Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 11 02

„Vis bandau, vis neišeina“: ką bevaliams turi pasakyti psichoterapeutė?

Ko gero dažnas esame susidūrę su situacijomis, kai pasijuntame bejėgiais patys prieš save. Sugalvojame save apriboti, pavyzdžiui, nebepirkti naujų rūbų, nes jie ir taip jau nebetelpa spintoje arba nustoti smaguriauti, nes nebepatinka skaičiai ant svarstyklių. Ir ką? Kurį laiką stengiamės, ribojame save. Lyg ir gaunasi, tačiau po kelių dienų, nepastebimai vėl grįžtame prie savo įprasto elgesio, nusiperkame tą šokoladuką ir vieną dieną pastebime, kad neseniai pirkti marškiniai nebeužsisega.
Valgymas
Valgymas / Shutterstock nuotr.

Mokslininkai , išskirdami asmenines savybes, lemiančias sėkmingą gyvenimą, pažymi du pagrindinius bruožus – mąstymo gebėjimus ir savitvardą. Kol kas dar niekas neišrado būdo, kaip visam laikui pagerinti mąstymo gebėjimus, tačiau valiai ir savitvardai sustiprinti metodų jau yra, tyrimai atliekami ir toliau.

Valia yra žmogaus gebėjimas konkrečioje situacijoje sąmoningai pasirinkti tam tikrą priimtiną elgesio variantą. Todėl visiškai nesvarbu, ar norite mesti rūkyti, ar susikurti sėkmingai veikiantį verslą, ar išmokti naują užsienio kalbą, ar numesti svorio, visur reikalinga valia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius