finišo tiesiąją. Taigi, norint įveikti savo O, ypač su amžiumi, greičiausiai prireiks bandymų ir klaidų, ir tai yra gerai. Kelionė gali būti tokia pat smagi, kaip ir tikslas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius