Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Muzika, teatras, tapybos ir pasakų pasaulių magija: kūrybiškiausi „Ogmios miesto“ būreliai laukia jaunųjų meno talentų

Paslapčių kupinas magiškų fėjų pasaulis, teatrinės patirtys su profesionaliais aktoriais, dainų įrašų albumai ir dalyvavimas garsiausiuose televizijos projektuose ar perspektyva užaugti žymiausiais meno kūrėjais. Tokias unikalias neformaliojo ugdymo galimybes vaikams nuo rugsėjo siūlo „Ogmios miestas“.
Džimba
Džimba / Organizatorių nuotr.

Čia po vienu stogu įsikūrė net 25 išskirtiniai būreliai, naująjį papomokinės veiklos sezoną kviečiantys pasitikti ugdant mažųjų sporto, intelektinius, šokio ir menų bei kūrybiškumo talentus. O išsirinkti vietą jaunųjų kūrėjų gabumų lavinimui padės „Ogmios mieste“ vaikų laukiančių meno, teatro, muzikos ir pasakų studijų vadovai.

Unikalios patirtys ir garsiausi vardai

Menas ugdo ne tik vaikų kūrybinius talentus. Pažindami jį, vaikai mokosi ir kritinio mąstymo, empatijos, ugdo emocinį intelektą, supranta, koks skirtingas, ypatingas bei nuostabus yra mus supantis pasaulis.

O puiki vieta tuo įsitikinti – „Ogmios mieste“ įsikūrusi DALI akademija. Čia laukiami vaikai, norintys išmokti skaičiuoti žaibišku greičiu, taip pat susipažinti su pasaulinio garso tapytojų vardais, jų nutapytais šedevrais bei sukurti savuosius.

Organizatorių nuotr. /Dali akademija
Organizatorių nuotr. /Dali akademija

DALI akademija mažuosius kviečia į mentalinės aritmetikos bei dailės ir tapybos būrelius. Joje vaikai ne tik smagiai praleis laiką jaukioje ir draugiškoje aplinkoje, bet ir ugdys savo intelektinius bei kūrybinius talentus.

„DALI akademija siūlo daug įvairios veiklos. Organizuojame mentalinės aritmetikos, dailės ir tapybos, keramikos, akademinio piešimo būrelius vaikams bei paaugliams. Juos supažindiname su japoniška skaičiavimo metodika, ugdančią fotografinę atmintį, kūrybiškumą bei dėmesio koncentraciją. Mokome lavinti vaizduotę, spalvų pojūtį, emocinį intelektą, smulkiąją motoriką. Mūsų akademiją lankančių vaikų tėvai sako – mažieji, grįžę namo, jau ima nekantrauti, kada vėl prasidės užsiėmimai. O tai – labai įkvepia“, – šypsosi viena iš DALI akademijos įkūrėjų Aneta Jaurienė.

„Ogmios mieste“ įsikūrusi ir viena garsiausių šalyje – vaikų bei jaunimo muzikinio ir kūrybinio ugdymo studija „Džimba“. Ji, vadovaujama tikrų Lietuvos muzikos pasaulio žvaigždžių – kompozitorių Agnės ir Andriaus Borisevičių – šiemet skaičiuoja jau dvidešimtus veiklos metus.

Čia mažieji įrašinėja daineles profesionalioje garso įrašų studijoje, dalyvauja įvairiuose koncertuose ir projektuose. Todėl „Džimbos vaikus“ pažįsta kone visa Lietuva.

„Mūsų tikslas – įkvėpti mažuosius talentus kūrybiškumo bei noro siekti net ir didžiausių savo svajonių.

„Mūsų tikslas – įkvėpti mažuosius talentus kūrybiškumo bei noro siekti net ir didžiausių savo svajonių. Kartu su patyrusia bei šilta komanda mokome vaikus dainavimo, šokio, baleto bei sceninio judesio. Savo edukacinę patirtį puoselėjame jau daugybę metų ir esame išleidę 6 kompaktines plokšteles. Mūsų „Youtube“ kanalas turi beveik 60 000 prenumeratorių ir virš 43 milijonų peržiūrų – tuo labai džiaugiamės. Studijos auklėtiniai taip pat dalyvavo ir iki šiol pasirodo įvairiuose bei žinomuose televiziniuose projektuose: „Chorų karai“, „Žvaigždžių duetai“, Lietuvos garbė“, „Išsipildymo akcija“ ir daugelyje kitų“, – sako Agnė Kmieliauskaitė-Borisevičienė.

Vaikų laukia aktoriai ir fėjos

„Ogmios mieste“ įsikūręs ir mažiesiems jau puikiai pažįstamas, tikras jų bičiulis – teatras vaikams „Pradžia“. Tai – kultūros erdvė patiems mažiausiems žiūrovams ir juos lydintiems suaugusiems.

Teatre kuriantys profesionalūs aktoriai, muzikantai ir šokėjai vaikų pasaulį turtina naujomis, spalvingomis patirtimis. Čia kiekvieną savaitgalį vyksta spektakliai ir gyvos muzikos koncertai mažiesiems, o darbo dienomis – užsiėmimai kūdikiams, mamų šokiai su kūdikiais nešyklėse, teatro būreliai pradinukams, paaugliams ir suaugusiems.

Organizatorių nuotr. /Teatras 'Pradžia'
Organizatorių nuotr. /Teatras 'Pradžia'

„Mūsų misija – teikti kokybiškas kultūros paslaugas šeimai. Todėl šis teatras jau nuo pirmųjų gyvenimo metų ugdo vaizduotę, kūrybiškumą, emocinį intelektą, kalbos ir kitus įgūdžius, būtinus sėkmingai vaikų raidai. Kiekvienas spektaklis – spalvingas ir vaizdingas naujas pasaulis, atviras tyrinėjimui: nuo aktorių ryšio su publika, įtraukiančių istorijų iki scenografijos ar kostiumų. Visa tai skatina mažųjų žiūrovų smalsumą bei vaizduotę. Teatro pasirodymai taip pat gerina kalbinių įgūdžių vystymąsi. Tam itin naudingas susidūrimas su spektakliams būdingu įvairiu ir turtingu žodynu, aiškiu pasakojimu bei įsimintinomis dainelėmis. Savo ruožtu interaktyvūs spektaklių elementai ir gyvas kontaktas su aktoriais leidžia ugdyti socialinius įgūdžius. Čia visi drauge mokomės dalintis erdve, įsitraukti į žaidimus bei kitas bendras veiklas, pažinti jų taisykles ir išmokti pastarąsias sekti. O visų svarbiausia, tai kokybiškas šeimos laikas kartu“, – pasakoja teatro vadovė Aušra Paukštytė.

Tuo metu vaikų, norinčių leistis į magišką burtų ir pasakų pasaulį, „Ogmios mieste“ laukia „Fėjų slėnis“. Jis sukurtas pagal knygų mažiesiems autorės, lėlininkės Editos Lei knygas. Todėl vaikai, apsilankę „Fėjų slėnyje“, galės pamatyti viską, apie ką ir pasakoja šios nuostabios pasakos.

Organizatorių nuotr. /Fėjų slėnis
Organizatorių nuotr. /Fėjų slėnis

„Keliaudami miško labirintu, mažieji pamato savo nameliuose ir kiemuose bruzdančias fėjas, puotaujančius gnomus, urvuose besislepiančius drakonus. Tai – išties įdomūs, magiški bei mažuosius užburiantys vaizduotės labirintai. Kviečiame vaikus juos aplankyti ir „Fėjų slėnio“ erdvėse švęsti savo gimtadienius, dalyvauti čia rengiamose kūrybinėse dirbtuvėse, edukaciniuose ir kultūriniuose renginiuose bei projektuose. Mūsų istorijos visus nukels į fantastiškus pasaulius, kuriuose jau laukia nepaprasti herojai ir galimybė patirti pasaką realybėje“, – atvykti kviečia „Pasakų pasaulio“ vadovė, ambasadorė ir puoselėtoja Aurelija Čižauskaitė-Butkaliuk.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius