-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyrišką potenciją gali sustiprinti ir... įjungta šviesa

Erekcijos disfunckijos problema yra sprendžiama įvairiais būdais, tačiau sveikai maitindamiesi ir skirdami laiko savo sveikatai jūs galite užkirsti kelią potencijos sumažėjimui. Ką reikėtų žinoti?
Pora
Pora / Vida Press nuotr.

Kardio treniruotės

Duokite savo kūnui darbo. Natūralu, kad reikia kuo daugiau judėti, todėl kad erekcijai itin svarbi sveika širdies ir kraujagyslių sistema. Tad kardio krūviai yra puikus būdas išlaikyti norimą potenciją. Kardiotreniruotės gali būti labai įvairios – bėgimas, vaikščiojimas, dviračio mynimas, plaukimas, slidinėjimas ir panašiai. Belieka atrasti tai, kas jums labiausiai patinka. Ir prisiminkite, kad tai, kas gerai širdžiai, yra gerai ir potencijai.

Sumažinkite streso lygį

Stresas yra vienas iš didžiausių erekcijos žudikų. Dėl jo sutrinka širdies ritmas, padidėja kraujo spaudimas, blogėja nuotaika ir toks psichofiziologinis poveikis visiškai numuša seksualinį geismą ir darbingumą.

Ką daryti? Ieškokite būdų, kurie padės sumažinti psichologinį spaudimą. Galite pasitelkti jogą, psichoterapiją, meditaciją arba kaip tik – itin intensyvų sportą, tarkime, boksą.

Atsikratykite žalingų įpročių

Erekcijai kenkia rūkymas ir alkoholio vartojimas, kadangi dėl šių žalingų įpročių kenčia ir širdies bei kraujagyslių sistema. Todėl galvodami apie savo savijautą, sveikatą ir intymius santykius, žalingų įpročių sferoje turite priimti tam tikrus sprendimus ir apriboti ar dar geriau nutraukti vartojimą.

Valgykite česnakus, aitriąją papriką ir bananus

Kai kurie vaisiai ir daržovės itin teigiamai veikia potenciją, kadangi kaip ir kardiopratimai pagerina kraujotaką. Ką rekomenduojama valgyti? Pasak HealthLine, dažniau reikėtų skanauti:

  • Svogūnus ir česnakus, nes jie greitina kraujotaką;
  • Bananus, nes juose gausu kalio, naudingo širdžiai, reguliuojančio kraujo spaudimą ir teigiamai veikiančio libido.
  • Aitriąsias paprikas, nes jos padeda pagerinti kraujotaką ir susidoroti su hipertonija.

Produktai, kuriuose gausu omega-3 riebiųjų rūgščių ir B grupės vitaminų

Lašiša, avokadai, tunas, alyvuogių aliejus – visuose šiuose produktuose aptiksime omega-3 riebalų rūgščių, kurios gerina kraujotaką. O štai vitaminas B1 pagerina nervinius signalus iš smegenų į įvairias kūno dalis, – jo gausu kiaulienoje, pupelėse, žemės riešutuose.

Valgykite ir kiaušinius, kadangi juose yra B grupės vitaminų ir jie padeda subalansuoti hormonų veiklą, sumažinti neigiamą streso poveikį, pagerinti erekciją.

Gerkite kavą

Kaip teigia mokslininkai iš Teksaso universiteto, vyrai, geriantys kavą 2-3 kartus per dieną dėl erekcijos disfunkcijos skundėsi rečiau nei palyginti tie vyrai, kurie kofeino nevartojo.

Tikinama, kad kava veikia panašiai kaip garsiosios žydrosios tabletės – išplečia kraujagysles ir pagreitina kraujo pritekėjimą.

Įjunkite šviesą

Sutemus ir prieblandoje mūsų organizmas pradeda išskirti hormoną melatoniną, kuris padeda mums užmigti, tačiau tuo pačiu prislopina ir vyrišką libido. Tad mažiau melatonino – didesnis geismas ir geresnė erekcija. Todėl nevenkite sekso ryte arba vakare uždekite šviesą, žvakių, kad galėtumėte mėgautis ir partnerės kūnu.

Shutterstock nuotr./Pora miegamajame.
Shutterstock nuotr./Pora miegamajame.

Sulieknėkite

Papildomas svoris apkrauna širdies bei kraujagyslių sistemą, o tai veikia ir lytines funkcijas. Todėl stenkitės maitintis sveikai, daugiau judėti ir palaikyti fizinę formą, kad nenukentėtų nei jūsų fizinė sveikata, nei potencija

Darykite Kėgelio pratimus

Kėgelio pratimus gali atlikti ir vyrai, o jų nauda ta, kad pratimus darydami reguliariai, džiaugsitės geresne erekcija, intensyvesniais orgazmais, įveiksite priešlaikinę ejakuliaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius