-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

26 savaičių gimęs Hubertas svėrė vos 860 g, pats kvėpuoti pradėjo tik po 40 dienų

Šiandien Hubertui 8,5 mėnesio ir 5 mėnesiai koreguoto amžiaus. Du mėnesius iš jų jis praleido reanimacijoje, patyrė kelias operacijas, išgyveno sepsį ir daug kitų gyvybei pavojingų sutrikimų. Kūdikio mama nusprendė jo istoriją papasakoti savo kūdikio, iškovojusio teisę gyventi, lūpomis.
Hubertas
Hubertas / Asmeninio albumo nuotr.

Aš jau moku gulėti ant pilvo ir puikiai laikyti galvytę, imti ir siekti žaislų bei savo kojyčių. Po truputį atrandu naujus skonius. Nors kol kas košės man dar nelabai patinka, mama moka įtikinti suvalgyti, bent truputėlį. Noriai su visais bendrauju ir guguoju (kai uždengta tracheostoma), taip pat moku šypsotis!

Mano istorija prasidėjo liepos 13 d., po dviejų parų, praleistų ligoninėje, kur man brandino plaučiukus. Atėjau į šį pasaulį būdamas vos 26 savaičių, 860 gramų ir 33 centimetrų.

Asmeninio albumo nuotr./Hubertas
Asmeninio albumo nuotr./Hubertas

Reanimacijoje praleidau 2 mėnesius. Ten mane prižiūrėjo daug sesučių ir gydytojų. Man reikėjo labai daug pagalbos, nes buvau labai mažytis ir pažeidžiamas. Turėjau ir keletą operacijų: žarnyno (dėl nepraeinamumo), kirkšnies išvaržos, tracheostomos įdėjimo. Taip pat buvo nustatytas 2–3-io laipsnio kraujosrūvos smegenų skilveliuose, kraujo užkrėtimas – sepsis, dėl kurio kartą perpiltas kraujas, atviras širdies latakėlis (pavyko uždaryti su vaistais) ir neišnešiotų naujagimių retinopatija.

Sunkiausiai sekėsi pradėti savarankiškai kvėpuoti. 40 dienų buvau prijungtas prie dirbtinės plaučių ventiliacijos. 7 kartus bandžiau kvėpuoti pats, tačiau nepavykus buvo nuspręsta trachėjoje suformuoti tracheostomą. Ir pagaliau po 119 dienų su mamyte grįžome namo! Mūsų visi labai laukė, nors dar ilgai manęs niekas nelankė – dėl saugumo. Tačiau turėjau daugiau laiko artimiau susipažinti su tėčiu ir namais. Man apsipratus namie, mane pagaliau aplankė ir seneliai!

Kadangi pro tracheostomą kvėpuoju iki šiol, visi virusai ir bakterijos man dar pavojingesni. Teko jau du kartus sugrįžti į Santaros klinikų Vaikų ligoninę, bet tikiuosi, kad greitu metu tracheostomą pašalins, nes intensyviai mokausi kvėpuoti per nosį ir man puikiai sekasi. Per dieną pro nosį savarankiškai kvėpuoju po 12–16 valandų! Su mamyte dalyvavome „Išsipildymo akcijoje“, kad Santaros klinikų Naujagimių reanimacijos skyrius gautų naujausią kvėpavimo aparatą – jis padės greičiau ir lengviau kvėpuoti kitiems ankstukams.

Su manimi dirba kineziterapeutė ir masažistė, kurios lanko namuose. Dažnai tenka apsilankyti ir pas gydytojus, pasitikrinti akytes, galvytę, širdelę. Taip pat kartą per mėnesį lankome Vaiko raidos centrą. Visi jie – mano draugai. Visi mane pažįsta, šypsosi, padeda man augti ir stiprėti!

O aš ir mano tėveliai kitiems tėveliams linkime stiprybės bei kantrybės. Jeigu mes, mažieji kovotojai, kovojam, jūs turite mumis tikėti ir padėti būdami šalia!

Padėti ankstukams kovoti už gyvybę galite aukodami arba skirdami 1,2 proc. GPM.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius