Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

5 priežastys, kodėl nebenorime sekso su partneriu

Jei santykiuose aistrą keičia apatija – tai jau signalas, kad meilė išblėso ir metas skirtis? Ne. Libido sumažėja dėl daugybės priežasčių – pradedant darbo grafikų skirtumais, baigiant depresija. Tiesiog reikia tai žinoti ir ieškoti išeities. Pataria seksualinio gyvenimo ekspertė Samantha Evans.
Nelaiminga pora
Nelaiminga pora / Vida Press nuotr.

1. Skirtingas gyvenimo ritmas

Einate miegoti dešimtą vakaro, o jūsų partneris – gerokai po vidurnakčio. Iš ryto jūs jau ruošiatės bėgti į darbą, o jis, dar apsimiegojęs, šlepsi į vonią. Aišku, kad tokiu atveju, suderinti „seksualinį laikrodį“ sunkoka.

Teks planuoti laiką seksui. Pabandykite susitarti su partneriu, kad eisite miegoti kartu, tuo pačiu metu bent kelias dienas per savaitę. Tegul tai bus jūsų romantiškų pasimatymų naktys – nesidrovėkite susikurti intymios atmosferos. Atraskite savo ritualus – vienas vakaras prieš tokią naktį tegul bus skirtas vakarienei mieste ar kinui, kitas – pasivaikščiojimams.

Vida Press nuotr./Pora
Vida Press nuotr.

2. Depresija

Seksualinio gyvenimo problemos dažnai atsiranda dėl depresyvios būsenos, kai niekas nebedžiugina, net ir tie dalykai, kurie teikė malonumą. Libido sumažėjimą gali nulemti ir šalutinis vartojamų vaistų poveikis. Jei gydotės depresiją, paprašykite gydytojo, kad jis paaiškintų apie galinčias iškilti problemas. Galbūt jis jums pasiūlys psichoterapijos kursą ir sumažins vaistų dozę.

3. Hormonų lygio svyravimai

Ir moterų, ir vyrų libido yra priklausomas nuo hormonų pokyčių. Moterims jie itin juntami nėštumo, žindymo ir menopauzės laikotarpiais. Įtakos gali turėti ir griežta dieta, nes jos laikantis organizmui pritrūksta riebalų, kurie būtini normaliam hormonų balansui. Jei nuolatos ribojate maistą, jaučiatės alkana, tai turi įtakos nuotaikai – nieko nuostabaus, kad vakare galvoje sukasi mintys ne apie seksą, o apie pyragėlį...

Vyrams testosterono lygis mažėja metams bėgant, bet net ir jaunesniame amžiuje tai gali nulemti chroniškas nuovargis, viršsvoris, piktnaudžiavimas alkoholiu, sėslus gyvenimo būdas. Visa tai veikia libido. Ką daryti – atsakymas aiškus: sveikai maitintis, sportuoti, atsisakyti žalingų įpročių.

Vida Press nuotr./Vyras sporto klube
Vida Press nuotr.

4. Sveikatos bėdos

Daugelis žmonių seksualinio gyvenimo bėdas linkę atsieti nuo bendros organizmo būklės. Tačiau erekcijos problemos, pavyzdžiui, gali būti susijusios su diabetu ir širdies nepakankamumu. Todėl tai gali būti rimtas signalas išsitirti sveikatą.

Seksas negali kelti nemalonių pojūčių – taigi, jei jaučiate skausmą lytinių santykių metu, reiškia, yra ir kitų problemų. Pasikonsultuokite su ginekologu, kuris nustatys skausmo priežastį.

5. Nuobodulys

Jei seksą jau pakeitė „santuokinė pareiga“, anksčiau ar vėliau malonumas virs apatija. Kaip to išvengti? Prisiminkite, kas kadaise teikė malonumą, nebegalvokite apie taisykles ir pareigas. Ir koncentruokitės ne į orgazmą (po kurio su ramia sąžine galite iškart užmigti), o į preliudiją. Tegul glamonės bus neskubios, išjaučiant kiekvieną prisilietimą, užmiršus laukiančius rytdienos darbus ir nesibaigiančias problemas. Eikite ten, kur jus veda aistra...

Vida Press nuotr./Poros kojos
Vida Press nuotr.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius