Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 04

Santykiai poroje: kaip žinoti, kada geriau pasukti skirtingais keliais nei likti kartu?

Normalu, kad santykius puoselėjančios poros ne visada sutaria darniai – dėl įvairių priežasčių kartais kyla kivirčų ar vadinamųjų „nekalbadienių“, tačiau dėl tokių problemų ne visi skuba skirtis. Psichologė Sonata Vizgaudienė išskiria, kokie yra ženklai, kurie jau signalizuoja, kad jūsų patiriamų bėdų nebereikėtų nurašyti, o santykiai tapo nesveiki.
Besipykstanti pora
Besipykstanti pora / 123RF.com nuotr.

Ginčai gimsta, kai norima pakeisti partnerio savybes

Kaip teigia psichologė S.Vizgaudienė, kai pora susipažįsta ir būna įsimylėjusi, partneryje viskas gali atrodyti tobula. Vis dėlto po kurio laiko žmonės savo antroje pusėje pamato savybių, kurias norėtų pakeisti. O tuomet, anot specialistės, ir gali imti kilti nesutarimų.

„Pastebima, kad tam tikri žmogaus bruožai, elgesys, požiūris, įpročiai erzina. Juk sutinkame partnerius, kurių gyvenimo būdas ir net vertybiniai dalykai gali net labai skirtis. Ir čia prasideda derybos.

Vieni norėtų ne derėtis, o tiesiog išreikalauti, kad partneris pasikeistų, kiti bando susitarti, treti manipuliuoja. Čia gimsta barniai bei konfliktai, kuriuos išprovokuoja tokie paprasti dalykai, kaip ne ten padėta dantų pastos tūbelė, arba sudėtingesni klausimai: biudžetas, ar norisi turėti vaikų, kodėl mamos nuomonė palaikoma labiau“, – aiškina S.Vizgaudienė.

Asmeninio albumo nuotr./Sonata Vizgaudienė
Asmeninio albumo nuotr./Sonata Vizgaudienė

Norint iš barnių išsinešti naudos ir pamokų, kurios ateityje nesutarimų padėtų išvengti, anot psichologės, reikia išmokti pyktis. Specialistės teigimu, į rėkimą peraugantys nevaldomi barniai paprastai naudos neduoda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius