Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Karantinas keičia moksleivių pirkinių krepšelį: specialistai pataria, kaip pasiruošti rugsėjui

Vasara eina į pabaigą, į pabaigą ir moksleivių katino dienos. Netrukus vėl skambės į pamokas kviečiantis skambutis, tačiau kol kas neaišku, ar prognozuojama nauja COVID-19 banga neprivers vėl visų užsidaryti namuose. Karantino iššūkiai pakoregavo ir pasiruošimą naujiems mokslo metams – apie tai, kaip planuoti pirkinius ir kokius daiktus įrašyti krepšelio prioritetų sąrašo viršuje, pasakoja specialistai.
Kuprinė
Kuprinė / 123RF.com nuotr.

Pradėti reiktų nuo sąrašo

Pasak prekybos slėnio „Nordika“ marketingo projektų vadovės Indrės Makauskaitės, pasiruošimas naujiems mokslo metams pirmiausia turėtų prasidėti nuo sąrašo, kuris padėtų įsivertinti, kokie daiktai moksleiviui išties būtini, o kurių galbūt visai nereikia. Tėvai esą neretai pirkinius linkę atidėti paskutinei dienai, o tuomet ima pirkti impulsyviai – taip išleidžiamos nemenkos sumos tam, kas nėra svarbiausia, perkama vadovaujantis emocija.

Todėl planuojant apsipirkimo krepšelį geriausia iš anksto susidaryti sąrašą: gal kuprinė, įvairios kanceliarinės prekės dar sėkmingai gali tarnauti naują sezoną, o verčiau investuoti į didesnius pirkinius?

123RF.com nuotr./Į mokyklą
123RF.com nuotr./Į mokyklą

Didžiausias dėmesys – patogiam stalui ir kėdei

„Vieni aktualiausių pirkinių, kurie turėtų būti įtraukti į būtiniausių prekių sąrašą – rašomasis stalas ir kėdė. Dažnai apie tai pamirštama, nepagalvojama, kad moksleivio darbo vietos patogumas daug svarbesnis nei naujos kanceliarinės prekės, tai turėtų būti prioritetas“, – 15min tikino I.Makauskaitė.

Jos teigimu, apie ergonomiškos, vaikui pritaikytos mokymosi erdvės svarbą iš naujo priminė dar pavasarį namuose įkalinusi pandemija – kai mokytis teko sėdint ne mokyklos klasės suole, o įsisukus mėgstamame fotelyje, teko iš naujo pagalvoti apie darbo vietos patogumą. Todėl artėjant naujiems mokslo metams vertėtų iš anksto apgalvoti ir pasiruošti situacijai, jei pamokos ir toliau vyktų namuose.

„Mokiniui skirtas stalas, kėdė turėtų būti pritaikyti pagal vaiko ūgį. Galimybių pasirinkti patinkantį variantą dabar yra daug – „Nordikoje“ tėvai rast ir ekonomišką sprendimą, ir tokį, kuris galbūt kainuos daugiau, tačiau bus puiki, ilgai tarnaujanti investicija ateičiai“, – kalbėjo pašnekovė.

I.Makauskaitė patarė kreiptis į savo sritį išmanančius specialistus, jei kyla klausimų – konsultuotis su apmokytais pardavėjais, galinčiai patarti, kas kiekvienam vaikui tinka geriausiai.

123RF.com nuotr./Nuotolinis mokymas
123RF.com nuotr./Nuotolinis mokymas

Už naujus pieštukus svarbesnė kompiuterinė įranga

Pasak jos, ruošiantis Rugsėjo 1-ajai reikėtų iš naujo įvertinti namuose turimą kompiuterinę įrangą: ar turimas kompiuteris tinkamas darbui, ar veikia ausinės, vaizdo kamera, garso kolonėlės – mokantis nuotoliniu būdu svarbu turėti kokybišką įrangą, įvairius priedus.

Dar vienas svarbus akcentas – darbo stalo apšvietimas. Ar stalas, prie kurio mokysis vaikas gerai apšviestas, ar užtenka dienos šviesos, ar reikia naujos, akių nevarginančios stalinės lempos?

„Tėvams siūlyčiau iš naujo apgalvoti ir paties kambario išplanavimą. Jei vaikui tektų daugiau nei anksčiau laiko praleisti prie rašomojo stalo, reiktų apsvarstyti, ar darbo stalas stovi tinkamoje vietoje, ar lova, kurioje vaikas miega – patogi, pasirūpinti ne tik mokymosi, bet ir poilsio erdve“, – kalbėjo I.Makauskaitė.

123RF.com nuotr./Mokykloje
123RF.com nuotr./Mokykloje

Gerai savijautai – vitaminai

Ji taip pat patarė nepamiršti į pirkinių sąrašą įtraukti įvairių vitaminų imunitetui stiprinti, papildų, padedančių stiprinti sveikatą ir ypač akis – jas apsaugoti padės specialią apsaugą nuo ekranų skleidžiamos šviesos turintys akiniai.

Pašnekovė rekomenduoja į pirkinių sąrašą įtraukti ir stilingą gertuvę vandeniui – ji pravers ir mokykloje, ir keliaujant, ir mokantis namuose – esą kai šalia ant stalo visuomet stovi gertuvė, formuojasi įprotis gurkšnoti vandenį, kurio daugelis išgeria per mažai.

Nereiktų pamiršti ir sportinės aprangos, inventoriaus. Nauji drabužiai, įvairi, su mėgstama sporto šaka susijusi atributika taps papildoma motyvacija daugiau judėti, nesvarbu, ar mokyklos sporto salėje, ar stadione, ar namų kieme su draugais.

Kokybė keičia kiekybę

„Tėvai šiemet prieš Rugsėjo 1-ąją pasimetę: nežino, kaip elgtis, ką pirkti, ruošiasi visiems įmanomiems variantams. Žinoma, reikia būti pasiruošus, tačiau niekas nenori išlaidauti, todėl siūlytume įvertinti, ko tikrai reikia, nepalikti pirkinių paskutinę minutę, investuoti į brangesnius pirkinius, kurie tarnaus ilgiau, atsinaujinti teks rečiau, o taip dar pavyks prisidėti ir prie gamtos saugojimo“, – sakė I.Makauskaitė.

Tokiam apsipirkimui rugpjūtis – tinkamiausias laikas: ne tik dėl to, kad ruošiantis iš anksto pavyks apsipirkti be skubos, tačiau visi šį mėnesį perkantys „Nordikoje“ už 25 eurus ir daugiau dalyvauja žaidime – rugsėjo 1 dieną paaiškės net 100 laimingųjų, kuriems bus išdalinta 100 vertingų, kiekvieną moksleivį pradžiuginsiančių prizų.

„Elektronika, kompiuterinė technika, baldai ir kambario įrengimas, apranga, sportinis inventorius, sveikatos, kanceliarinės prekės – viską po vienu stogu galima rasti prekybos slėnyje „Nordika“. O tėvams svarbu atsiminti, kad verta vaikui prekes leisti išsirinkti patiems – galbūt pateikti keletą variantų, tačiau leisti jam pačiam priimti galutinį sprendimą. Tokiu atveju vaikas bus labiau patenkintas, motyvuotas, maloniau daiktą naudos, prižiūrės, o ir mokslo metai taps smagesni“, – patarė I.Makauskaitė.

Prekybos slėnis „Nordika“ padės pasiruošti naujiems mokslo metams
Prekybos slėnis „Nordika“ padės pasiruošti naujiems mokslo metams

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius