Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tyrimas atskleidė priežastį, kodėl jūsų intymiam gyvenimui trūksta aistros

Natūralu, kad seksualinis gyvenimas kinta nuo įvairiausių gyvenimo aplinkybių: stresas, nėštumas, gimdymas, vaikai ir daugybė kitų priežasčių jį stipriai pakoreguoja. Tačiau tai nėra vienintelė priežastis. Ką turėtumėte daryti kasdien, kad intymus gyvenimas žydėtų?
Pora miegamajame
Pora miegamajame / 123RF.com nuotr.

Tyrėjai išskiria itin svarbų dalyką – miegą. Pasirodo, dėl nekokybiško miego moterys dažniau patiria seksualinę disfunkciją. Tad viskas paprasta – jeigu gerai neišsimiegate, kenčia jūsų seksualinis gyvenimas, rašoma bestlifeonline.com.

Šiaurės Amerikos menopauzės draugijos tyrime teigiama, kad moterys, kurios miegojo prastai, dvigubai dažniau pranešdavo apie tokias problemas kaip seksualinio susidomėjimo ar malonumo stoka, palyginti su tomis, kurios miegojo gerai.

Šiame tyrime pabrėžiamas ryšys tarp prasto miego ir seksualinės disfunkcijos.

„Šiame tyrime pabrėžiamas ryšys tarp prasto miego ir seksualinės disfunkcijos. Tai dvi dažniausiai pasitaikančios vidutinio amžiaus moterų problemos, kurias išsprendus pagerėtų gyvenimo kokybė“, – sakė vyresnioji tyrimo autorė, Šiaurės Amerikos menopauzės draugijos direktorė Stephanie Faubion.

Ir atvirkščiai, gera miego kokybė buvo siejama su seksualiniu aktyvumu. Tai juk neturėtų stebinti, ar ne? Jeigu pavargusiai moteriai reikės rinktis seksą ar miegą, natūralu, kad miegas bus pirmasis pasirinkimas. Tačiau, jeigu tinkamai pailsėsite, tikėtina, kad norėsite užsiimti seksu.

Be to, seksas gali padėti gerai išsimiegoti. „Dauguma moterų džiaugiasi geresniu miegu po sekso todėl, kad po orgazmo išsiskiria tokie hormonai kaip oksitocinas ir prolaktinas“, – sako miego tyrėjas Wayne'as Rossas. Šitie hormonai suteikia pasitenkinimo ir atsipalaidavimo jausmus, sumažėja hormono kortizolio, sukeliančio streso jausmą, lygis, tad kyla noras miegoti.

O miego trūkumas gali sumažinti hormonų, atsakingų už aistrą, kiekį. Kaip sako specialistai, miegas yra būtinas hormonų išsiskyrimui ir reguliavimui. „Įskaitant ir tokius hormonus, kurie atsakingi už lytinę funkciją ir libido. Sumažėjęs lytinių hormonų kiekis ir padidėjęs streso hormonų kiekis gali drastiškai paveikti lytinį potraukį“, – sako neuromokslininkė ir miego specialistė Chelsie Rohrscheib.

Ji aiškina, kad seksualinis potraukis yra reguliuojamas autonominės nervų sistemos, o kokybiškas miegas yra būtinas, kad ji veiktų tinkamai. „Kai miego kokybė prastėja, ne tik mūsų nervų sistema neveikia, kaip turėtų, bet ir padidėja streso lygis, dėl kurio nervų sistema pradeda dirbti išgyvenimo režimu. Kai mes esame tame išgyvenimo režime, seksualinis potraukis ir susijaudinimas nustumiami į šalį“, – teigė mokslininkė.

Mokslas įrodė, kad miegodami mažiau nei septynias valandas kenkiame savo smegenims ir kūnui.

Ką galite padaryti, kad jūsų miego kokybė, o tuo pačiu ir seksualinis gyvenimas, pagerėtų? Ch.Rohrscheib sako, kad reikia laikytis griežto miego režimo kiekvieną naktį, net ir savaitgaliais. Taip pat patariama susikurti rutiną prieš miegą, kuri padėtų atsipalaiduoti: tai gali būti skaitymas, muzikos klausymasis, meditacija ar išsimaudymas vonioje.

Venkite bet kokių ekranų prieš miegą ir nustokite vartoti kofeiną likus šešioms valandoms iki miego. Kiekvieną naktį skirkite miegui 7–9 valandas. „Mokslas įrodė, kad miegodami mažiau nei septynias valandas kenkiame savo smegenims ir kūnui“, – sakė Chelsie Rohrscheib.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius