Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Santykių ekspertė griauna mitus ir įvardija, ko iš tiesų poros tikisi iš santykių

Psichoterapeutė, santykių ekspertė Rachel Sussman sako, kad šiuolaikinėje kultūroje turime labai daug mitų ir tam tikrų įsitikinimų apie santykius ir susitikinėjimą.
Pora
Pora / 123RF.com nuotr.

Ji tikina, jog keisti įsitikinimai ir mitai daugelį žmonių laiko nelaiminguose santykiuose, o vienišius gąsdina ir trukdo surasti antrąją pusę. „Manau, kad mano tikslas išvaikyti tam tikras mintis ir atskleisti, kas santykiuose svarbiausia“, – specialistę cituoja womenworking.com.

Ji priduria, kad dažniausias daugelio įsitikinimas, kad vyrams rūpi tik seksas. Iš tikrųjų seksas yra svarbi sveikų santykių dalis, be to, daugelis moterų sekso nori ne ką mažiau nei vyrai ir atsižvelgdamos į tai renkasi partnerius. Tačiau vyrai santykiuose nori daugelio dalykų ir taip, seksas, vienas iš jų, bet tikrai ne vienintelis.

Kas svarbiausia kuriant santykius ir ko vyrai bei moterys juose ieško?

Pagarba

Santykių ekspertė sako, kad bendraudama su savo klientais dažnai girdi skundą, kad jie nesijaučia gerbiami ir tai juos labai stipriai žeidžia.

„Vyrai ir moterys nori jaustis vertinami ir gerbiami, todėl visa tai santykiuose kiekvieno mūsų rankose. Nepamirškite parodyti partneriui, kaip jį gerbiate – mes visi nusipelnome būti vertinami tų, kuriuos branginame“, – sako specialistė.

Geras elgesys vienas su kitu

„Aš taip dažnai girdžiu, kad vyrai nori sulaukti švelnesnio elgesio! Jiems norisi iš antros pusės malonaus, gero ir švelnaus bendravimo. Lygiai to paties nori ir moterys. Tad kodėl nepasistengus vienam dėl kito?“ – klausia psichoterapeutė.

Fotolia nuotr./Brandaus amžiaus pora.
Fotolia nuotr./Brandaus amžiaus pora.

Interesas vidiniam pasauliui

Galbūt jūs esate labai skirtingi, tačiau jeigu kuriate santykius, turite ieškoti būdų būti laimingi. Domėjimasis tuo, kas svarbu jūsų partneriui, įeina į sveikų ir laimingų santykių "paketą". Juk kiekvienas norime būti palaikomas ir vertinamas tose srityje, kurios mums svarbios.

Galbūt jums atrodo, kad antrosios pusės domėjimosi laukas kelia žiovulį, tačiau pabandę palaikyti vienas kitą atrasite naujų sąlyčio taškų.

Priimkite partnerį tokį, koks jis yra

„Pripažinkime, kartais vienas kitam galime būti labai kritiški. Tačiau juk visi mes norime būti priimti ir mylimi tokie, kokie esame. Todėl kai užsinorėsite vienas kitą kritikuoti, prisiminkite, kad gyvenimas nėra lengvas, o vienas kito palaikymas labai svarbus“, – sako psichoterapeutė.

Tad būkite vienas šalia kito ir nesistenkite per daug pakeisti savo partnerio.

Ištikimybė

Partnerio ištikimybė bet kokiuose santykiuose yra universalus konceptas. „Aš mačiau, kiek daug santykių išyra dėl neištikimybės, todėl galiu pasakyti, kad išties vertinama monogamiją“, – sako psichoterapeutė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius