Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tėvai, norėdami būti kartu su sergančiu vaiku ligoninėje, susimoka ir už nakvynę, ir už maistą

Medikai atkreipia dėmesį, kad ligoninėse ne visada sudaromos tinkamos sąlygos tėvams būti kartu su gydomais vaikais. Profesorius Rimantas Kėvalas sako, kad dėl menko finansavimo vyresnių vaikų tėvai, jeigu diagnozė nėra sunki, patys turi susimokėti už maistą ir nakvynę ligoninėje.
Gydymo įstaigos
Mama su vaiku ligoninėje / A.Primost/15min nuotr.
Temos: 2 Vaikai Tėvai

„Tėvai, artimieji yra labai svarbūs faktoriai gydymo ir gijimo procese, ir negali būti net kalbų, kad jie neturėtų sąlygų visą laiką būti kartu ligoninėje. Deja, ypač nedidelių ligoninių vaikų stacionarai tiesiog neturi tam finansų, nes pagal šiuo metu galiojančius teisės aktus, tik iki 3 metų vaikus slaugantys tėvai galėtų būti stacionare.

Yra labai įvairių išlygų, [kada tėvai gali likti stacionare]: jeigu vaikas turi negalią, jei serga sunkia, nekontroliuojama liga. Bet aš kalbu apie masę kitų pacientų, kurie turi užsimokėti už visas paslaugas“, – problemą apibrėžia Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Vaikų ligų klinikos vadovas R.Kėvalas.

Gavus pranešimų apie vaikų teisių pažeidimus šalies gydymo įstaigose, Seime surengta diskusija, kur siekiama nustatyti problemas ir rasti sprendimo būdus mažųjų pacientų priežiūrai pagerinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius