-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokytojas Mindaugas Nefas: ruošdamiesi mokyklai tėvai irgi turi atlikti „namų darbus“

Iki mokslo metų pradžios likus mažiau nei mėnesiui tėvai skuba apsipirkinėti ir ruoštis mokyklai. Mokyklinėms prekėms tėvai dažnai išleidžia daugiau nei norėtųsi, nes patys neatlieka „namų darbų“ – iš anksto nesusiplanuoja pirkinių krepšelio. Iš pedagogų giminės kilęs istorijos mokytojas Mindaugas Nefas dalinasi savo įžvalgomis ir patarimais, kurie padės išvengti nereikalingų išlaidų.
Mindaugas Nefas
Mindaugas Nefas / Partnerio nuotr.

„Mes siekiame užtikrinti lengvą pasiruošimą mokyklai be streso. Augindami atžalas tėvai ir taip kasdien susiduria su įvairiais sunkumais. Norime jiems palengvinti dalią ir leisti ramiai, be rūpesčių, didelių išlaidų pasiruošti mokyklai: kadangi prekių lentynose mokyklinės prekės atsiranda jau rugpjūčio pradžioje, tėvai turi pakankamai laiko apgalvoti ir tinkamai susiplanuoti pirkinius. Šiais metais atrinkome daugiau nei 200 reikalingiausių prekių asortimentą ypač geromis kainomis. Nors pirmosios prekės pasiekė parduotuves rugpjūčio 3 d., tačiau asortimentas pasipildys naujais pasiūlymais iki rugpjūčio pabaigos. Štai šią savaitę pasiūlysime prekių, kurios pravers biurui namuose – „United office“ prekių ženklo uždedamą dokumentų naikiklį, magnetinę rašomąją lentą bei kitų“, – pasakoja Vytenis Čubrinskas, „Lidl Lietuva“ ne maisto prekių pardavimų skatinimo skyriaus vadovas.

Planuokite pirkinius iš anksto

Mokytojas Mindaugas Nefas kasmet konsultuoja skirtingų mokinių tėvus, tad puikiai atpažįsta pasikartojančias jų daromas klaidas ruošiantis mokyklai.

„Dažnai tėvai nori visas mokyklines prekes nusipirkti vienu kartu. Mokyklinių prekių pasirinkimas yra išties didelis, todėl sunku tinkamai susidėlioti prioritetus. Mano nuomone, visgi efektyviausia yra prekes pirkti dalimis, iš anksto planuojant pirkinius – tinkamai suplanavę neįsigysite nereikalingų prekių. Pavyzdžiui, „Lidl“ parduotuvėse mokyklinės prekės keičiasi kiekvieną savaitę, tad sistemingai planuojant įsigysite visas reikalingas prekes. O tam, kad apsipirkimas būtų dar paprastesnis galite sąrašą pildyti konkrečiomis prekėmis pagal „Lidl“ katalogą, taip atėję į parduotuvę sutaupysite laiko ir įsigysite tik tai, ko reikia“, – paaiškina M. Nefas.

Pagalbos kreipkitės į mokytoją

Pašnekovas teigia, kad dažnai tėvai nežino, kaip tinkamai paruošti vaikus mokyklai, susiplanuoti reikalingų prekių krepšelį, todėl įsigyja nereikalingų prekių: „Dažnai matau baimę ir nežinią tėvų akyse. Puikiai suprantu tėvų rūpestį, bet visada sakau, kad pasirengimo mokyklai procesas neturi būti našta, svarbiausia – iš anksto planuoti poreikius ir pirkinius.”

„Jeigu vaiką į mokyklą ruošiate pirmą kartą, nebijokite patarimo klausti vaiko mokytojo, kuris padės susidaryti būtiniausių mokyklinių prekių sąrašą – tai sumažins riziką įsigyti nereikalingas prekes. Jeigu neturite galimybės kreiptis į mokytoją, galite pasinaudoti „Lidl“ kataloge pateikta pirkinių rekomendacija, kurią išsikirpę galėsite pasižymėti prekes, kurias jau turite ar dar tik planuojate įsigyti“, – pataria mokytojas.

Stenkitės neapkrauti stalų nereikalingomis prekėmis

M. Nefas juokauja, kad kalendorinius metus jis pradeda du kartus per metus: sausio 1 d. ir rugsėjo 1 d. Mokytojas pasakoja, kad jau turi nusistovėjusią pasiruošimo rutiną: „Pradedu nuo jau turimų priemonių peržiūros – stengiuosi išvengti nereikalingų pirkinių įsigijimo. Kadangi nemėgstu netvarkos ant savo darbinio stalo, stengiuosi neapkrauti jo pašaliniais daiktais. Ant mano darbo stalo rasite tik pačias būtiniausias darbo priemones: popieriaus lapą, spalvotus lapelius užrašams ir pastaboms, skirtukus ir įvairių spalvų rašiklius (ne tik raudonus), kuriuos naudoju mokinių darbų taisymui, pastabų užrašymui.“

Svarbu pasirūpinti ir vaiko darbo erdve

Ruošiantis mokyklai svarbu pasirūpinti ne tik kanceliarinėmis prekėmis, bet ir tinkama darbo erdve namuose, kur vaikas galėtų susikaupti, ramiai atlikti namų darbus, mokytis.

„Tinkama darbo erdvė padeda užtikrinti discipliną, atskirti darbo ir pramogų erdves namuose. Suprantama, kad ne kiekviena šeima gali sau leisti turėti atskirą kambarį vaikui – užtenka darbo stalo, kur mokinys galėtų pasikabinti savo pamokų tvarkaraštį, tvarkingai susidėti sąsiuvinius, užrašus, vadovėlius. Tėvai turėtų pasikalbėti su vaiku ir paaiškinti, kad tai yra darbo, o ne pramogų vieta, kurioje reikia palaikyti tvarką, neapkraunant stalo nereikalingais daiktais, kurie blaško dėmesį“, – pasakoja pedagogas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius