Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 ritualų pozityviam gyvenimui

Modernus gyvenimas gali būti kupinas iššūkių: nuolat skubame, dirbame, bėgame, rūpinamės vaikais ar esame užsiėmę įvairiais darbiniais ir buitiniais reikalais. Atrodo, laiko sau pačiam taip ir nebelieka...
Mergina
Mergina / „Fotolia“ nuotr.
Temos: 2 Psichologija Laimė

Galbūt dėl to dažnas siekia paprastų, bet itin efektyvių būdų ne tik atsipalaiduoti, bet ir nusiraminti bent trumpam pabėgant nuo chaotiškos kasdienybės.

Savo knygą „Calm“ (liet. Ramybė) išleidęs rašytojas Michaelis Actonas Smithas tikina, kad tam, jog pavyktų trumpam atsipalaiduoti ir nuraminti nervus, tereikia atlikti vos keletą paprastų dalykų ir pakeisti blogus savo įpročius.

Remdamasis įvairiais moksliniais tyrimais, žmonių patirtimi ir išminčių patarimais, M. Smithas knygoje tikina, kad norint įveikti stresą ir nerimą, pakanka kasdien sekti save ir išmokti reguliuoti savo gyvenimą.

Be įvairių patarimų ir gudrybių, knygoje pateikiama ir 10 ritualų pozityviam gyvenimui. Siūlome juos išbandyti ir jums!

1. Pakeitę slaptažodį, pakeisite ir gyvenimą! Kiek kartų per dieną kompiuterio ekrane vedate savo slaptažodį? Ar niekad nesusimąstėte, kad jį galite naudoti ir kaip savotišką terapiją ar šiuolaikinę mantrą, kad nepamirštumėte savo siekių ir svajonių? Kasdien vesdami susigalvotą slaptažodį, kuriame, tarkime, būtų užšifruotas jūsų to mėnesio sau duotas pažadas ar tikslas, kurį norite pasiekti, kiekvieną kartą save dar labiau motyvuosite.

Taip pat skaitykite: Vyro istorija: kaip naujas slaptažodis pakeitė mano gyvenimą

2. Vaizduotės meditacija. Tam, kad galėtumėte atsipalaiduoti, jums visiškai nebūtina sėdėti vidury miško. Pasitelkite savo fantaziją! Įsivaizduokite, kad sėdite lauke, apsuptas vaiskiai žalios žolės ir atsirėmęs į dailų medį storu kamienu. Įkvėpkite ir užuoskite gaivų orą. Įdėmiai įsiklausykite, ar neišgirsite čiulbančių paukščių ar netoliese čiurlenančio upelio. Įsivaizduokite, kaip siekiate paliesti medžio lapus, kaip juntate savo delnuose žalių lapų tekstūrą. Ramiai kvėpuokite ir mėgaukitės trumpu pabėgimu nuo kasdienybės.

3. Susitvarkykite miegamąjį. Miegamajame praleidžiame išties nemažai laiko. Tai vieta, kurioje galime iš širdies pailsėti ir gerai atsipalaiduoti, būtent dėl to svarbu, jog šis kambarys būtų organizuotas ir tvarkingas. Pasistenkite, kad miegamajame nebūtų nereikalingų daiktų ar darbo dokumentų, kurie tik trukdytų ir neleistų tinkamai pailsėti.

Taip pat skaitykite: 12 požymių, kad švaistote gyvenimą vėjais

4. Pamėkite žydrą spalvą. Jei ruošiatės keisti namų interjerą, apsvarstykite galimybę namus pasipuošti šviesiai mėlynais baldais ar žydrai nudažyti sienas. Ši spalva pasižymi raminančiomis savybėmis – vien žiūrint į tokio atspalvio daiktus, sumažėja kraujo spaudimas, o miegamajame tokios spalvos padės greičiau užmigti.

Shutterstock nuotr./Interjeras.
Shutterstock nuotr./Interjeras.
Fotolia nuotr./Stilingas vonios interjeras
Fotolia nuotr./Stilingas vonios interjeras

5. Šalia lovos turėkite užrašų knygutę. Kartais geriausios mintys gimsta anksti ryte arba vėlai naktį, vartantis lovoje ir bandant užmigti. Būten dėl to ant naktinio staliuko verta laikyti užrašų knygutę, kad geriausių savo minčių vėliau nepamirštumėte.

6. Negalėdami užmigti, mintimis persikelkite į gamtą. Ir ne tam, kad ten skaičiuotumėte lakstančias avis (nors nepamaišys ir tai), bet tam, kad atsipalaiduotumėte. Įsivaizduokite, kad esate lauke, o aplinkui, kur tik pažvelgsi, stūkso kalnai ar gražūs ir dideli ežerai. Oksfordo mokslininkai įrodė, kad mintys apie gamtą prieš miegą itin efektyviai padeda pasinerti į miego karalystę.

7. Susikurkite savo svajonių salą. Tikriausiai būna dienų, kai susimąstote, kaip būtų nuostabu nors trumpam pabėgti nuo visų rūpesčių ir pagyventi vienumoje kokioje negyvenamoje nuostabaus grožio saloje. Tai padaryti išties įmanoma – bent jau savo vaizduotėje.

Taip pat skaitykite: Kaip sužinoti, kada ateina metas pokyčiams?

Šioje saloje bent trumpam apsilankykite kiekvieną kartą, kai pajusite stresą ar nerimą.

Pafantazuokite ir susikurkite savo svajonių salą, kurioje galėtumėte visiškai nusiraminti ir atsipalaiduoti. Kokie augalai ten augtų, koks būtų jos kraštovaizdis? Aprašykite ją ar nusipieškite. Šioje saloje bent trumpam apsilankykite kiekvieną kartą, kai pajusite stresą ar nerimą, tiesa, būdami joje, nepamirškite jos dar labiau patobulinti.

8. Sudarykite sąrašą žmonių, kurie verčia jus jaustis laimingu. Į šį sąrašą patekti gali bet kas: tiek jūsų draugai ar giminaičiai, tiek ir asmenys, kurie patys ar jų kūryba jus įkvepia ar kelia šypseną. Kai tik pajusite stresą ar pritrūks motyvacijos, prisiminkite šiuos žmnes ir pasisemkite iš jų įkvėpimo.

9. Kas vakarą užsirašykite tris geriausius dienos įvykius. Prieš eidami miegoti apmąstykite, ką praėjusi diena jums dovanojo gero ir kiekvieną vakarą parašykite bent tris dalykus. Netrukus sukaupsite tikrą pozityvių minčių ir gerų prisiminimų arsenalą. Tai yra puikus būdas valdyti savo mintis ir išmokti savo gyvenime matyti daugiau pozityvių dalykų. O ir miegoti nueisite kiek šviesesne galva ir geresnės nuotaikos.

123rf.com nuotr./Šokoladas
123rf.com nuotr./Šokoladas

10. Pasimėgaukite šokoladu. Tik nesuvalgykite jo greitai, o iš tiesų pasimėgaukite. Atsilaužkite vieną plytelę, ją švelniai palieskite, užuoskite gardų šokolado aromatą, priglauskite jį prie lūpų ir palengva atsikąskite. Susikoncentruokite ties šokolado skoniu ir treniruokite visus savo pojūčius, taip valgymo malonumas bus dar didesnis.

Sužinokite daugiau, sekdami naujienas „Facebooke“!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius