-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Psichologė-seksologė L.Butvilaitė – apie oralinį seksą ir tai, kas trukdo juo mėgautis

Nesinori piktinti itin dorovingų vaginalinio sekso fanatikų, bet ar gali būti kas nors mielesnio už oralinį seksą? Tai vienas smagiausių ir lengviausiai prieinamų malonumų, nes, kad ir kokia būtų seksualinė sveikata ir lytinės funkcijos galimybės, jį priimti ar suteikti gali beveik visi žmonės. Tačiau neigiamų konotacijų apie oralinį seksą – per akis. Gal laikas reabilituoti šitą reiškinį mūsų kultūroje?
Pora miegamajame
Pora miegamajame / 123RF.com nuotr.

Pakalbėkime apie tai, kas trukdo mėgautis oraliniu seksu: neigiami įsitikinimai, požiūris į higieną, savo kūno kritiškas vertinimas, sveikatos klausimai, kitokios stimuliacijos poreikis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Laura Butvilaitė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Laura Butvilaitė

Asmeninė higiena ir kvapai

Kad seksas rutuliotųsi sėkmingai ir žaismingai nuo preliudijos iki pabaigos, svarbu ne tik įsitraukti į pakankamą kiekį malonių veiklų, bet ir išvengti to, kas veikia atstumiamai. Kadangi seksualumas daug kam yra jautri sritis, ir į įvairius žodžius, veiksmus ar kitokius trigerius neretai žmonės reaguoja kur kas jautriau.

Oralinio sekso atveju svarbu ne tik tai, kad patiktų konkreti stimuliacija, bet ir kad sutaptų požiūris į higieną ir kvapus. Ko gero, daug kam pageidautina tik ką tik iš dušo išėjusio žmogaus gaiva ir švara. Kai kuriuos žmones jaudina stiprūs kvapai ir genitalijų skonis, kuris būna kurį laiką nesiprausus. Kitiems norisi papildomų skonių bei kvapų ir tam jie naudoja afrodiziakus ar sekso reikmenų parduotuvėse įsigytus purškiklius, skirtus oraliniam seksui.

Kad ir kur tame spektre esate jūs, labai svarbu rasti kompromisą ir nesitikėti, kad kitas žmogus būtinai turi perimti jūsų požiūrį, net jei gali atrodyti, jog jūsų požiūris kur kas paprastesnis, teisingesnis ar kažkaip kitaip priimtinesnis.

Savistaba

Kartais žmonės pernelyg daug jaudinasi dėl savo genitalijų formos, išvaizdos, kūno kvapo ar skonio. Jei tai neleidžia atsipalaiduoti ir mėgautis malonumais, geriau išlaisvinti save nuo nuogąstavimų, paklausiant savo partnerių, ar jiems ten viskas gerai jaučiasi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius