Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Psichologė-seksologė L.Butvilaitė. Aukščiausias malonumo taškas – kokie būdai padės jį pasiekti

Turbūt vienas primityvesnių būdų yra žiūrėti į seksą kaip į orgazmo siekimą. Sutikite, jei seksu užsiimtume tik dėl orgazmų, kur kas veiksmingiau ir visomis prasmėmis praktiškiau būtų masturbacija. Visgi net ir masturbacijos atveju nebūtina eiti trumpiausiu keliu. Tad, jei jūs esate iš tų laimingųjų, kuriems orgazmą pasiekti ne bėda, siūlau grynai dėl įvairovės ir smalsumo ties šiuo pasiekimu nesustoti.
Intymūs santykiai
Intymūs santykiai / Igno Krakio / 15min iliustracija

Šįkart apie tai, kaip galime žaisti su pačiais orgazmais – erzinti save ar partnerius juos beveik privedant prie orgazmo, pritaikant draudimą ar susilaikymą nuo orgazmo bei šiek tiek pakankinant žmogų daugybe orgazmų iš eilės.

Erzinimas beveik privedant iki orgazmo

Žinote tą susierzinimą, kai jau esate labai arti orgazmo ir partneris ar partnerė netikėtai pakeičia savo veiksmus ir orgazmas staiga „pabėga“? Iš to turbūt reikėtų išvesti aiškią taisyklę, nuo kurios nukrypti galima tik labai užtikrintai žinant, kad tas nukrypimas yra dėl didesnio gėrio: jei jau esate įsitraukę į tam tikrą veiksmą, kuris akivaizdžiai atvedė jūsų lovos draugą į finišo tiesę, geriau jokių pokyčių nedaryti ir leisti žmogui ramiai pasiekti orgazmą... Patys žinote – iniciatyvos ne vietoj ir ne laiku yra rizikingas reikalas.

Tačiau, kai partneriai gerai pažįsta vienas kito kūną ir gerai mato, kokioje susijaudinimo stadijoje kas yra, improvizacijoms atsiveria nauji horizontai. Pavyzdžiui, galima beveik privesti partnerį (ar save) prie orgazmo ir tada staiga pakeisti stimuliaciją ar net ją nutraukti su tikslu kulminaciją atidėti. Ir tęsti žaidimus įsitraukiant į mažiau stimuliuojančias veiklas, taip laikinai sumažinant susijaudinimą, kad po kitos „bangos“ ar net kelių tas orgazmas, it gerai subrandintas vynas, būtų kur kas sodresnio skonio.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Laura Butvilaitė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Laura Butvilaitė

Žinoma, saiką jausti svarbu visur ir visada, tad nepersistenkite ir per daug „bangų“ nekelkite. Pradžioj užteks vienos ar dviejų, nes dar ims tas orgazmas ir nudreifuos...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius