-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sugadintos atostogos: 5 dažniausios vaikų traumų priežastys

Džiaugsmas sulaukus išsvajotos vasaros dažnai pasibaigia gydytojo kabinete – atostogų metu nelaimingų atsitikimų skaičius išauga trečdaliu. 80 proc. jų nutinka vaikams.
Berniukas važiuoja dviračiu
Berniukas važiuoja dviračiu / 123rf.com nuotr.

Dažniausiai pasitaikančių traumų sąraše – patempimai, raiščių plyšimai, pirštų, dilbio kaulų lūžiai ir įvairūs minkštųjų audinių sužalojimai, pareikalaujantys vienos ar net keleto siūlių.

„Vasaros atostogas ir vaikai, ir suaugusieji leidžia aktyviai: žaidžia įvairius lauko žaidimus, bėgioja, važinėja dviračiais ar riedučiais. Vis dėlto mažieji kur kas dažniau neteisingai apskaičiuoja savo galimybes ir susižeidžia. Vasarą, palyginti su kitais metų laikais, jų patiriamų traumų, skaičius išauga beveik dvigubai“, – sako Mindaugas Balinskas, „Compensa Vienna Insurance Group“ žalų departamento vadovas.

Kaip rodo draudimo bendrovės sukaupta statistika, vaikai traumas dažniausiai patiria dėl penkių priežasčių – nukritę nuo kopėčių ar laiptų žaidimų metu (20 proc.), aktyviai sportuodami lauke, įskaitant pasivažinėjimus dviračiais ar riedučiais (12 proc.), paslydę ant žolės ar šlapios dangos (10 proc.), kryptelėję ar nikstelėję koją eidami ar bėgdami (10 proc.) ir užkliuvę lipdami laiptais (6 proc.).

„Vietoje nenusėdinčius vaikus apsaugoti nuo traumų gali būti sudėtinga. Tačiau važinėjant dviračiu ar riedučiais užkirsti kelią rimtiems sužeidimams padeda įvairios apsaugos priemonės: šalmai, kelių, alkūnių, delnų apsaugos. Jos – pakankamai nebrangios, tačiau gali būti labai efektyvios siekiant išvengti rimtų sužalojimų, galinčių sugriauti planus ir taip sugadinti vasaros atostogas“, – sako M.Balinskas.

Pasak jo, tėvai arba vasaros stovyklų vadovai, norėdami apsaugoti vaikus nuo nelaimingų atsitikimų, renkasi juos drausti ir tik buvimo stovykloje laikui arba vasaros atostogoms. Dažniausiai jų pasirenkama draudimo suma siekia 6 tūkst. eurų, o vidutinė išmoka traumų atveju svyruoja nuo 100 iki 200 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius