Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 greiti sveikatos testai: įvertinkite organizmo ženklus

Kreipiatės į gydytoją kas kartą, kai pastebite bent menkiausius pokyčius savo organizme? Bent kartą per mėnesį savarankiškai tikrinate krūtis ir labai įdėmiai apžiūrite savo apgamus? Puiku, reiškia, turite atsakingą požiūrį į savo sveikatą. Pateiksime jums dar penkias greitas patikras, kurias moteris privalo atlikti kasdien, kad laiku pastebėtų pavojingų ligų požymius ir imtųsi veiksmų.
Akys.
Akys. / Shutterstock nuotr.

Stebėkite savo menstruacijas

Atidžiai apžiūrėkite savo kelnaites kiekvieną rytą ir vakarą, kad laiku pastebėtumėte kraują ar išskyras. Atminkite, kad bet kokie kraujo požymiai tarp mėnesinių – priežastis kreiptis į gydytoją, rašoma goodhouse.ru.

Tikrinkite savo nagus

Nagai – svarbus sveikatos indikatorius. Baltos dėmės, sluoksniavimasis, nago plokštelės deformacija bei išilginės juostos – visa tai yra priežastys kreiptis į gydytoją. Kaskart darydamos manikiūrą, atidžiai apžiūrėkite savo nagus, ir jei pastebėsite spalvos ar formos pakitimus, kreipkitės į gydytoją.

123RF.com nuotr./Manikiūras
123RF.com nuotr./Manikiūras

Stebėkite veidą

Dauguma rimtų ligų „palieka“ savo žymę ant mūsų veido: pavyzdžiui, spuogų atsiradimas gali perspėti apie skrandžio ir žarnyno veiklos sutrikimus, plaukeliai virš lūpos – apie sutrikusią endokrininės sistemos veiklą, o tamsios odos dėmės – apie problemas su kepenimis.

Pastebėjusios kokius nors odos pažeidimus, neskubėkite užsirašyti pas kosmetologą ir nemaskuokite jų kosmetika, o pirmiau pasirodykite gydytojui.

Apžiūrėkite pažastis

Gerai apžiūrėkite pažasčių odą: turėtumėte sunerimti dėl odos sukietėjimų ar patamsėjusių dėmių bei dėl uždegimo ar padidėjusių limfmazgių.

Padidėję limfmazgiai gali byloti apie uždegiminį procesą (o taip pat perspėti apie būtinybę pasitikrinti krūtis), o sukietėjusi oda ar tamsi odos struktūra – priežastis kreiptis į endokrinologą.

Reikalas tas, kad padidėjęs insulino kiekis, priverčiantis odos ląsteles aktyviau dalintis, gali sukelti audinių ir pigmentų kaupimąsi – todėl odos struktūra tampa kietesnė, o jos spalva tamsesnė.

Fotolia nuotr./Paburkusios akys
Fotolia nuotr./Paburkusios akys

Apžiūrėkite akių vokus

Svarbiausia, kas turėtų sukelti nerimą, – minkšti šviesios spalvos gumbeliai aplink akis. Tai poodinės cholesterolio sankaupos. Jei prie savo akių atrasite kažką panašaus, būtinai pasitikrinkite cholesterolio kiekį kraujyje, kad galėtumėte sumažinti širdies ir kraujagyslių ligų bei trombų susiformavimo riziką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius