Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasario 16-ąją Trakuose gimusią šimtmečio mergytę tėvai pavadino Laisve

Tą ypatingą, istoriškai ir emociškai svarbią dieną, kai visa Lietuva ir pasaulis iškilmingai šventė Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo šimtmetį, Astos ir Ado Jašmontų šeimoje gimė šimtmečio mergytė Laisvė.
Šimtmečio mergytė Laisvė su mama Asta
Šimtmečio mergytė Laisvė su mama Asta / Asmeninio archyvo nuotr.

Mažoji Lietuvos valstybės pilietė į pasaulį atėjo Vytauto Didžiojo gimtinėje, Trakuose. Reikšmingą ir simbolinį vardą gavusi mergytė – pirmoji Astos (25 m.) ir Ado (25 m.) atžala. „Esame Lietuvos patriotai, mylime Tėvynę, nenorime niekur išvažiuoti ar emigruoti“, – sakė A.Jašmontas.

Mergytės tėtis Adas pasakoja, kad kūdikio gimimo diena ir buvo numatyta vasario 16 ar 17 dieną, na, o tai, kad Laisvė gimė būtent vasario 16-ąją, suteikė išties daug džiaugsmo ir pakylėjimo visai šeimai.

Asmeninio archyvo nuotr. /Šimtmečio mergytė Laisvė su mama Asta
Asmeninio archyvo nuotr. /Šimtmečio mergytė Laisvė su mama Asta

Laimingi tėveliai jau iš anksto buvo suplanavę, kad jei dukra gims vasario 16-ąją, tuomet ją pavadins Laisvės vardu, o jeigu vasario 17-ąją – Vakarės.

„Iš tiesų labai džiaugiamės, kad dukra gimė būtent šią dieną. Juokaujame, kad bus nesunku prisiminti gimtadienį, tai bus visada laisva, šventinė diena ir ją švęs bei minės visa Lietuva“, – pasakojo A.Jašmontas.

Savo dukrai tėvai linki kuo daugiau sveikatos, stipraus imuniteto, domėtis Lietuvos istorija, užaugti Lietuvoje ir būti tikra lietuvaite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius