Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Spermos aukoti nebegalės – daugiau kaip 550 vaikų tėvas sulaukė teismo verdikto

Olandijoje gyvenantis Johnatanas ne tik kad užlipo, bet ir smarkiai peržengė Olandijoje nustatytas spermos donorystės ribas, kuriose pabrėžiama, kad vienam donorui leidžiama turėti ne daugiau kaip 25 vaikus su ne daugiau kaip 12 motinų.
Naujagimis
Naujagimis / 123RF.com nuotr.

Kaip praneša „SkyNews“, mažiausiai 550 vaikų tėvui uždrausta būti spermos donoru, kadangi jis sąmoningai melavo būsimiems tėvams. Hagos apygardos teismo išplatintame pranešime teigiama, kad vyras teikė savo spermą kelioms vaisingumo klinikoms Olandijoje, įstaigai Danijoje bei klientams, kuriuos rado interneto forumuose bei skelbimuose.

Johnathano advokatas teigė, kad jo klientas šitaip siekė padėti žmonėms, kuriems nepavyksta susilaukti vaikų. Civilę bylą nagrinėjęs teisėjo tai neįtikino – anot jo, vyras „sąmoningai melavo, siekdamas tėvus įtikinti, kad jį paimtų donoru“.

Teismas taip pat pridūrė, kad vaikų tėvai susiduria su faktu, jog jų vaikai „yra didžiulio giminystės tinklo dalis, su šimtais pusbrolių ir pusseserių, kurių jie nepasirinko ir tai gali turėti neigiamų psichosocialinių pasekmių vaikams, todėl vertėtų šio tinklo nebeplėsti“.

Teismas nusprendė, kad „donoro vaikų ir jų tėvų interesai nusveria donoro interesą toliau dovanoti spermą naujiems būsimiems tėvams“.

Draudimo prašė vaiko, pradėto su donoro sperma, motina ir kitiems tėvams atstovaujantis fondas.

Jei donoras pažeis draudimą, jam gresia 100 tūkst. eurų bauda už kiekvieną atvejį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius