Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tyrimas: kas penktas šalies gyventojas per šventes susitiko su artimaisiais, iš kurių net kas trečias – iki 30 metų amžiaus

19 proc. suaugusių, 18–74 metų amžiaus Lietuvos gyventojų per praėjusias šv. Kalėdų ir Naujų metų šventes buvo susitikę su giminėmis, draugais ar pažįstamais bei lankėsi pas juos svečiuose, nors ir griežti karantino reikalavimai to neleido. Tai atskleidė visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ sausio mėn. atliktas šalies gyventojų tyrimas, rašoma pranešime spaudai.
Kalėdų šventė
Kalėdų šventė / 123RF.com nuotr.

Tyrimo duomenimis, per praėjusių metų šventes su giminėmis, draugais ar pažįstamais dažniausiai susitikę buvo asmenys iki 30 metų – kas trečias šios amžiaus grupės atstovas turėjo kontaktą ne su to paties šeimos ūkio atstovu.

„Tyrimo rezultatai aiškiai rodo, kad didelė dalis šalies gyventojų, ypač žemos rizikos grupei priklausantis jaunimas, rado būdų apeiti gruodžio viduryje sugriežtintus karantino suvaržymus. Tai tik dar kartą parodo, kad ribojimai neveikia taip, kaip norėta, o ligos atvejų statistika neatitinka tikrosios padėties šalyje. Tolesnis masinio gyventojų antikūnų tyrimo atidėliojimas bei įvairūs pertekliniai draudimai veikti įstaigoms ir verslams tik gilins krizę bei atsilieps skaudžiomis ilgalaikėmis ekonominėmis ir socialinėmis pasekmėmis“, – teigia nepriklausomas rizikos analitikas Šarūnas Andriukaitis-Sutkus.

Tuo tarpu likę – 79 proc. respondentų nurodė, kad nebuvo susitikę su niekuo (nesilankė pas kitus ir patys nepriėmė svečių), o 2 proc. respondentų neatsakė į šį klausimą.

Užkrečiamųjų ligų stebėsenos ir kontrolės informacinės sistemos (ULSKIS) duomenimis, per paskutines 14 dienų užregistruota kiek daugiau nei 14 tūkst. koronaviruso atvejų.

Karantinas visoje šalyje įvestas dar lapkričio 7-ąją, ilgainiui dėl jo uždaryta didžioji dalis parduotuvių ir laisvalaikio praleidimo vietų, apriboti žmonių susibūrimai ir judėjimas šalies viduje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius