-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žindymas viešose vietose: „už“ ar „prieš“?

Keista, kad toks natūralus procesas kaip žindymas visuomenėje vertinamas netgi labai prieštaringai. Greičiausiai tos, kuris savo mažylį maitina krūtimi, ne kartą sulaukė įsmeigtų žvilgsnių ir pasijuto nepatogiai. Tačiau kodėl?
Mama maitina kūdikį
Mama maitina kūdikį / Fotolia nuotr.

Vieni aiškina, kad žindymas – tai itin intymus procesas, skirtas ne viešai publikai; kitus atstumia pats veiksmas, kuris tarsi apnuogina stebuklingą mamos ir kūdikio ryšį; treti nepritaria žindymui viešai, prilygindami šį aktą ekshibicionizmui. Nuomonių yra įvairiausių, tačiau užmirštami patys svarbiausi istorijos dalyviai – mama ir kūdikis, kurie nusipelnė viso, kas geriausia, kurie neprivalo slėptis, tarkime, tualete, norėdami pavalgyti.

Matyt tokių ketinimų vedina ir gimė kampanija „When Nurture Calls“, skatinanti nediskriminuoti ir negėdinti maitinančių moterų. Studentai Jonathanas Wenske ir Kris Haro žindančias mamas pavaizdavo purvinuose ir nušiurusiuose tualetuose klausdami: „Ar jūs norėtumėte čia valgyti“?

Susimąstėte? Kaip visa tai atrodo, galite pažiūrėti štai ČIA. Tikinama, kad tokia viešo maitinimo krūtimi vizualizacija gali padėti į situaciją pažvelgti visai kitomis akimis...

Be to, daugelis garsių pasaulio moterų maitina viešai ir dėl to nejaučia jokio diskomforto. 

Praėjusių metų pabaigoje pasaulinio garso modelis Gisele Bundchen (33 m.) savo „Instagram“ paskyroje pasidalino išties žavia akimirka, kurią būtų galima pavadinti idealiu mamos ir profesijos suderinimu. Kol aplink dailiąją brazilę zuja grožio specialistai, į krūtį įsikniaubusi maitinosi jos mažoji dukrelė. 
 
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Gisele Bundchen
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Gisele Bundchen
 
Aktorė Angelina Jolie (38 m.) augina net 6 vaikus, iš kurių trys – jos pačios, tad žindymas šiai moteriai tikrai ne tabu. Tuo labiau, kad  2008-aisiais jos nuotrauka papuošė „W“ žurnalo viršelį, kurioje ji maitina savo ką tik gimusius dvynius Knoxą ir Vivienne. 
 
„Daily News“ nuotr./Žurnalo W viršelyje Brado fotografuota Angelina
„Daily News“ nuotr./Žurnalo W viršelyje Brado fotografuota Angelina
 
Buvęs „Victoria‘s Secret“ angelas Miranda Kerr (31 m.) atrodo išties laiminga, pasitikinti savimi ir išties graži, maitindama mažąjį Flynną 2011-aisiais. Praėjus vos kelioms valandoms po gimdymo, jos nuotrauka su įamžintu sūneliu apskriejo visą pasaulį.  
 
O.Bloomo nuotr./Miranda Kerr su kūdikiu Flynnu
O.Bloomo nuotr./Miranda Kerr su kūdikiu Flynnu

Kviečiame išreikšti nuomonę apie žindymą viešose erdvėse. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius