Psichologas: Valentino dienos teroras ypač veikia vienišus žmones

Artėjant Šv. Valentino dienai, psichologas Julius Tilvikas pastebi vis daugiau desperatiškų bandymų vengti vienatvės. Tiek vieniši, tiek antrąsias puses turintys žmonės savo partneriams nuleidžia reikalavimų kartelę.
Meilė
Meilė / „Shuterstock“ nuotr.

Pažinčių svetainės flirtas.lt duomenimis, pirmosiomis vasario savaitėmis lankytojų aktyvumas yra vienas didžiausių metuose.

„Prieš vasario 14-ąją sulaukiame žymiai daugiau naujų bei sugrįžtančių narių nei įprastai, ir šis pakilimas dar tęsis kelias savaites. Filmai, pokalbiai ir porelės gatvėse – viskas vienišiams primena, kad jie gyvena vienatvėje.

Pažinčių svetainėse jie atranda bendraminčių, kurie jaučiasi taip pat. Duodami ir gaudami dėmesio žmonės lengviau išgyvena šį laikotarpį, kai yra kone verčiami turėti antrą pusę“, – sako pažinčių svetainės flirtas.lt rinkodaros vadovas Audrius Vrubliauskas.

Jam pritaria psichologas J. Tilvikas: „Ši diena diktuoja: „Neturi antros pusės – esi nenormalus.“ Norėdami būti „normaliais“ ne tik vienišiai, bet ir turintys poras linksta į kraštutinumus, susikuria iliuziją ir įsivaizduoja tokius santykius, kokių iš tiesų nėra. Jie save teisina: „Geriau būti su bet kuo, bet tik ne vienam“.

Taip pat skaitykite: Valentino dienos apranga: būkite patraukli, stilinga ir pribloškianti!

Būti vieniems yra žymiai geriau negu būti su kažkuo vien tam, kad nesijaustume vieniši.

Pasak jo, ieškoti antrosios pusės – normalu. „Bandyti puoselėti santykius su žmogumi, su kuriuo niekas nesieja, – kelias į disfunkcinius santykius.

Poroms turėtų būti svarbiau ne datos ir šventės, o tai, kas jie yra, ko tikisi iš partnerio ir kodėl apskritai yra kartu. Lygiai taip pat nebrandu antrosios pusės ieškoti vien tam, kad vasario 14 dieną nesijaustume vieniši“, – aiškina J. Tilvikas.

Jei būtų vienišas ne savo noru, psichologas sau primintų, kad ši diena jam nėra svarbi. „Kai kiti švenčia gimtadienius ar vestuvių sukaktuves – manęs tai neliečia, aš tiesiog gyvenu. Taip pat ir Šv. Valentiną švenčia tie, kurie turi, ką švęsti, o jei neturi ką švęsti, tai ir nešventi“, – sako psichologas.

„Kurti naujus santykius reiktų su žmogumi, su kuriuo iš tikro norite būti ir kuris lygiai taip pat stipriai nori būti su jumis, kuris pakylėtų jus ir kurį pakylėtumėte jūs. Tai turi būti žmogus, su kuriuo būdami kartu galėtumėte augti ir kaip pora, ir kaip atskiros asmenybės. Būti vieniems yra žymiai geriau negu būti su kažkuo vien tam, kad nesijaustume vieniši“, – teigia J. Tilvikas.

Taip pat skaitykite: Vyrų apklausa: ką jie mano apie Valentino dieną?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius