Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tyrimas atskleidė, kokios dovanos mamas džiugina labiausiai

Artėjant mamos dienai daugelis suklustame sukdami galvą, ką tokia proga padovanoti, kaip parodyti mamai savo rūpestį ir meilę. Kaip ir kasmet – gėlės? Nors jos – vis dar populiariausias pasirinkimas, daugumai mamų geriausia dovana – paprastas kokybiškas laikas su vaikais. Tai ir kitas mamų sveikinimo tendencijas parodė noriunoriunoriu.lt inicijuotas tyrimas.
Mama su dukra
Mama su dukra / „Fotolia“ nuotr.

Daugiau nei 10 tūkst. lietuvių, taip pat tūkstančiai latvių ir estų tyrimo metu atskleidė, ką dovanoja savo mamoms, kiek pinigų tam skiria, kokias dovanas labiausiai vertina pačios mamos, teigiama pranešime žiniasklaidai. Kas, jei ne jos, gali geriausiai įvardyti, kokio vaikų dėmesio labiausiai trūksta ir padėti maloniai nustebinti savo brangiausią žmogų?

Lietuviai dovanai skiria didžiausią biudžetą

Motinos dieną ypatinga švente laiko ne tik pačios mamos, bet ir vaikai, ir ši tendencija vyrauja visose Baltijos šalyse. Kaip bebūtų, lietuviai šiek tiek lenkia kaimynus tiek sveikinimais mamoms, tiek dovanoms skiriamu biudžetu.

Lietuvoje sveikinimų Motinos dienos proga teigė sulaukančios 98,5 proc. mamų, o Latvijoje (92,4 proc.) ir Estijoje (96,7 proc.) šie skaičiai šiek tiek mažesni. Populiariausia dovanai skiriama suma visose minėtose šalyse yra iki 30 eurų, tačiau didesnes sumas visgi labiau linkę išleisti lietuviai. Nuo 31 iki 50 eurų biudžetą skiria 25,6 proc. tautiečių, kai tokią pačią sumą atitinkamai skiria 18,5 proc. latvių.

Populiariausia dovana – gėlės

Atlikta apklausa parodė, jog vis dar populiariausia mamai dovanoti gėles (87,5 proc.), tačiau jau dabar antrą vietą užima kartu praleidžiamas laikas (43,9 proc.). Rezultatai patvirtina, kad vis dažniau atsižvelgiama į šeimos vertybes, o meilę išreiškiame būdami kartu. Tiesa, tarp motinos dienos dovanų vis dar rikiuojasi tokie pasirinkimai, kaip galimybė pailsėti vienai, bilietai į renginius, dovanų čekiai, knygos, arbata, kava ir papuošalai.

Paprastas laikas kartu

Be abejonės, kiekvienai mamai svarbiausia dėmesys, o kaip jį parodysite – individualus jūsų pasirinkimas. Visgi atliktu tyrimu buvo siekiama išsiaiškinti, kas mamas džiugina labiausiai. Visame Baltijos regione rezultatai patvirtino, kad geriausia dovana mamai – kartu praleistas laikas, jį pasirinko beveik 70 proc. apklaustųjų. Na, o antroje vietoje laikosi senos geros gėlės.

Įdomu tai, kad nors trečioje vietoje mamos rinkosi galimybę pailsėti, paklaustos, mieliau tai darytų vienos ar su šeima, net 9 iš 10 moterų rinktųsi trumpą išvyką su vaikais ar visa šeima. To priežastis paprasta: daugiau nei 85 proc. mamų neužtenka kokybiškai praleidžiamo laiko su vaikais.

Svarbiausia – pokalbiai „iš širdies“

Koks laiko praleidimo būdas brangiausias mūsų mamoms? Variantų yra pakankamai daug. Žinoma, pirmą vietą užima pokalbiai „iš širdies“, kurių ilgisi daugiau nei 70 proc. apklaustųjų, tačiau taip pat neatsilieka kelionės drauge (69 proc.), dalyvavimas renginiuose kartu (44,8 proc.), maisto gaminimas ir valgymas drauge (43,2 proc.). Vaikai kokybiškai praleidžiamą laiką su šeima vertina panašiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius